POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Najnoviji odgovori  (75056)

Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 25.07.2017
Odgovorio: Mr sci. med. Dr Srđan Milićević

Pitanje broj #152974

Poštovani, 

Imam jedno pitanje. Već 10ak dana mi se dešava skoro svaki dan da mi zazuji uvo na kratko (5, 6 sekunde traje). Kratkotrajno je, nikakve tegobe nemam ali počelo je da me brine jer ne znam o čemu se radi. Šta bi moglo da bude?

Poštovani,

Potrebno je meriti krvni pritisak i izmeriti sluh.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Tumačenje biohemijskih analiza krvi i urina | Odgovoreno: 23.07.2017
Odgovorio: biohemičar Aleksandra Krstić

Pitanje broj #152883

Poštovani, 

32. sam nedelja trudnoće i na poslednjem ultrazvuku je ustanovljeno da je beba naprednija 2 nedelje. Dat mi je uput za ogtt sa 75mg glukoze. Rezultati su sledeći: natašte 3, 8; posle 60 min 8, 0; posle 120 min 7, 2. Zanima me da li je to gestacijski dijabetes? Do sad je na svakom uz sve bilo kako treba.

Poštovana,

Vrednost glukoze nakon 120 min. je neznatno viša od definisane gornje granice. Preporuka je praćenje vrednosti glukoze pre doručka i dva sata nakon doručka. Svakako će ginekolog dati svoje mišljenje.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Psihijatrijske bolesti | Odgovoreno: 23.07.2017
Odgovorio: Žarko Petrović

Pitanje broj #152548

Poštovani. 

Pijem Asentru godinu dana i sad nakon godinu dana sam osetila strah da mi se ne vrati to stanje, a bila sam u depresiji. Imala sam depersonalizaciju i derealizaciju. Sad me je uhvatio neki strah, znojim se nisko u ledjima. Šta je to u pitanju? Da li to proizvodim svojim mislima? Jer sam baš razmišljala o tome šta ako mi se opet to desi.

Poštovana,

Izgleda da je u pitanju samo telesni simptom, znojenje, usled straha od ponavljanja simptoma. I dok se Vi plašite oni se opet odigravaju. Ovaj začarani krug treba da se zaustavi, a to se radi kroz psihoterapijski rad.
Vaše misli izazivaju negativna osećanja, veorvatno strah, i usled tog straha dolazi do telesnih simptoma koje osećate.
Ako želite da pomognete sebi, nađite dobrog psihoterapeuta za rad.

Psihoterapeut Žarko Petrović
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Psihijatrijske bolesti | Odgovoreno: 23.07.2017
Odgovorio: Žarko Petrović

Pitanje broj #152959

Poštovani, 

Imam 33 godine i već 3 godine koristim Bromazepam kako bih mogla da zaspem, i kada mi je potrebno u obavljanju posla. Pokušavala sam nekoliko puta da se riješim tableta, ali uvijek se desi neka stresna situacija koja me opet vrati tabletama. Željela bih da se ostvarim kao majka. Ne vjerujem da bih mogla iznijeti trudnoću bez ovih tableta. Znam da postoje rizici po dijete. Molim za savjet.

Poštovana,

Što se tiče ostavljanja tableta odite do psihijatra i uz zajedničku saradnju možete pronaći zamenu ili se polako skinuti sa leka, ali izgleda da bi za Vas psihoterapija bila nešto što bi moglo da Vam da strukturu i način borbe protiv Vašeg problema.
Razmislite, postoje i besplatne seanse kod terapeuta koji su u superviziji.
S poštovanjem

Psihoterapeut Žarko
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Alergijske reakcije i alergo testovi | Odgovoreno: 23.07.2017
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #152946

Pozdrav, 

Imao sam velike probleme sa zapušenim nosem i kijanjem u toku letnjeg perioda, ove godine sam prvi put primenjivao terapiju za alergije, doktor mi je prepisao sledeće: Momensa sprej (2x2 prskanja 7 dana, 2 prskanja ujutru u toku 3 meseca) i Cetirizin tablete (1 ujutru u toku mesec dana). Doktor mi je rekao da pravim pauze od po nedelju dana između ponovnog kretanja pijenja tableta, ali ja sam obično kretao da pijem nakon 4, 5 dana jer mi se javljao nepodnošljiv svrab po čitavom telu. U toku terapije osetio sam znatno olakšanje, kijanja nije bilo, a takođe sam i lakše disao na nos. Posto mi je bilo rećeno da uzimam Momensa sprej 3 meseca, ja sam bio prekinuo pre 2 nedelje i ponovo mi se javilo zapušenje nosa. Da li da nastavim sa uzimanjem spreja? Takođe. i onaj svrab mi se vratio i povremeno kijam, pa sam nastavio da uzimam tablete. Zanima me da li je bezopasno da samo nastavim po propisanoj terapiji? Hvala Vam puno.

Poštovani,

Potrebno je da uradite alergo test da bismo tačno znali šta je to što Vam pravi problem. Bez alergo testa, koristite lekove bez dokaza da imate alergiju. Momensa sprej se koristi 1 x dnevno po 2 spreja u svaku nozdrvu ujutru i 7 dana nikada nije dovoljno. Uz Momensa sprej su retko potrebni antihistaminici tj. Cetirizin tbl.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 15012 |  Sledeća»