POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Najnoviji odgovori  (74720)

Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 28.03.2017
Odgovorio: Mr sci. med. Dr Srđan Milićević

Pitanje broj #151580

Postovani, javljam se povodom upale grla (i krajnika) koju imam vec preko mesec dana i koja je postala hronicna. Vise me boli desna strana koja je cini mi se jace upaljena. Uzimao sam antibiotik (palitrex) celu kutiju i nije mi uopste pomoglo, kao i razne sprejeve za grlo i septolete, cajeve itd. Nemam nikakve propratne simptome prehlade poput zapusenog nosa ili temperature, kaslja itd. . . Ne pijem alkohol niti pusim cigarete. Na skali od 1 do 10 bol bih opisao kao 5-6. Zivim i radim u dubaiju posetio sam lekara koji mi je rekao da je u pitanju mala kolicina zeludacne kiseline koja se vraca i nagriza grlo i da je od toga i dao mi je tablete protiv kiseline (nesto poput ranisana) i antiseptik sprej za grlo. Sve to koristim vec 7 dana ali ne pomaze takodje. Interesuje me da li imate neku preporuku sta da primenim kao i sta bih moglo biti uzrocnik. Unapred zahvalan stefan

Poštovani,
Teško pitanje. Uraditi bris grla i nosa. Probajte sa nekom drugom vrstom antibiotika. Uzmite npr. Klyndamycin 600 na 12
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti srca | Odgovoreno: 27.03.2017
Odgovorio: Specijalista interne medicine Sanja Jović

Pitanje broj #151274

Poštovani,
jel mozete da mi pojasnite nalaz testa opterećenja. God starosti 38, telesna masa 59 kg, visina178 cm, fr u miru 100, zadata sr fr 155 min, ta u miru 120 sa 70. Ekg u miru sinusni ritam, deniv st u d2, 3avf do 1 mm ushodnog toka ali i u v2, 3 sa negativnim t. (ovo mi ništa nije jasno). Lod ispitanice je započet test višestepeni i progresivni, kontiumirani test fizičkim opterećenjem na treadmilu po protokolu brucea i uradjen do kraja prvog stepena opterecenja 3 minuta kada je premašena zadata srčana fr bila je 161 min. Ta uredan 120 sa 80 grudnih tegoba nije imala. Kontinuiranim ekg praćenjem navedene promene u miru se gube u opterećenju nakon odmora mirne ekg promene bez tegoba u grudima. Ta i fr u odmoru kao i pre testa. Test negativan. Adhezije da napomenem imala sam tada stresne situacije i ubrzan srčani rad a kada sam kući srčani rad mi je uglavnom normalan. Dat mi je concor 2.5 po pola ujutru a da napomenem pritisak mi je inače 90 sa 60 izuzem kad odem kod lekara od straha je 120 sa 70.

Poštovana,
nalaz koji ste priložili nakon urađenog testa fizičkog opterećenja ukazuje da koronarna bolest nije prisutna što je za Vas bitno, i da su promene na ekg koje imate u miru nespecifične i da idu u prilog perikardnim adhezijama (priraslice) koje ostanu nakon jačih često ne lečenih respiratornih i drugih virusnih infekcija. Test je ukazao da ste brzo dostigli smsf što može ići u prilog lošoj fizičkoj kondiciji i ne utreniranosti i zbog toga ste i dobili terapiju. Redovno se kontrolišite kod svog kardiologa, nemate razloga za strah, ovo o strahu od pregleda napomenite i njemu pri sledećoj kontroli i nemoj te samoinicijativno prekidati terapiju b blokatorima (concor) samo po nalogu lekara.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti srca i krvih sudova | Odgovoreno: 27.03.2017
Odgovorio: Specijalista interne medicine Sanja Jović

Pitanje broj #151374

Dobar dan, 
naime imam veliki strah i neku vrstu strepnje. Od moje 12. godine mi se javljalo otežano disanje, pa posle jedno 6 godina otežano gutanje. Sad u 20. godini negde u aprilu prošle godine mi se pred spavanje javi otežano disanje pa tu prodje. Onda početkom novembra jedno veče. A sada, tj od novembra sve do sad mi se svaki dan javlja otežano disanje, plitko, kratak dah. Stežu mi se mišići, živci u stomaku, usporen rad srca, mada je nekad i ubrzan. Redja vrtoglavica, stezanje u grlu, knedla u grlu. Često merim puls, kao da ne mogu udahnuti do kraja i tu se uplašim, kao da me nazad bole pluća. Ostavila sam cigarete. Bila sam kod doktora opšte prakse, pritisak je dobar, pluća su odlično, srce takodje, nikad te probleme nisam imala, Doktor kaže da je na nervnoj bazi, imam veliki strah od gušenja i smrti. Doktor je prepisao magnezijum direkt 300, a kks limfociti su 3,4. Molim vas pomozite, imam veliki strah da nije kancer, angina, kičma, anksioznost, hipohondrija. Pomozite mi molim vas. 
Hvala najlepše. Pozdrav

Poštovana,
Na osnovu simptoma koje ste naveli, njihove dinamike, polimorfnosti navedenih tegoba, vašeg životnog doba, sasvim sam sigurna da nema osnove za ozbiljnije organsko oboljenje i da se verovatno radi o hipersenzitivnoj osobi i nekom obliku psihosomatskog reagovanja vašeg organizma. Takvo stanje može da iscrpi i vremenom da dovede do nekih drugih poremećaja zato se javite najpre lekaru opšte medicine, objasnite sistematično svoje tegobe, uradite osnovne laboratorijske analize, ekg, a potom po potrebi pregled interniste koji će sve to sagledati uz obaveznu konsultaciju psihijatra i psihologa koji će vam dati najbolje smernice da sve to prevaziđete i da rešite te strahove i neugodnosti.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 27.03.2017
Odgovorio: Mr sci. med. Dr Srđan Milićević

Pitanje broj #151568

Dobar dan! 
Imam problem desetak dana. Osećam neko šuštanje u grlu. To se javlja samo uveče kada ležem da spavam i to kad ležim na ledja. Ne osećam bol u grlu, ali pre toga sam bila promukla i prošlo je bez antibiotika. Šta bi to moglo biti? Zbog čega se čuje to šuštanje u grlu?

Poštovana,
deluje kao neki otok. Pregled otorinolaringologa je zaista neophodan.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 27.03.2017
Odgovorio: Mr sci. med. Dr Srđan Milićević

Pitanje broj #151562

Poštovani, 
pre oko godinu dana primetio sam nešto poput malog zadebljanja, ili izbočine, dužine oko centimenar ipo, na kosti iza uha, koje je sve vreme ostalo neizmenjeno. Nemam nikakvih tegoba. Da li je potrabna dalja dijagnostika? 
Unapred hvala

Poštovani,
deluje bezazleno. Ali neko opšte pravilo je da sve novo na našem telu treba da se ukloni.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 14944 |  Sledeća»