1. Crna stolica i korišćenje probiotika

    Pitanje broj: #147568

    Imao sam pre mesec dana operaciju sinus pilodinalis i pio panklav nedelju dana i pre 5 dana mi se javila nadutost, gasovi, i podrigivanje i nelagoda u stomaku. Otišao sam kod gastroenteriologa i dobio da pijem meteospasmyl 3x1, beviplex 3x1, bismut subritant 1 dnevno ujutru, pa me zanima tj. (znam da je stolica crna od bizmuta) koliko dugo po prestanku pijenja ostaje crna stolica i da li smem uz sve ovo da pijem probiotik.

    Odgovoreno: 14. 07. 2016.

Komentari na pitanje: #147568

    • Zdravo. Imao sam pre 10 dana operaciju slepog creva i bilo je sve u redu. I sad 27. marta treba da idem da vadim konce ali od 24.mart imam temperaturu 39c i ne mogu da je skinem nikako. I imam stolicu u danu 10 puta. Pijem probiotik i gel za stolicu ali ne vredi. Šta je u pitanju?

    • Profesore, imala sam covid pre 18 dana pila sam antibiotik pancef,i možda dva tri brufena od 200.Nakon nekoliko dana pojavila se tamna glinena stolica.Prestala sam da pijem pancef i ostale lekove.Uradila sam analizu krvi svi parametri su dobri sem Crp 9. Nakon toka sam uradila test stolice koji pokazuje prisustvo krvi u stolici.Pila sam enterobiitik,sad sam počela Bulardi .Šta dalje?

    • Poštovani,profesore.Imam dete od 9 godina koje ima tamnu stolicu.Pio je amoxicillin zbog zuba,pa me zanima da li je od toga?! Unapred hvala

    • Da li je moguće da dete ima crnu stolicu od linex kapsula? Uzima ih zbog antibiotika.

    • Postovani profesore, 

       Imam 40 godina. Rađena mi je rektoskopija i nalaz je bio uredan. Međutim, bolove koji se manifestuju u predelu debelog creva imam već duže vreme. Pila sam Lactocer dayli 2 meseca, po savetu lekara. Inače imam hemoroide i unutrašnje i spoljašnje vec 23 godine, koji povremeno krvare. Bolovi u stomaku se javljaju periodično nekada zbog hrane. 

       Molim vas da mi date savet, šta dalje? Iz ishrane sam izbacila belo brašno i slatkiše. Povremeno pojedem voće i to uglavnom breskve, ali mi se čini da mi i ono ponekad smeta.

      Pozdrav,

Ostavite komentar