Kutak za dušu - Test rizika za psihotičnu epizodu

Psihološki problemi u nekim fazama života, pojava su koja nije zaobišla gotovo nikog. Te smetnje su često izazvane stresom i dešava se da kada stres prođe - problem nestaje.
Međutim, karakter i sposobnosti jedne osobe mogu se promeniti do te mere da “to više nije ista osoba”. U tim situacijama postoji mogućnost da je osoba u riziku da oboli ili je već obolela od neke vrste psihoze.
Na linku u nastavku ovog teksta možete proveriti da li ispoljavate rane simptome psihoze i da li imate povećani rizik za razvoj ove bolesti.
U automatskom odgovoru dobićete informaciju o tome da li kod Vas postoji izvestan rizik od psihoze i da li zbog aktuelnog psihičkog stanja treba da potražite stručnu pomoć. Takođe, dobićete i dalje korake za prevenciju ili lečenje psihoze.
Popunjavanje upitnika je anonimno i dobrovoljno. 
Test za rano otkrivanje psihoza
 

Aktuelni članci na temu psihoza nalaze se u nastavku:

Podeli tekst:

Prof. dr Nađa Marić Bojović je psihijatar. Vanredni profesor na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i naučni savetnik. Načelnik je Odeljenja za naučno - istraživački rad i rane intervencije u psihijatriji na Kl...

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 1

  1. ana 27.11.2019

    Na žalost imala sam priliku da vidim i saznam kako nastaje jedan oblik shizofrenije. Sekte daju ljudima bakterije koje posle odredjenog sektaškog rituala menjaju krv u čoveku tako da posle odredjenih reakcija postaje bipolaran. Mislim da bi lekari trebalo više da prouče te bakterije sa patologije i kako se izbacuju iz organizma. Neki kažu da se leče kao najteže bolesti/tifus/a posle aspirinima i c vitaminima i soda bikarbonom.


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde