POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Najnoviji odgovori  (75607)

Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 15.07.2018
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #158207

Poštovanje, pre 4 godine imao sam problema sa zaostalim korenom zuba, gornje, desne šestice. Oralni hirurg mi je tada ''odstranio'' koren, čiji je deo, ispostaviće se, ostao neizvađen. Taj zaostali koren sam kod drugog oralnog hirurga odstranio pre par meseci, i taj koren je bio u sinusu. Međutim, bol koji osećam u tom predelu ne prestaje već 4 godine. Par dana boli, pa jedan ne boli i tako u krug. . Ponekad je bol iritantna, a ponekad neizdživa. . Četvorka i petica me bole na kuckanje, na žvakanje, međutim oni su zdravi, tako kaže stomatolog. Takođe, kada pretisnem prstom na to mesto gde je bila šestica, imam oštar bol. Takođe, ponekad osećam da mi ide pojačan sekret iz sinusa u grlo. . Stomatolog mi je rekao da mi se sinus spustio, te mi je prepisao defrinol, koji mi nije pomogao. Šta mi je činiti, postoji li mogućnost da se ta bol konaćno odstrani, jer nemam više snage da se borim sa ovim bolom. . . Hvala.

Poštovani,
Vrlo verovatno imate hronicnu upalu gornjovilicnog sinusa, potreban je pregled i dijagnostika.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 12.07.2018
Odgovorio: Mr sci. med. Dr Srđan Milićević

Pitanje broj #158180

Poštovani, imam problem sa usima ima jedno godinu dana. Jedno sam uho ispirao jer sam imao gljivice i rečeno mi je da ne koristim stapice. Od tada uši čistim "špijodom" (znači to je nešto nalik alatu pomoću kojef se cijede puhice na licu - mislim ima taj okrugli oblik na vrhu) . I mozda ima 7 mjeseci imam probleme sa tiom vodom koja mi začepi uho, (tačnije počne mi "gnjeckati" u uhu i kada ga čistim sa tim "alatom" izvlačim van tu vodu koja smrdi i svijelo je zute boje. Trenutno me boli desno uho kada dodirnem i imam osjećaj kao da je oteklo. Prije sam koriatio kapi za čišćenje ceruma (sad ime ne znam tačno) . Molio bi vas da mi kažete šta da uradim. Jer usi trenutnl čistim barem jednom dnevno. A nekada i više puta. Hvala vam na odgovoru i lp.

Poštovani,
Izgleda da imate upalu spoljnog slušnog kanala. Dok neodete kod ootorinolaringologa (a morate što pre) krenite da ukapavate tobardex sol 3x2-3 u uši
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 09.07.2018
Odgovorio: Mr sci. med. Dr Srđan Milićević

Pitanje broj #158138

Poštovani,

Već par dana na lijevoj strani uha imam bolove, pogotovo ako diram ili želim očistit nos. Bol je izražena najviše na sredini i na vrhu nosa, bol nije stalna, nekad prođe a nekad se upali pogotovo dodirom. Imao sam i prehladu koju sam liječio Taylo hotom. I mislio sam da je bol od stalnog istrešanja nosa i prehlade. Međutim nakon sedmicu dana, žena mi je pregledavala nos i uslikala ovo na slici, pa mi treba savjet. 

Da pogledate sliku vezanu za ovo pitanje kliknite ovde

Poštovani,

Polip ili uvećana nosna školjka. Pregled orl specijaliste neophodan.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Pedijatrija | Odgovoreno: 08.07.2018
Odgovorio: Prim. dr Ruža Bajić

Pitanje broj #157391

Poštovani,

Imam bebu 2, 5 meseca i na dohrani je. Koliko u proseku treba da jede, a pritom je teška 6, 100 kg?

Poštovana,

Vaša beba od 2, 5 meseca, odnosno sada već i 4 meseca treba da unosi po obroku 200 ml adaptirane mlečne formule za uzrast.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Pedijatrija | Odgovoreno: 08.07.2018
Odgovorio: Prim. dr Ruža Bajić

Pitanje broj #157683

Poštovani, 

Moja kćerka od šest godina se žalila da je svrbi ribica i išli smo kod doktora. Rekla je tri puta dnevno da joj mažem Daktanol sedam dana i da pije Probiotik i da pije više tečnosti. To je urađeno. Pošto se još prekjuče žalila da je svrbi ribica odnela sam juče urin u laboratoriju. Juče i danas se nije žalila na svrab. Stigli su mi rezultati i piše mešovita crevna i saprofitnamikloflora-2000cfu/ml. Da li možete da mi objasnite nalaze? 

Poštovana,

Pre korišćenja bilo kakvih lekova kod “svraba ribice”, trebalo bi najmanje da se uradi bris vulve i rutinski pregled urina. Što se tiče bakteriološkog nalaza u urinu to su bakterije koje nisu izazvale infekciju urinarnih putevi nego se nalaze spolja na sluzokoži vulve i uglavnom ne prave nikakve probleme. Za takva stanja dovoljno je da ispirate “ribicu” sa mlakom vodom i eventualno sa Tantum rosea.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 15122 |  Sledeća»