POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Najnoviji odgovori  (75679)

Pitanje iz oblasti Logopedija | Odgovoreno: 19.08.2018
Odgovorio: dipl. logoped Smilja Vukotić

Pitanje broj #158688

Zdravo, imam decaka 4god, rodjen ulaskom u 37ned, porodjaj carskim rezom jer mi je posteljica unapred saurevala. Sifra na porodjaju p07 i p21. 0. Dete je pretrpelo asfikciju. Sa 8mes poceo da govori osnovne reci po 1 rec. Traje do 1god i 3, 4mes onda izostaju reci on postaje mirniji nismo shvatali da je nesto opasno. Kada nesto zeli vuce nas za ruku do zeljenog predmeta. Kasnije uz vrisku pokisava da dobije sve. Sa 3god vodim ga kod logopeda koji me salje na zavod za govornu patologiju u bg i vise vezbanja. On posle 3mes vezbi pocinje opet osnovne reci mama baba deda, ajde, daj, ne. . . Oko 15reci i to traje 20ak dana i prestaje opet. Kad je imam 3god i 5mes na zavodu kazu usporen psihomotorni razvoj, i dalje nema reci firektnno upucenih, desava se da sam i tiho izgovori neke reci ili cak po 2, 3reci. Bili smo u junu na institutu za majku i dete radjen magnet glave ispitan sluh i vid i jos mnogo nalaza sve je uredu. Eeg isto uredni jos cekamo genetske nalaze da stignu. Kada negde idemo on ponavlja ajde, ajde. Zanima me dali bi njemu pomogli ovi tretmani u hiper barnicnoj komori? Uzimajuci u obzir da se boji doktora i svega povezanog sa istim mnogo vristi i opire se, pa dali bi to nesto pomoglo ili se ne primenjuje kod dece? Molim za savet i misljenje. Pozdrav. . .

Poštovana,
Moje mišljenje je da vam je potreban intenzivan logopedski tretman. I da je to prioritet. Trebalo bi da razmislite i istražite šta se dešavalo u periodima kad je on odlazio u regresiju, tj kad je gubio reči koje je koristio.
sa kojim ciljem biste išli u hiperbaričnu komoru? Asfiksija se desila pre 4god i to ne može tretman u hiperbaričnoj komori da ispravi. Govor deteta se može popraviti samo logopedskim tretmanom, radom kod kuće i stvaranjem bezbroj situacija za interakciju sa detetom, što verbalnih, što neverbalnih.
sama hiperbarična komora ne može da naškodi. Ali u vašem slučaju ne mislim da može da pomogne.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Stomatologija | Odgovoreno: 17.08.2018
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #158742

Polomio mi se zub i od njega je osrao samo koren, koi je bio pre desetak godina umrtven, po preporuku mog zubara odradeli smo meralokeramicka krunica, sve je ok, izfleda savrseno i neprepoznaje se da nije moj zub, ali mi se brzo rasklati, odem on opet zalepi, al to netraje nesto dugo. Koristi neki brzo suseci cement i kad mi zalepi krunici jedem tecnu hrano taj dan, a sledeci dan uopste ne jedem na tu stranu. Sta bi moglo da bude razlog to razlepljivanje i ima li neko zrajno resenje

Poštovana,
Ima nekoliko resenja ali je potreban pregled i rtg korena. Pogledajte sajt www. Medikdent. Com i eventualno zakazite pregled.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Fizijatrija i rehabilitacija | Odgovoreno: 17.08.2018
Odgovorio: dr Marina Markova

Pitanje broj #157747

Poštovani, nedavno sam preventivno odradio mr lumbalnog dela kičme i u zaključku stoji: bulging disc l4/l5 dorsolat. Sin. , bulging disc l5/s1 dorsomedialis, degeneratio disci i. V. L5/s1 a potom dijagnoza fizijatra je: dg. Syndroma lumbale chr. Bulging disci i. V l4/l5 et l5/s1 scoliosis vertebrae thoracolumbalis i predložena mi je fizikalna terapija. Kineziterapija strogo dozirano. Obuka zpp. Možete li mi reći, dok ne krenem na fizikalnu terapiju, ukratko da li je ozbiljnije stanje ili ne toliko pošto sam slabo razumeo reči fizijatra šta je konkretno u pitanju, a još manje čitajući izveštaj, hvala.

