1. Pitanje broj: #17425

    Molom Vas da mi pomognete i odgovorite na moje pitanje. Od avgusta meseca ove godine muči me išijas (dijagnoza ispravljena L lordoza, lumbahtch isialgio ako sam dobro pročitala, jer je rukom pisano ) prvo je bilo strašno, jedva sam ustajala iz kreveta, hodala. Imala sam fizikalne terapije i jesu mi pomogle, ali i dalje me boli, osećam trnce kroz nogu i bol ispod podkolenice sa udaranjem u prst do velikog, pila sam lekove razne diklofen duo, rapten, rantudil forte i još neke lekove.
    Moje pitanje je koliko dugo smem da pijem lekove, ima li neki lek koji će mi baš pomoći i koliko dugo može išijas da traje?
    Unapred Vam se zahvaljujem.
    Veliki pozdrav,
    Jelena

    Odgovoreno: 21. 12. 2008.
    • Lekove možete uzimati, ali oprezno, ne sve istovremeno, već samo jedan koji vam najviše odgovara. Tegobe će se vremenom smanjiti i prestati, ali je moguće da se jave ponovo. Da li i kada će se to dogoditi zavisi od direktnog uzroka (na osnovu dijagnoze koju ste napisali ne mogu zaključiti šta je uzrok). Ako stanje dugo traje, ako se bolovi javljaju suviše često, ipak uradite magnetnu rezonancu kičme, kao i EMNG, kako bi mogli znati da li je u pitanju diskus, radikulopatija, spondiloza itd. RTG snimak koji ste uradili nije dovoljan.

Ostavite komentar