POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Najnoviji odgovori  (75551)

Pitanje iz oblasti Hirurgija | Odgovoreno: 23.04.2018
Odgovorio: Mr sci med dr Dragana Petrović-Popović

Pitanje broj #157067

Dobar dan postovani doktore! Imam jednovpitanje za vas. Prosle godine na ledjima u sonjem delu po sredini premetila sam nesto kao jaja, kugla ali to je bilo malo, ali sad pre dva dana kada san ponovo to napipala to je sad bas poraslo u veliku koglu, ispod koze!! To je meko na dodir. Simptome koje osecam su, da mi trni to mesto i imam ponalo bolove u ledja, ali ne toliko jake izdrzljive su, i desna noga mi se koci, tj boli me od kuka na dole!! Koje je vase misljenje doktore, sta je to!! Hvala unapred, i veliko postovanje doktore!

Poštovana,
Najbolje bi bilo da odete kod plasticnog hirurga na pregled, ako niste u mogucnosti da omah uradite taj pregled onda uradi ultrazvucni pregled te pormene i napisite nalaz ovde pa cu pokusati da vam preciznije odgovorim, a mozete i da fotografisete pormenu i postavite sliku
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 23.04.2018
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #156991

Poštovani, 

Da li znate da li u Nišu neki maksiofacijalni hirurg radi privatno? Prilično mi je hitno. Na pregledu u kliničkom centru su mi dijagnostikovali tumor obraza i zakazali operaciju za 20 dana. Drugi specijalista mi je rekao da to nije tumor i da on to ne bi dirao. Zatražio bih dodatno stručno mišljenje ali ne znam od koga. Molim Vas za pomoć.

Poštovani,

Zaista ne znam.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 23.04.2018
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #156996

Poštovani, 

Pre 2 meseca sam operisao dentogenu cistu na zubu 3 gore desno na maksilofacijalnoj hirurgiji. Cista je bila velika i delom ulazila u sinus (ako je verovati 3d snimku kačila ga je jako malo)  Tokom operacije hirurg je ocenio da nema potrebe da čisti maksilarni sinus koji ima hroničnu upalu jer je jako malo zahvaćen. Prve nedelje posle operacije sam bio na antibioticima, a 3 nedelje nakon operacije je počela temperatura 39. Lokalni orl lekar mi je prepisao antibiotike, ali kako bi se vraćala svaki put kada bih završio turu antibiotika završio sam na Jugocilinu 1. 6 svakog jutra nedelju dana. Ukupno sam bio na antiboticima 5 nedelja. Od kada je pala temperatura nije pala potpuno, već je varirala od 36, 8 do 37, 5 i tako je i danas, nedelju i tri dana nakon završetka Jugocilina. Orl me je uputio na infektologiju jer misli da je drugi uzrok toj temperaturi (kaže da bi do sad porasla da je od sinusa), a infektolog me je uputio nazad kod mf hirurga jer veruje da je u pitanju hronični sinusitis i infekcija šupljine koja je operisana. Intraoralno rana je potpuno zarasla i ne deluje zapaljeno (nije crvena). Prvih mesec dana nisam osećao nikakav bol, a posle toga povremeno osećam bol u operisanoj regiji. Moja pitanja su: da li ta temperatura može da bude od zaostale infekcije? Da li bi se ta infekcija videla kroz krvnu sliku pošto je ona dobra, leukociti su u granicama?

Poštovani,

Tesko mogu dati svoj sud samo na osnovu opisa i bez pregleda. Definitivno treba pratiti i eventualno dopuniti još nekim analizama.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 23.04.2018
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #156998

Poštovani, 

Usled tumora parotidne žlezde, posledica je pareza leve strane lica. Koliko nakon operacije moze da se radi transplantacija? Izlecena sam. 82 sam godiste te mi to jako smeta i htela bih sto pre da probam da se vratim starom izgledu. Da li se to radi u srbiji? Hvala

Poštovana,
Ne znam od kakvog tumora ste operisani. Sto se tice rekonstrukcije nerva, uspesi su vrlo ograniceni.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 22.04.2018
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #157056

Poštovani, 

Imam problema već poslednjih dva meseca i već sam u očajnom stanju. Pre nekih dva meseca su mi se pojavili bolovi u grlu, pečenje u nosu. Dva puta sam išao kod orl doktorke koja mi je davala Aerius tabletice i sprejeve za nos. Nakon dve ispijene terapije meni je bilo još gore i pojavile su mi se kao neke gljivice u grlu pored providnog sekreta koji mi se slivao u grlo. Nakon odlaska kod lekara opšte prakse odradio sam bris grla i nosa i pronađene su mi dve bakterije Klebsiela sp i Enterobakter sp. Dobio sam lek Forteca 500 da pijem na 24h po jedan. U međuvremenu sam dobio neku vrstu kijavice i zapušenosti nosa gde mi je potpuno oborio organizam. Nemam snage da radim niti volju da funkcionišem jer probleme i bolove u mišićima koje nosim traju oko 2 meseca. Pored Forteca leka, pijem Rinasek i Defrinol forte 3x1 na dan i ništa bolje nakon 5 dana. Da li pored Forteca leka mogu da uključim lek Panklav na primer? Jer vidim da se meni stanje ne popravlja nakon izvesnog vremena a malaksao sam i utiče mi na psihu već polako, jer ne mogu da podnesem stanje u kome se već duže vremena nalazim. 

Poštovani,

Dovoljno je antibiotika. Uzmite Wintervits tbl 1 x 1 tbl da pojačate imunitet a u nos prskajte Hysan sprej 3 x 2 spreja.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 15111 |  Sledeća»