Poštovani,
Po snimku izgleda da je stanje hronično i ozbiljnije. Vaša dijagnoza govori o herniji diskusa, malom jastučiću između pršljenova, koji se deformisao i može da pritiska nerve i dovedi do bola u leđima, kao i u kukovima i niz noge do stopala. Ako se ne leči, tretmanom koji je prilagođen pacijentu (jer nije svaka diskus hernija ista) može dovesti samo do još većeg propadanja i većih problema. Jedino pri pregledu uživo može da se postavi prava dijagnoza i da li da se leči konvencionalno (fizikalna terapija, operacija) ili vrlo uspešno pomoću alternativnih metoda (kiropraktika, masaža) .
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Stomatologija | Odgovoreno: 16.08.2018
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #158723

U junu sam primetila da mi je natekla limfna zlezda i bila sam i kod lekara opste prakse i stomatologa i rekli su mi da mi umnjak pravi problem. Dobila sam antibiotike da pijem, prvo sam pila ospamox antibiotik kako bi se smirila zlezda i posle sam pila dovicin uglavnom nije se bila smirilia u popunosi posle je pocela i vilica da me boli, imala sam hirursku intervenciju u pocetkom avgusta i dobila sam da pijem nedelju dana pre operacije antibiotik clindamycin, umnjak mi je izvadjen pre nedelju dana ali i dalje mi se zlezda nije smirila. Interesuje me posle koliko vremena treba zelzda da se smiri?

Poštovana,
Najverovatnije da uvecana zlezda nema nikakve veze sa umnjakom. Potrebna je dodatna dijagnostika i pregled ukoliko se ista ne smanji za 7 dana.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 16.08.2018
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #158716

Postovani, molim vas za informaciju i savet. Vec duze vreme imam neopisivo jake i ucestale glavobolje, u zadnje vreme sve ucestalije, obicno su to glavobolje koje su popracene zacepljenoscu nosa, pocinju nakon budjenja i traju bukvalno celi dan (nos je uglavnom zacepljen, sluznica suha, smeta mi boravak u zatvorenom prostoru, kao i javni gradski prevozi i slicne situacije, kada skoro pa uopste ne mogu da disem na nos) . Javljaju se predelu cela ili potiljka, uz tup bol ili pritisak u podrucju ociju, cesce desnog oka. Lekovi protiv bolova skoro pa nemaju nikakav efekat. Neuroloski nalazi su uredni, oftamoloski takodje, orl pregledom ustanovljena je deviacija septuma, a ct snimkom glave i polip na desnom maksilarnom sinusu velicine oko 17mm. Jedina terapija u zadnjih 6 meseci je bio antibiotik i antibiotske kapi koje nisu dale nikakva poboljsanja. Evidentno je da ce biti potreban hiruski zahvat, ali svaki pregled specijaliste cekam mesec i vise dana, a bol je nepodnosljiv, bez terapije. Da li je moguce da navedeni problemi uzrokuji ovako jake i ceste glavobolje? Da li preporucujete da se obavi jos nekakav pregled ili dijagnosticka procedura, posto su i liste za hirusku intervenciju jako duge? Unapred zahvalan.

Poštovani,
Samo opis radiologa za skener sinusa nije dovoljan bez pregleda da se donese zskljucak u cemu je problem u vasem slucaju. Ono sto mogu da vam savetujem je da uzmete ujutru sprej momensa 1 x 2 spreja u svaku nozdrvu /, naizmenicno desna nozdrvs pa leva opet desna pa leva da dluzokoza upije sprej/ i kasnije u toku dana rhinosinn za opravak sluzokoze nosa 3 x 2 spreja takodje naizmenicno. Za odluku o eventualnoj operaciji potreban je pregled.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 15136 |  Sledeća»