POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Najnoviji odgovori  (75671)

Pitanje iz oblasti Opšta medicina | Odgovoreno: 14.08.2018
Odgovorio: dr Viktor Ognjenović

Pitanje broj #158667

Već dve nedelje javljaju mi se problemi sa vratom. Imam osecaj ukocenosti u vratu sa obe strane koji se ponakad siri i na vilicu, takodje imam osecaj knedle u grlu i otezanog gutanja. Radila sam kontrolu hormona stitne zlezde koji su u redu i ultrazvuk stitne koji je u redu takodje. Koji je vas savet? Hvala!

Poštovana,
Prvo bih vam savetovao da se javite neurologu, da bi se isključila neka neurološka problematika, nakon toga dolazi u obzir fizijatar i verovatno neka fizikalna terapija.
moguće da se radi o cervikalnom sindromu, ali je potrebno obaviti dodatne preglede i možda snimanje vratnog dela kičme o čemu ćete se dogovoriti sa neurologom ili fizijatrom.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Psihijatrijske bolesti | Odgovoreno: 13.08.2018
Odgovorio: Žarko Petrović

Pitanje broj #158614

Postovani, par godina patim od anksioznosti, uz povremene napade panike, ali vec sam naviknuta ma njih pa mi vise i nisu toliko strasni. Medjutim, zadnjih par mjeseci sam poca osjecati bolove u stomaku, glavobolju, stezanje u prsima itd. Vadila sam nalaze, snimala mozak, sve je u redu. Planiram raditi i ostale nalaze zbog bolova u stomaku. Je li moguce da se kao posljedica anksioznosti javljaju bolovi i nelagoda u razlicitim dijelovima tijela? Stomak me zbog nadutosti cesto boli, a kad on prestane pocnu bolovi ispod rebara, pa onda zglobovi, pa glavobolja, pa stezanje u prsima. . . . Obicno ide tako u krug. Hipohondar sam, uzasno me strah nekih bolesti, stalno razmisljam o tome kako se neka teska bolest siri mojim tijelom i stalno po internetu trazim moguci uzrok bola. I to me sve uzasno muci, jedva funkvioniram. . .

Poštovana,
S obzirom da pravi problem neurozene razradjujetei ne otkrivate, ona konstantno generise anksioznost i telesne simptome. U slucaj udase naviknete na jednu vrstu senzacija, neuroticni poremecaj ima tendenciju da se "preseli" da pronadje ono sto ne mozete trpeti i tako nastavi da skrece paznju dok vi ne odlucite da se pozabavite problemom.
imate poziv da radite an sebi, ako ga ignorisete neuroza je tu kao odgovor.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (1)
Pitanje iz oblasti Kožne bolesti | Odgovoreno: 09.08.2018
Odgovorio: Mr sci med dr Dragana Petrović-Popović

Pitanje broj #158620

Poštovani, u 26. nedelji uredne trudnoće sam. U 3. mesecu mi se pojavila psorijaza na laktovima, a do tada nisam imala problema sa kožom. Mazem Cicaplast gel, i omekšava mi kožu, ali svrab nikako. Koji je vaš savet? Hvala!

Poštovana,
Da li je dijagnozu postavio dermatolog ili neko drugi? Trudnoća je posebno stanje koje se odražava i na kožu tako da vam savetujem da se javite dermatologu.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Kožne bolesti | Odgovoreno: 09.08.2018
Odgovorio: Mr sci med dr Dragana Petrović-Popović

Pitanje broj #158618

Već skoro nedelju dana imam problem sa noktom na nozi. Vidjela sam da ima puknuća, međutim, sad je skoro puklo i bojim se da nije uzrok gljivična infekcija. Ostao je samo jedan mali dio, pa ako biste bili ljubazni i posavjetovali me šta da radim. Da naglasim da u poslednje vrijeme koža oko noktiju mi je jako suva i stvaraju se zadebljanja na noktima. U prilog vam šaljem slike. Hvala. Srdačan pozdrav!

Da pogledate sliku vezanu za ovo pitanje kliknite ovde

Poštovana,

Na osnovu slike vam mogu reći da se radi o gljivičnoj infekciji. Potrebno je da se obratite dermatologu, koji će nakon adekvatne analize to i potvrditi i ordinirati vam adekvatnu terapiju.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Kožne bolesti | Odgovoreno: 08.08.2018
Odgovorio: Mr sci med dr Dragana Petrović-Popović

Pitanje broj #158524

Dete tinejdžerski uzrast ima problema sa dermatitisom, koristimo šampon Mycoseb. U zadnje vreme se pojavljuju strije koje se ne mogu sprečiti nikakvim kremama. 
Moje pitanje je da li postoji mogućnost da Mycoseb dodatno isušuje kožu i utiče na pojavu strija?

Poštovana,

Strije se pojavljuju u sklopu fiziološkog rasta i razvoja deteta. Potrebno je da regije kože na kojima se pojavljuju strije tretirate nekim od odgovarajućih preparata za strije.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 15135 |  Sledeća»