1. Pitanje broj: #18080

    Poštovani,
    Vaš odgovor na moje pitanje je bio: Mitesmertz [po nemačkim autorima] je bol u sredini ciklusa karakterističan za ovulaciju a prati ga obično spoting krvavljenje. Ono što se dešava kod Vas već nije to - više liči na neadekvatnu drugu fazu ciklusa [isuficijencija žutog tela]-što može biti uzrok ranih pobačaja, ali ne i onoga što se Vama desilo [mislim na trudnoću]. Tretman za Vas je sledeći: 1. Tbl. primolut-nor 2x1 od 16-26 dana ciklusa najmanje 3 ciklusa za redom 2. Oralna kontracepcija (mercilon ili YAZ) 3. Spirala Mirena-ako nećete radjati neki duži vremenski period.
    Molim Vas da mi pojasnite, da li odmah da krećem sa kontracepcionim pilulama u kombinaciji sa tbl.primolut-nor, ili prvo jedno, pa da nastavim posle tri meseca sa kontracepcijom? Pošto bih volela da uskoro moje dete dobije brata ili sestru kakav je Vaš savet, neke dodatne analize pre trudnoće. I koliko ova moja dijagnoza utiče na trudnoću, radi preventive želim svakako da učinim sve što bi dovelo da na svet donesem zdravo dete.
    Srdačan pozdrav!

    Odgovoreno: 24. 12. 2008.
    • Navedene su Vam opcije. Nema potrebe za paralelnom terapijom. Pošto želite trudnoću za Vas je opcija br. 1. O uzrocima sp. pobačaja pročitajte moj tekst na sajtu : ponovljeni sp. pobačaj - tu su dati protokoli ispitivanja.

Ostavite komentar