Glumac Endi Vitfild preminuo od raka limfne žlezdeTužnu smrt glumca Endija Vitfilda, poznatog po ulozi Spartaka u istoimenoj seriji, izazvao je rak limfne žlezde.

Poslednji dani života ove australijske zvezde sačuvani su u dokumentarnom filmu „Budite ovde sada“ (Be Here Now). Endi kroz suze objašnjava zašto je odlučio da snimi film.


Ne znam odakle mi rak. Mislim da ceo svet traži odgovor na to pitanje. Odakle dolazi ova bolest? – govori Endi kroz suze u dokumentarcu „Budite ovde sada“. Glumac je ispričao i da je spreman za predstojeće „putovanje“, odnosno za preranu smrt sa kojom mora da se suoči. Duboko sam ubeđen da je sve zapisano. Negde znam da je ovako jednostavno moralo da bude. Spreman sam za putovanje koje me čeka. Najvažnije je da budete ovde i sada – rekao je Endi u kameru koja ga je pratila poslednjih meseci života. Jedan od realizatora ovog filma je na Endijevu želju bio Džai Kortni, njegov kolega iz serije „Spartak“.

Mi smo ispunili Endijevu želju i oživeli priču njegovog života. On je ovim dokumentarcem želeo da probudi svest celog sveta da se pronađe lek protiv raka. Njegova želja je da prestanemo da gubimo naše voljene zbog ove opake bolesti. Zato je odlučio da sve podeli sa čitavim svetom – rekao je Džai.


Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 1

  1. anastasija 13.06.2013

    Mnogo mi je zao zbog sptakusa. Bio je najbolji bar po meni kad sam kledala njegove filmove.


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde