1. Pitanje broj: #18100

    Poštovani doktore,
    hvala za odgovore od ranije koje ste mi poslali. Moj problem vezan je za PMS. Javlja se deset dana pred ciklus. Ja sam tad nervozna, napeta, srdita i da ne nabrajam. Izgledam kao da je ceo svet protiv mene, a ja se borim protiv istog. Nekako izdržim, medjutim ja tad imam jake bolove u grlu, kao da je štitna žlezda. Boli me jako. Osim toga imam neizdržljiv bol u predelu kičme, tačnije na sredini. Taj bol napipam prstima. Noću me bol probudi. Ja nemogu spavat, popijem tabletu običnu, PANADOL jer živim u inostranstvu i to mi malo ublaži i ja nastavim spavat. Zatim, boli me glava puno i svi me zglobovi bole. Ali to je samo u periodu kad treba da dobijem. Sutradan ciklus startuje i ja se vraćam u normalu, kao posle bure. Seksualni odnos imam redovno, ali prilikom orgazma otežano dišem, dobijem gušenje i opet bol u grlu..za sličan PMS savjet sam pročitala ranije kod jedne osobe, ali do tih tableta ovde ne mogu doći.
    Ono što mene zanima jesu hormoni? Da li su se oni normalizovali godinu dana posle porodjaja i šta mi predlažete da uradim sa ovim mojim problemima koji mi smetaju?????? Ne pušim, ne pijem, ne dojim djete, ciklusi su na svaki 35 dana, nisu obimni 3 do 4 dana.
    Hvala Vam

    Odgovoreno: 24. 12. 2008.
    • Uzmite oralni kontraceptiv YAZ- radi se o prvom kontraceptivu koji je osim za kontracepciju zvanično registrovan za lečenje PMS. Sigurno ga ima u zemlji u kojoj živite - pravi ga Bayer-Shering.

Ostavite komentar