1. Pitanje broj: #12822

    Već mesec dana imam bol duž cele noge, kreće od sedalnog dela, pa od kuka do kolena, pa do zgloba dole, a i članka, ponekad pete, a ponekad malog prsta, u svakom slučaju bol se šeta, a ponekada i prestane. Nekada ne mogu da stojim na toj nozi koliko me zateže, a ponekad je sve ok? Kada ležim mi je najbolje, a najgore kada sedi ili stojim.
    Pomozite mi molim Vas, jer ne znam šta se ovo dešava? Dobila sam od fizijatra uput da snimi lumbalni deo 2-5 ne znam šta to znači, ali zakazala sam snimanje i čekam sada taj termin, a do tada idem na vežbe.
    Hvala unapred.

    Odgovoreno: 16. 10. 2008.
    • Prema Vašem opisu verovatno se radi o lumboishialgiji : bol u nozi koji nastaje zbog degenerativnih promena na LS (lumbo-sakralni, a na srpskom krsni predeo) delu kičmenog stuba. Razlog može biti i pomeranje diskusa koje se nalazi između pršljenova i njegovog pritiska na koren živca koji oživčava nogu. Treba da uradite zakazano snimanje kako bi se postavila dijagnoza, i sprovela fizikalna terapija, eventualno možete da koristite i neki od nesteroidnih antireumatika. U svakom slučaju ovo stanje je prolazno, i dobro reaguje na terapiju.

Ostavite komentar