POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Najnoviji odgovori  (75639)

Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 21.06.2018
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #157900

Postovani, nakon pregleda kod specijaliste orl, ustanovljeno je da na sredini jezika imam zadebljanje (kvrzicu) velicine nesto manje od 1 cm, tvrdo na dodir, osetno pod prstima, nalazi se unutar gornjeg sloja jezika, i tamno plave je boje. Posto specijalista orl nije mogao da utvrdi uzrok kao ni tacno sta je u pitanju, interesuje me da li mozete pretpostaviti o cemu se radi i desava li se to u praksi. Takodje, postoji li metoda kojom se to moze snimiti i uvideti tacno o cemu se radi? Nadam se brzom odgovoru i delimicnom razresenju misterije. Unapred zahvalan, milan.

Poštovani,
Specijalista orl nije edukovan za procenu obolenja jezika. Potrebno je svakako da vas pogleda maksilofacijalni hirug. Na osnovu opisa a bez pregleda, ne mogu pretpostaviti o cemu se radi.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 21.06.2018
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #157915

Posle loma jagodične kosti 19. 05 i dalje osećam utrnutost obraza, polovine nosa i polovine gornje usne. Da li postoji neki lek za brži oporavak nerva ikoliko može da traje ta utnulost??

Poštovani,
Trajanje utrnulosti je individualno i vrlo varira. U vrlo malom procentu slucajeva utrnulost je trajna.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 21.06.2018
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #157893

Radila sam alergo testove i pokazalo je da ni na sta nisam alergicna. Uprkos tome uvek se desava da imam problem sa otokom sluznice nosa i to mi stvara problem. Imam utisak da bi mi nesto pomoglo kao kad otpusis kanalizaciju gumom kad je produvas. Isla sam kod usnog i kaze da vlazim sluzokozu nosa ali nista ne pomaze. Cak mi se ujutru javi i otok ocnih kapaka i suvoca ociju. Pomazite. Unapred zahvalna.

Poštovana,
Uzmite dymista sprej za nos /2 puta dnevno po 1 sprej u svaku nozdrvu/ izmedju koristite po potrebi hysan care sprej za nos /po 2 spreja u svaku nozdrvu/.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 20.06.2018
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #157869

Poštovani, moj dijagnosticki nalaz: desna submendibularka hipoehogena, hipervaskularozovana sa suspektmim prisustvom kalkulusa 2mm, brz bez uvecanih ln na vratu. Indikovana je ekstirpacija plj. Zlezde u oea. Moje pitanje je da li postoji drugi nacin da se kamen izvadi osim uklanjanja zlezde, mislim da je to bas radikalna mera? Ako postoji gde bih mogla to da uradim?

Poštovana,
Kamen je posledica upale i ostecenja funkcije zlezde. Nekada moze da se izvadi, ali ce se pojaviti novi, tako da je operacija jedino trajno resenje.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Kožne bolesti | Odgovoreno: 19.06.2018
Odgovorio: Mr sci med dr Dragana Petrović-Popović

Pitanje broj #157861

Poštovani, 

Pre dve nedelje sam primetio na koži penisa u predelu korena sa spoljne strane svetlu fleku. Imao sam osećaj kao da je masnije od ostalog dela kože. Prilikom iritacije tog dela dolazilo bi do perutanja i blagih ranica ali bez krvarenja. Osetio bih da me pecka kad perem vodom. Počelo je da se širi i da koža na tom delu bude svetlija, crvenkasta i sjajnija od ostalog dela kože. Počeo sam da mažem Cnnesten, pre 4 dana. Za sada ne mogu da budem siguran da nešto pomaže. Obratio bih se i medicinskoj ustanovi samo da znam kod koga tačno treba da idem. Ako bih hteo da zakažem pregled na osnovu promena na koži, da li to utiče gde se promena nalazi?

Da pogledate sliku vezanu za ovo pitanje kliknite ovde

Poštovani,

Potrebno je da se javite dermatovenerologu.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 15128 |  Sledeća»