Dr Sulejman Mustafović

Doktor stomatologije

Telefon za zakazivanje
060/0687-461

Telefon za zakazivanje

Dr Sulejman Mustafović, Doktor stomatologije

Telefon za zakazivanje

Oblasti medicine

Specijalizacija

Jezici

Raspored rada doktora

Telefon za zakazivanje
060/0687-461

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 34

 1. dobro vece postovani, imam jedno pitanje. imala sam kvar na gornjoj sestici desne vilice, odstranjen mi je zivac i stavljena plomba. Bol sam osecala izmedju sestice i sedmice, medjutim zubarka mi je odstranila barem 80% zuba i ocistila te kanalice. Zanima me da li je to normalna proceudra, da se svi koreni ociste, čak i oni koji mozda nisu bili zahvaceni bakterisjskom infekcijom, zapravo da li je to tako moguće nisam ceo zahvat radila kod iste zubarke, kod prve sam bila prvi put - jednom i ona mi je odstranila samo deo izmedju sestice i sedmice, dok je druga odstranila veci deo zuba Takodje sada jos uvek na ugriz osecam bol, nisam sigurna da li ima viska plombe ili zivac nije dobro istretiran, jer se bol javlja na onoj strani gde jos uvek imam zub hvala unapred na odgovoru

  Odgovoreno: 07. 05. 2022.
  • Dr Sulejman Mustafović

   Poštovani,

       Moraju se adekvatno obraditi svi kanali korena i definitivno opturisati. Potrebno je napraviti mali rdg snimak zuba i odraditi klinički pregled da se ustanovi uzrok pomenutog bola.

   Srdačan pozdrav!

 1. Zdravo, izvadio sam umnjak pre 15 dana, ali mi rana i dalje nije zarasla i kao da se na dnu rane vidi nesto crno. Nemam nikakve bolove sada, ali sam nekih nedelju dana nakon vađenja zuba imao uzasne bolove, takođe, rana mi je krvarila pet dana. Pre cetiri dana mi je otpalo neko meso iz rane. Da li bih trebao da se obratim stomatologu? Da napomenem jos jednom da me rana u opste ne boli sada, samo me brine to sto i dalje nije zarasla, a proslo je 15 dana.

  Odgovoreno: 05. 05. 2022.
  • Dr Sulejman Mustafović

   Poštovani,

      Treba vremena da rana u potpunosti zaraste. Ako se pojavi bol i otok javite se stomatologu.

   Srdačan pozdrav!

 1. Poštovani, Pre 4 dana sam vadio umnjak, nakon 2 dana je poceo da me boli jedan zub pored rane, na kraju se to prosirilo na donju i gornju vilicu. Taj zub sto me boli ima jednu crnu tackicu. Bio sam kod zubara koji mi je vadio zub rekao mi je da me zub boli jer posle vadjenja zuba nisam prao zube i nakupile se naslage. Oprao sam zube ali bol ne prestaje. Da li je potrebna popravka ili ce da prodje?

  Odgovoreno: 01. 05. 2022.
  • Dr Sulejman Mustafović

   Poštovani,

      Trebalo bi da se proveri sama rana i zarastanje iste. Svakako ako imate karijes na zubu pored trebalo bi to da sanirate. 

   Srdačan pozdrav.

 1. Pozdrav, Na metalni kolčić će mi biti postavljena cirkon kruna. Da li će zub vremenom tamniti?

  Odgovoreno: 01. 05. 2022.
  • Dr Sulejman Mustafović

   Poštovani,

      Ako se se sve uradi po protokolu ne bi trebalo do toga da dodje.

   Srdačan pozdrav.

 1. Postovanje U DONJOJ vilici sam izgubila sve zube Prije toga sam imala Teleskop protezu I prije tri dana sam izvadila donju dvojku zadnji nosač proteze Zub je bio po procesom gadjenje je duze trajalo pa je dr zašio ranu Stavio je odmah na ranu staru protezu Danas treci dan se rana upalila Isla sam zubaru isprao je namazao i kaze proteza izazvala infekciju Sad me strah sta dalje Kontrola je sutra Je li to opasno

  Odgovoreno: 01. 05. 2022.
  • Dr Sulejman Mustafović

   Poštovani, 

      Nemate razloga za brigu. Sačekajte da rana lepo zaraste pa onda koristite protezu. Savetujte se sa stomatologom da li je potrebno propisati neki antibiotik.

   Srdačan pozdrav.

Prikazano 1-5 od ukupno 34 pitanja