1. Pitanje broj: #15295

    Interesuje me koliko traje oporovak kada se radi o isčašenju ramena luxatio kojom prilikom je došlo do loma odnosno fracture skalpule odnosno lopatice.Već idem dva dana na terapije fizikalne, ali imam velikih bolova, s obzirom da sam povredu zadobio 06.10.2008.

    Odgovoreno: 18. 11. 2008.
    • Dužina trajanja oporavka nakon iščašenja ramena sa frakturom lopatice zavisi od primarne sanacije (konzervativne ili operativne), kao i od vrste i dužine imobilizacije, godina i opšteg zdravstvenog stanja pacijenta, vrste vežbi i fizikalnih procedura. Ako je dobro urađena repozicija ramena i fiksacija lopatice, ako ste u dobroj kondiciji i nemate nikakvih komplikacija, budite uporni sa vežbama za povećanje obima pokreta i jačanje mišićne snage (naravno POSTEPENO I DOZIRANO uz nadzor lekara i terapeuta) i za par meseci sve može doći na svoje mesto.

Komentari na pitanje: #15295

    • Danilo pantic 04. 11. 2012.

      Imao sam prelom ramena prije 6 mjeseci, nakon toga sam operisao rame. . . Nosio sam fiksatore-zice 6 nedelje da bih naakon toga odradio fizikalnu terapiju 2 nedelje. . Mjesec dana posle toga bio sam na rehabilitaciju 21 dan. . Interesuje me sta dalje da radim, koje wjezbe da koristim u teretani za jacanje ramena. . . Povreda se desila na dzudu. . .

Ostavite komentar