1. Pitanje broj: #18607

    Posle porodjaja ima oko 4 godine počeli su problemi sa kičmom, imala sam vrtoglavice, bolove u vratu, jaki bolovi u levom ramenu pri kretanje čuje se zvuk kao da nema rskavica izmedju kosti. Dijagnoza je: diskretna skolioza i vratna i torakalna spondiloza. Dok sam išla na jogu bilo je ok, sada sam počela na aerobik potočno pilates i taj bo i ostala sam u čudjenju kad drugi dan posle prvog treninga bolela me je karlica t.e. kukovi kad hodam i na pristisak na bolno mesto s rukama. Znam šta znači muskulna bol, ali ovo nije to. Sad je slabiji ali ostao e (već pola mesec idem na aerobik).
    Šta bi moglo biti, dolni dio kičme nisam snimala na rengen, i da li moze aerobik ili tako intenzivne vežbe da mi naštete. Nisam se mnogo forsirala. Radi jake bolove u ramenima i kičmom kako i grudima pre više od godinu dana snimala sam kosti na nuklearno (radzena je scientografija sa injekciom, mislim da sam tačno napisala znate u čemu je reč) rečeno mi je da je sve u redu.
    Molim za savet, kako se boriti protiv bolove u kičmi. Užasni su. Imam 30 godina.

    Odgovoreno: 07. 01. 2009.
    • Spondiloza može izazivati bolove i tegobe koje ste opisali. Ako ona postoji u vratnom delu kičme, sasvim je moguće da postoji i u donjim delovima. Bilo bi dobro da idete na fizikalne tretmane i vežbe pod kontrolom fizijatra i fizioterapeuta, koje ćete raditi i u kućnim uslovima, a tek kasnije, kada se bolovi smanje i prestanu, možete se baviti aerobikom.

Ostavite komentar