1. Pitanje broj: #5534

  Postovani doktore, Zovem se Irena, imam 29 godina i imam 6-u grupu sekreta. To traje vec par godina i ne mogu da izlecim. Koliko je to opasno i sta bi mi preporucili kako bi postojece stanje ublazila ili skroz izlecila. Koristila sam Kanesten vaginalete koje su mi spustile na 3d grupu, ali se stanje ubrzo vratilo na isto. Ima li neka druga terapija koju bih mogla da koristim duzi vremenski period? Unapred hvala na odgovoru, Pozdrav.

  Odgovoreno: 17. 05. 2008.
  • Irena na ovom sajtu postoji tekst: Vaginalana kandidijaza-nocna mora zena- molim Vas da ga procitate- tu cete naci objasnjenja i smernice za lecenje, a ujedno cete se informisati o prirodi poremecaja Uz preporucenu terapiju (u tekstu) dodao bih da uzmete i tbl. Laktogin- duze vreme po uputstvu - to je oralni probiotik za sredjivanje vaginalne flore..
   Objasnjenje o grupama vaginalnog sekreta:
   Normalnu vaginalnu floru cini jedna vrsta bakterija koja se zove Dederlajnov bacil i kada se ona nadje u vaginalnom sekretu (VS) onda se radi o I ili II grupi VS; Kod remecenja vaginalne flore- pojave pojacanog sekreta- moze se desiti da se u VS nadju razlicite bakterije i tada se radi o III grupi sekreta. Kada se u sekretu nadje gonokok (izazivac gonoreje-tripera) onda je to IV grupa sekreta. Izolacija parazita Trihomonas vaginalisa oznacava V grupu a candide (gljivica) VI grupu VS. Vag. i Cerv. bris- oznacavaju zasejavanje bakterija iz vagine i grlica na podloge sa antibiotikom- tu se odredjuje tacno o kojoj bakteriji je rec i na koji je antibiotik osetljiva te se moze sprovesti specificnio lecenje (ciljanim antibioticima).

Ostavite komentar