1. Pitanje broj: #14270

    Poštovana,
    hvala na odgovorima koje ste mi već uputili, imam problem sa lumbalnim delom kičme, tj.sa celom levom stranom od kičme, sedalnog dela, noge pa do pete, bol je nekad prisutan, a nekada ga nema, ja sam uradila rendgen koji ne pokazuje nikakve promene, krv vadila sve ok, sada sam trenutno u Bukovičkoj banji i na svoju ruku otišla kod doktora u njihovom centru koji mi je odredio 2 vrste struje, ultrazvuk i bazen sa vežbama, na bazen neću ići jer je hladno, a ovo drugo sve radim, 2 meseca imam problem sa ovim, a u Beogradu su mi samo vežbe dali u Domu zdravlja i za 17. novbembar zakazali DD ali ja ne mogu više da gubim vreme, pa sam došla ovde i imaću 10 dana terapija, a onda po povratku u Bg krenuti 17-og na dio dinamik.
    Recite mi da li je to ok i da li mi to možda neće biti previše, mislim može li od tih terapija biti gore ili ne postoji neki određeni limit koliko to smete taditi? Recite mi još kako se početak diskus hernije može zaustaviti, jer doktor prilikom pregleda ovde mi je rekao da sumnja na to, ali nije siguran bez MR i da nije strašno?
    Malo sam zabrinuta, jer planiram bebu u skorije vreme, a sa ovom situacijom to me malo brine, jer 2 meseca me ovo muči i plaši me da nikada neću biti više ona stara, imam 32 godine, normalnu kilažu, odavno sam imala 25 kg. viška koje sam skinula pre 8 godina i od tada sam mršava, puno sedim zbog posla i nikada nisam bila sportski tip.
    Hvala unapred, pozdrav.

    Odgovoreno: 05. 11. 2008.
    • Sve vrste elektroterapije mogu se primenjivati uzastopno 20 dana, a ako i nakon toga nema efekta znači da terapiju treba promeniti. Najviše će vam pomoći vežbe koje će ojačati mišiće oko kičmenog stuba. Mišići "drže" diskuks na svom mestu. Izbegavajte sedeći stav. Terapeuti će vam pokazati i zaštitne položaje za LS deo kičmenog stuba. Od terapije ne može biti pogoršanja, ona može biti manje ili više efikasna. Pokušajte i sa magnetom i laserom kada završite struje.

Ostavite komentar