1. Pitanje broj: #17723

    Poštovanje,
    Od svoje 12 godine imam dijagnozu poličisticni jajnici. Ma pila sam sve moguće hormonalne tablete (endometril, primolut nor, dabroston, klomifen, cikloproginova) cele dve godine i ništa, samo sam se gojila. Onda sam rekla NE svemu što je hemijsko-hormonsko. Sada imam 25godina. Udata sam i imam 1 dete, s kojim sam ostala trudna normalnim putem bez nikakvih tableta i sl. Pre nekoliko godina na PAPA je pokazalo CIN1 i HPV. Nekako sam se izborila sa CINom, betadine i kantarion vaginalete naizmenično po nedelju dana, na svoju ruku, celi mesec normalno odnos s prezervativima, partner je pio tbl. A i HPV je nestao. Ali ponovo se pojavio pre par meseci, tipizacija je pokazala da nije opasan, kako mi je dr rekao. Imala sam 2 mioma sa spoljašne strane materice oba po 1,5 cm. Ciklus mi nikada nije bio redovan, pa su se doktori i čudili kako sam ostala trudna, jer je to problem kod većine žena sa policis.jajnicima. Trudnoća je posla u najboljem redu. Nije mi jasan samo Apgar 8/9??? I drugo, već dva meseca pijem čajeve i sirupe od jedne travarke koja je studirala tradicionalnu medicinu u Rusiji. Zamislite, ciklus sam dobila dva puta, cisti nema nigde, a nema ni HPV ni miome. Danas sam bila kod ginekologa. Ne može da veruje na rezultate. Ali moram da pijem ovo 6 meseci da mi se ne bi pojavilo ponovo. Inače zbog HPVa i muž pije čaj.
    Šta mislite, da li će ovo biti dugoročno poboljšanje ili....? Ja sam nekako bila skeptična u tom pogledu pre, a sada posle rezultata sam zbunjena. Zvuči neverovatno, ali to je to.
    Pozdrav iz Skoplja.

    Odgovoreno: 21. 12. 2008.
    • Ako je sve tako kako kažete onda je to fenomenalno. Priroda ima neka rešenja koja mi ignorišemo ili ne poznajemo- te je dobro da postoje ljudi koji o tome znaju više. Nisam skeptičan i voleo bih da sve kod Vas bude stabilizivono i sredjeno na taj način. Jedino je moj savet da se ne opuštate previše već da i dalje nastavite sa redovnim kontrolama klasične medicine koja će potvrditi ili ne uspeh. Obavestite nas o tome molim Vas.

Ostavite komentar