Neurologija  (4038)

Lekari saradnici

    dr Branislava Orlandić Stojanović
    Dr Dušanka Petrović
    Prim. dr Mihailo Mirković
    dr Mirjana Jovanović
    dr Nikola Vukasinović
Pitanje iz oblasti Neurologija | Odgovoreno: 13.05.2015
Odgovorio: dr Mirjana Jovanović

Pitanje broj #137030

Postovani. Pre 10 dana sam se udarila u levu stranu glave nije bio jak udarac ali od tada imam povremene glavobolje, slab je intezitet bola vise probadajuci bol. Isla sam dokt koji je rekao da je to normalno i nije potrebno vrsiti detaljne obrade. Mogu li dobiti vase misljenje o tome i da li je nesto opasno u pitanju. Lep pozdrav

Poštovana,
Javite se ponovo vašem lekaru (ukoliko to do sada niste već uradili) .
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Neurologija | Odgovoreno: 13.05.2015
Odgovorio: dr Mirjana Jovanović

Pitanje broj #137050

Poštovani, imamproblem sa upalom nerava leve ruke, tačnije leva šaka mi je u potpunosti pala i nema funkciju, pesnicu jedva da mogu da stegnem a ako je dlan okrenut na dole ne mogu da podignem šaku, takođe i prsti imaju slabu funkciju. Radio sam emng i tom prilikom je konstatovano radikulopatija c6-c7-c8 levo. Parcijalna lezija n. Radialisa levo, lakog do umerenog stepena. Emng je radjen pre dvadeset dana kada situacija nije bila toliko katastrofalna odnosno još uvek dsam imao neku pokretljivost šake. Nakon toga počeo sam fizikalnu terapiju po preporuci lekara ali sada je situacija još gora. Od lekova uzimam samo tablete milgamma 2 puta dnevno. Da li postoji još neki drugi oblik lečenja i da li je ovo uopšte moguće izlečiti tako da dobijem 100% pokretljivost ruke kao nekada?

Poštovani,
Oporavak “viseće šake”, kako nazivamo kliničku sliku oštećenja radijalnog nerva, je individualan i zavisi od više faktora – uzrast, postojanje hroničnih bolesti (šećerna bolest) , pijenje alkohola, postojanje povrede, stepen oštećenja radijalnog nerva… lečenje se sastoji u primeni lekova i fizikalnih procedura, a u nekim slučajevima je indikovan je i pregled neurohirurga i neurohirurška intervencija. Javite se neurologu na kontrolni pregled (neurolog će razmotriti potrebu za dodatnim pregledima, dijagnostičkim procedurama, primeni terapije) i popričajte o pitanjima koja imate.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Neurologija | Odgovoreno: 13.05.2015
Odgovorio: dr Mirjana Jovanović

Pitanje broj #137208

Postovani, vec 3 meseca imam problam s osecajem nestabilnosti, ponekad stezanja u grudima lupanja srca, krckanja u vratu pa i migrena, nolova u ramenom pojasu. Uradila sam analizu krvi sve ok, neuroloski nalaz ok, rengen vratne kicme, kucma kriva vrat u nepravilnom polozaju. Imala samvstres zbig otkaza i vadjenja zuba, posetila sam psihijatra. Koji mi je dao ksaneks ali nakon terapija i on smatra da je moj problem nepravilan polozaj atlasa, a ne anksioznost. Trenutno pijem ksaneks i mydocla, i malo mi je bolje. Sta vi mislite o tome. Unapred hvala

Poštovana,
Moje mišljenje je da se javite ponovo neurologu i psihijatru radi obavljanja kontrolnih pregleda i eventualne dopunske dijagnostike. Neophodan je i pregled fizijatra i razmatranje o korisnosti fizikalnog tretmana.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Neurologija | Odgovoreno: 13.05.2015
Odgovorio: dr Mirjana Jovanović

Pitanje broj #137059

Postovani da li mi mozete objasniti ct zakljucke? 1) frontoparijetalno nekoliko mikrovaskularnih ishemijskih lezija 2) kortiko-reduktivne promjene cerebruma hvala unaprijed!

Poštovani,
Grubo govoreći, ovakav opis se može smatrati i relativno urednim nalazom, ali se ne može tumačiti nalaz sam za sebe. Neophodno je poznavati tegobe, neurološki nalaz, postojanje hroničnih bolesti (hipertenzija, povišene vrednosti holesterola i triglicerida, šećerna bolest, problemi sa štitnom žlezdom. . .) . Neophodno je d se javite neurologu i da popričate o pitanjima koje imate.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Neurologija | Odgovoreno: 12.05.2015
Odgovorio: dr Mirjana Jovanović

Pitanje broj #137092

Dobar dan imam neke tegobe vec neko vreme pa sam mislio da postavim ovde pitanje. Simptomi traju otprilike 6 meseci ali su se u zadnja 2 meseca pojacali. Svakih dva ili tri dana me uhvate neki napadi tokom kojih imam gubitak osecaja u rukama. Kad uzmem casu da pijem vode imam osecaj da ce mi ispasti iz ruke i dok priblizavam ustima casu nekad mi se ukoci ruka i jedva izdrzim da mi ne ispadne. Tokom tog napada imam konstantnu blagu vrtoglavicu i zbunjenost kao i otezano gutanje pljuvacke i malaksalost i jako mi je tesko da razmisljam kao da mi mozak radi sa pola kapaciteta. To zna da traje i po nekoliko sati. Taj napad mi se ponekada pojaca i pojavi kad dodjem medju ljude (radnja, kafic, itd) ali zna da mi se desi i kad sam sam kuci. Probao sam kapi valerijane misleci da je mozda anksioznost ali nisu mnogo pomogle. Zna po nekada da mi padne secer cak se par puta desavalo da padnem u nesvest to je bilo ranije kad mi se desavalo da dugo ne jedem ali od kad redovno jedem nisam padao u nesvest. Mama ima blago povisen pritisak i koliko znam svi ostali su relativno zdravi. Jednom nedeljno pijem alkohol u proseku (ako preteram sutradan me obavezno uhvati taj napad) . Pusac sam i imam nekih 10 kg. Viska. Drogu nisam konzumirao.

Poštovani,
Potrebno je da se javite neuropsihijatru (ili neurologu i psihijatru) – na osnovu vaših tegoba i kliničkog nalaza lekar će indikovati dalja ispitivanja i propisati potrebnu terapiju.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
« Prethodna | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 808 |  Sledeća»