POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Najnoviji odgovori  (75269)

Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 11.12.2017
Odgovorio: Mr sci. med. Dr Srđan Milićević

Pitanje broj #154822

Poštovani,

Zbog hronične upale sinusa, dobio sam terapiju Pronizonom od 60 mg dnevno 10 dana ujutru na prazan stomak. Pio sam 3 dana i u međuvremenu sam se prehladio, obična kijavica, grebanje u grlu, slinavim itd... Da li je pametno da uzimam Pronizon dok sam prehlađen jer sam pročitao da obara imunitet? 

Poštovani,

Moje iskustvo govori suprotno, da Pronison pomaže i u virusnim infekcijama. Ali ako Vama ne prija možete prekinuti terapiju Pronisonom na nekoliko dana.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Stomatologija | Odgovoreno: 11.12.2017
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #154772

Poštovani, 

Imam problem sa zubom. Pre nekoliko dana sam zagrizla nešto tvrdo tokom jela i otad me strašno boli taj zub, gornja desna petica je u pitanju, ali to nije sve, sledećeg dana sam primetila da je počeo da modri. Šta to znači?

Poštovana,

Znači da treba da se javite stomatologu.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Kožne bolesti | Odgovoreno: 08.12.2017
Odgovorio: dr Dragana Petrović-Popović

Pitanje broj #154727

Imam 21 godinu, a pre 7-8 godina iz cista mira sam dobila osip u vidu koprivnjace, slicno tome. Od tada do dana danasnjeg ja imam problem sa tim. Ne javlja se svaki dan, ali svaki 4. Ili 5. Dan i to tako svrbi dok ne popijem tabletu aerius, ranije sam pila xyzal koji mi nije odgovarao zbog srcanih aritmija. Osip ne izlazi od same alergije vec od grebanja noktima, ponekad je dovoljno da povucem noktom i ostane mi linija koja je crvena i ispupcena, cime sam otkrila da mogu ispisati noktom neku rec i ona ostaje i nestaje za 15-30 minuta. Pre par godina sam bila na alergoloskom testu gde se ispostavilo da sam na sve moguce alergicna, cak i na nervnoj bazi, ali se zavrsilo samo na leku aerius. Zanima me vase misljenje, sta bi to moglo biti i sta da uradim? Hvala, pozdrav

Da pogledate sliku vezanu za ovo pitanje kliknite ovde

Poštovana,
Osnova vaseg problemajeste alergijske prirode a sama reakcija vase koze se naziva dermografizam, potrebno je da se odratite dermatologu koji se uze specijalisticki bavi bolestima u cijoj je osnovi atopicna konstitucija. Dobro je sto ste uradili alergoloske testove, mozete obaviti i konsultativni rpegled alergologa sa tim nalazima, ali mozete ocekivati simtomatolosku terapiju uz izbegavanje potvrdjenih alergena, ali ne i potpuno izlecenje.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 06.12.2017
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #154717

Poštovani,

Od petka sam imala temperaturu 39 i bol u grlu. Pošto se pregledi zakazuju, a i tu je vikend, mislila sam brzo ću to rešiti čajevima, vitaminima. Međutim, dočekala sam ponedeljak i ništa mi nije bolje bilo, pa sam se najavila doktorici i dobila terapiju. Klacid od 500mg 2x1, i za 7 dana kontrola. Međutim čitajući uputstvo leka naišla sam na neke stavke koje su me sprečile da pijem lek. Naime, ne znam da li je isto ali ja pijem Cortiazem (ne Verapamil), a u uputstvu je navedeno ko pije Verapamil ili ima problem sa srčanim ritmom da ne treba da koristi Klacid? Najlepše Vas molim za savet, da li grešim?

Poštovana,

Javite se lekaru da Vam zameni antibiotik sa lekom iz neke druge grupe npr penicilinske ili cefalosporinse.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Ginekologija | Odgovoreno: 05.12.2017
Odgovorio: dr Rami Aburas

Pitanje broj #154655

Poštovani,

Imam 44 godine, i doktorka mi predlaže da uradim neki prenatalni test umesto amniocenteze radi sigurnosti. Imala sam jedan porođaj u 38. godini, i radila sam amniocentezu, ali jedva je doktorka uzela uzorak jer sam imala jake kontrakcije i posle toga me dugo boleo stomak. Ja je sad ne bih radila, jer su mi trudnože uredne.

Poštovana,

Prenatalni test nije agresivna metoda prema amniocentezi ali je skuplji.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 15054 |  Sledeća»