1. Pitanje broj: #13455

    Imam 34 godine. Ne pijem, ne pušim, vodio sportski život: trčanje, teretana, plivanje. A onda Diskus hernija L5-S1! Sve najgore prolazim! Išao sam svugde. Predlagali su mi operaciju, a ja to ne smem da uradim! Imam sliku i priliku komšije koji je dva puta operisan i sad mu je gore nego što je bilo pre operacije. Teško podnosim psihički. Sad pijem Keltican; idem na bazen i vežbam koliko mi to telo dozvoljava. Imam nepodnošljive bolove kad ležim. Hramam na desnu nogu i tu bol otkida! Mokrim normalno ali se plašim pogoršanja.
    Ima li nade za bar kakav oporavak jer sam čuo da je ovo bolest za ceo život? Radim kao učitelj, obožavam svoj posao ali me misli na situacije kad nisam mogao do wc-a ubijaju. Hvala unapred na odgovoru!

    Odgovoreno: 24. 10. 2008.
    • Jako je važno da li ima neuroloških ispada (npr. \"pad\" stopala zbog pareze n. peroneusa), ili postoji samo bol i hramanje zbog bola. Ako je discus hernia sa dorzomedijalnim prolapsom i neurološkim deficitom, lečenje je operativno. Ako nemate neurološke ispade, pokušajte sa fizikalnom terapijom za smanjenje bola (laser, DD struje, Interferentne struje, Impulsno magnetno polje) u dužem vremenskom periodu - 20 dana. Trebalo bi da dođe do poboljšanja. Diskus hernija nije \"bolest za ceo život\", ali se tegobe mogu javljati povremeno.

Ostavite komentar