1. Pitanje broj: #16330

    Poštovana dr,
    Moja ćerka puni u martu 4 godine. Prohodala je tek sa god. i po i to na prstićima. Išli smo kod fizijatra i rečeno je da ima hipertonus listova. Radili smo i vežbe, međutim ona i danas često ide na prstićima, ali kad je opomenem ide sasvim normalno. Ne znam da li je u pitanju navika ili ne? Da li treba da je ponovo vodim fizijatru ili je dovoljno da je samo opominjem da lepo hoda?
    Molim Vas za neki savet!
    Unapred zahvalna mama!

    Odgovoreno: 04. 12. 2008.
    • Potrebno je da dete pogleda dečji neurolog kako bi se ispitao hod na prstima ( Potrebno je da dete pregleda dečji neurolog kako bi se ispitao uzrok hoda na prstima, tj. hipertonus listova. Ukoliko je tonus uredan, za korekciju su dovoljne adekvatne cipele i promena navike. Obavezno uradite neurološki pregled.

Ostavite komentar