1. Pitanje broj: #17938

  Poštovani dr,
  Posle missed-a u aprilu (otkriveno tek u 12 ned na ekspertnom UZ, a plod se porestao razvijati u 7-nisam imala krvarenja), kiretaže i psihičkog oporavka od svega, rešili smo da opet pokušamo prošli mesec. Poslednja menst. 22.11. 2-3 dana posle termina kada sam trebala dobiti m, pojavi mi se neko manje krvarenje 19.12 (ja mislila redovna m), trajalo 2 dana i jako slabo bez sveže krvi. Danas uradim test, trudna sam. Ne znam da li da se radujem ili da plačem!? Kada je ovako kilavo krenulo kako će tek kasnije biti? Nemam jake bolove, malo pri dnu stomaka, ispod pupka, grudi ne bole, nikakvi simptomi.
  Da li je možda krvarenje znak vanmaterične t ili početak spontanog? Svesna sam da Vi to ne možete znati, ali eto...da bar znam da li je toga bilo u Vašoj praksi i da se završilo ok? Inače se dobro osećam. Imam 30 god. Nisam nikada radjala.
  Unapred zahvalna

  Odgovoreno: 23. 12. 2008.
  • Budite optimista - ne mislite u startu na najgore jer nema razloga za to. Vrlo često se u praksi sreću takva krvavljenja u vreme očekivane menstruacije, a posledica su hormonskih oscilacija [ne utiču štetno na dalji tok trudnoće]. Pijte Folnu kiselinu 1 tbl. dnevno, Bedoxin 2x1, i uradite UZ početkom sledeće nedelje [da se utvrdi lokalizacija i vitalnost trudnoće]. Ne sekirajte se biće sve u redu.

Ostavite komentar