POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Najnoviji odgovori  (75345)

Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 20.01.2018
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #155437

Poštovani,

Imam jako golicanje u grlu već sedam meseci. Sve je počelo u julu mesecu kada mi se javilo jako golicanje, pa sam povraćala. Međutim nije se više javilo sve do avgusta-septembra. tada je počelo konstantno golicanje. Bila sam dva puta u hitnoj, primala injekcije, antihistamici i ništa mi nije bilo bolje. Pritom bolujem od astme, koristim Foster pumpicu i Singulaair tablete. Redovno koristim terapiju. Koristila sam Simbioza pumpicu ali pošto mi se stanje pogoršalo promenila mi je terapiju u Foster. Međutim ovo golicanje ne prestaje. Pila sam razne lekove za alergiju od Nixara do Presinga, Letizena i ništa nije pomoglo, čak mi bilo i gore od Presinga i Letizena. Nixar je malo smirio ali se opet vratio. Tako nedelju dana ok, ne golica i opet se vraća i to vrlo jako, da me budi iz sna nekad. Radila sam bris grla i našli su mi streptokoku 70%. Pila sam Dovicin 10 dana i Coprocinal 7dana. Radila sam bris i kažu da nema više samo da imam Kandidu sada na jeziku. Koristim gel Daktanol, međutim imam gori svrab grla od njega. Radila sam alergo test i pozitivan je na perje, prašinu i grinje. Nemam nikakvih simptoma osim golicanja u grlu i svrab levog oka. Radila sam bris oka nalaz je uredan. Ne znam više šta da pijem. Juče je svrab u grlu bio neizdrživ. Molim za pomoć. 

Poštovana,

S obzirom na alergiju koja Vam je utvrđena, golicanje je simptom koji ne iznenađuje. Samo antihistaminici imaju smisla. Bez antibiotika. A gljivice samo posle brisa u kome piše 100%  Najvažnija je preventiva da nemate perje, vunu i slične prirodne materijale u krevetu jer je to leglo grinja. Izbacite iz spavaće sobe zavese, tepihe i sve što skuplja prašinu. Nemojte da usisavate prašinu i ne ulazite 1 sat posle usisavanja u sobu.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 19.01.2018
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #155418

Poštovani,

Pojavio mi se otok kod uha. Mislila sam da je od zuba, međutim snimak je pokazao da nije te sam upućena hirurgu. Pregledao me je i samo izgovorio da je potrebna operacija bez ikakvog objašnjenja. Malo sam čitala i na osnovu njegovog izveštaja radi se o žlezdi pljuvačnoj. Molim Vas interesuje me kako izgleda, koliko traje i da li smem da imam intervenciju s obzirom da imam bebu od 2 meseca koju dojim?

Poštovana,

Sva pitanja koje upućujete meni potrebno je da uputite nadležnom hirurgu jer uopšte nemam uvid niti u dokumentaciju niti sam Vas pregledao. Na osnovu Vašeg opisa koji je nedovoljan, što je očekivano obzirom da ste laik, ne mogu da se izjašnjavam. Postoji širok dijapazon operacija koje dolaze u obzir.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 19.01.2018
Odgovorio: Mr sci. med. Dr Srđan Milićević

Pitanje broj #155434

Poštovani,

Imala sam deset tretmana u hiperbaričnoj komori. Još uvek imam pritisak u ušima, ali nemam bolove. Imaću još deset tretmana. Da li je to normalna pojava? 

Poštovana,

Jedna od najčešćih komplikacija lečenja u barokomori je pojava negativno pritiska u srednjem uhu, odnosno početka upale uha. Potreban pregled otorinolaringologa radi procene stanja uha.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Plastična i rekonstruktivna hirurgija | Odgovoreno: 18.01.2018
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #155412

Poštovani,

Želeo bih da Vas pitam da li bih mogao operisati nos do svoje 18-e godine, a to je uskoro, 22. februara ove godine i šta mi sve treba od dokumenata i kako da ih prikupim?

Poštovani,

Nos se operiše sa punih 18 godina.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 17.01.2018
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #155368

Poštovani,

Unatrag tjedan dana imam vibracije u desnom uhu, nisko brujanje, kao da radi neki auto vani na cesti, motor i sl. Pojavilo se prije spavanja, pa ujutro, a jučer cijeli dan. Bruji bruji pa stane par sekundi pa opet. Tako negdje po pojavi simptoma, isped mog prozora u prizemlju su bili građevisnki radovi ceste, gdje su stalno prolazili mali strojevi niskih vibracija koje su bile realne, vanjske. Najgore je bilo kad je bio stroj za tabanje koji je prilično vibrirao i bio negodan, a sesija je trajala 15-tak minuta. Je li moguće da je nešto od toga uzrokovalo vibracije koje su sada prisutne? Inače imam blagi šum i zvuk mogu ignorirati, ali ovo osim što čujem i - osjećam, baš se osjeća vibriranje i iznimno je nametljivo. Molim Vas za mišljenje, što sad, je li riječ o nekom stalnom oštećenju, dodatnom na šum, što činiti, jer teško spavam s tim osjetom brujanja i vibriranja, muzika ne maskira jer nije zvuk samo nego i osjet. Kombinacija. 

Poštovana,

Potreban je pregled otorinolaringolga koji će uraditi timpanometroju i audiometriju da vidi na kom nivou nastaje problem - srednje ili unutraje uvo ili nešto treće.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 15069 |  Sledeća»