1. Pitanje broj: #5441

    Osecam peckanje a mom partneru se pojavilo crvenilo i kao upaljeno na glaviicu.Zanima me dali je neka bolest u pitanju ili sta vec?HVALA UNAPRED

    Odgovoreno: 14. 05. 2008.
    • Najverovatnije se radi o remecenju Vaseg sekreta - doslo je do bakterijske infekcije na koju je Vas decko reagovao (kao i VI). Resenje: Vi : vag. Mac-Miror-Complex 8 dana  i 4 dana posle  ciklusa, a on spolja kremu M-M-Complex 2x dnevno 5-6 dana (ili neku drugu antibiotsku kremu-lokalno).
      Objasnjenje o grupama vaginalnog sekreta: Normalnu vaginalnu floru cini jedna vrsta bakterija koja se zove Dederlajnov bacil i kada se ona nadje u vaginalnom sekretu (VS) onda se radi o I ili II grupi VS; Kod remecenja vaginalne flore- pojave pojacanog sekreta- moze se desiti da se u VS nadju razlicite bakterije i tada se radi o III grupi sekreta. Kada se u sekretu nadje gonokok (izazivac gonoreje-tripera) onda je to IV grupa sekreta. Izolacija parazita Trihomonas vaginalisa oznacava V grupu a candide (gljivica) VI grupu VS. Vag. i Cerv. bris- oznacavaju zasejavanje bakterija iz vagine i grlica na podloge sa antibiotikom- tu se odredjuje tacno o kojoj bakteriji je rec i na koji je antibiotik osetljiva te se moze sprovesti specificnio lecenje (ciljanim antibioticima).

Ostavite komentar