1. Pitanje broj: #13929

    Moja kćerka ima sedam godina, rođena je sa dijagnozom pareza facijalis lijeve strane lica, radila sam fizikalne vježbe i još uvjek radimo. Stanje se poboljšalo, ali nije upotpunosti, ne može da se nabora lijeva strana čela.
    Da li je moguće potpuno izliječenje i smije li se koristiti Vitafon?

    Odgovoreno: 01. 11. 2008.
    • Oporavak nakon pareze n. facialisa zavisi od nivoa oštećenja nerva. Verovatno ste uradili (ako niste, treba da uradite) i EMNG na osnovu koga se može zaključiti kakva je prognoza oporavka. Važno je da dete nauči vežbe pred ogledalom i tako prevenira atrofiju mišića lica. Vitafon nema bitniji uticaj na pareze i paralize nerava.

Ostavite komentar