POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Najnoviji odgovori  (75843)

Pitanje iz oblasti Stomatologija | Odgovoreno: 17.11.2018
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #159796

Poštovani, već duži niz godina imam problem sa suvim i lepljivim ustima. Preko dana moram neprestano da perem usta, inače su lepljiva, a ujutru mi se pojavi nešto bijelo po ustima. Problem sa ispucalim ustima nemam toliko često. Desi se jednom u mjesec dana. Kada operem usta, oko dvadeset minuta je sve u redu. Nakon toga moram neprestano da ih brisem. Srdačan pozdrav.

Poštovani,
Bez detaljnog pregleda ne mogu nista konkretno da kazem. Uzroci mogu biti mnogobrojni. Pogledajte sajt www. Medikdent. Ns i zakazite pregled.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 16.11.2018
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #159777

Poštovani dobar dan, beba od 2 mjeseca ima rascjep usne sa jedne strane. Operacija će biti ubrzo pa me interesuje da li beba odmah posle zahvata može da nastavi sa dojenjem ili će morati neka druga vrsta hranjena da se uvodi dok smo u bolnici. Beba do sada bez problema sisa i dobija na kilazi. Takođe me interesuje koliko dugo se moraju drzati letvice na rukama da ne bi dohvatio usne i ranu. Hvala puno!

Poštovana,
Popricajte sa nadleznim hirurgom. On zna koju ce operaciju itvesti i kakav je postoperativni tok.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Fitness i bodybuilding | Odgovoreno: 12.11.2018
Odgovorio: Mast. prof. fiz. vasp. i sporta Alex Stamenkovic

Pitanje broj #157300

Čuo sam da su tablete Testorex dobre za povećanje mišićne mase i za potenciju.
Mene samo zanima efekat ovih tableta na povećanje mišićne mase.
Da li ove  tablete mogu imati nekih štetnih pošto nemam problema sa potencijom?

Tabelete Testorex kao i drugi suplementi koje sadrže tribulus terrestris imaju blagi uticaj na povećanje mišićne mase ukoliko je vaša prirodna produkcija testosterona na donjoj prirodnoj granici.
Ukoliko je vaš nivo testosterona na srednjoj ili gornjoj granici svi preparati na bazi tribulusa neće imati nikakvo dejstvo.

Svakako, da bi ste ostvarili željene planove povećanja telesne mase, bilo mi mi neophodno, da prilikom zakazivanja konsultacije, opišete detaljno vaš način treninga i ishrane a posebno da vidim vaše lab nalaze.

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Fitness i bodybuilding | Odgovoreno: 12.11.2018
Odgovorio: Mast. prof. fiz. vasp. i sporta Alex Stamenkovic

Pitanje broj #156952

Treniram u teretani već negde dve godine. Od suplementacije uzimam protein, bcaa, glutamin i ponekad kreatin. Od nedavno sam poceo uzimati i jedan američki proizvod koji se zove Nutrex Reaserch Anabol 5, koga kod nas nema da se kupi. Nai na kutiji pise da nije steroid i da nije hormonalan te nema nikakvih neželjenih dejstava pa me zanima da li je to tačno.
Da li od pobrojanih proizvoda ima nesto štetno (naravno ako se ne preteruje): dicyclopentanone 6-keto-diosgenin acetate, 6-keto-diosgenin propionate, 6-keto-diosgenin cypionate, 6-keto-diosgenin decanoate, 25-r-spirostan-5a-diol-6-one-3-one-undecanoate, rhapondicum, carthamoldes, hecogenin acetate.

Svi proteini, bez obzira da li su iz surutke, biljnih izvora mesa ili jaja, mogu se koristiti kao suplementi za masu ako se uzimaju u propisanim dozama bez posledica.
Nutrex Reaserch Anabol 5 sadrži niz supstanci koje ste već naveli u pitanju a za koje ne postoji veliki broj kliničkih istraživanja tako da ne mogu sa sigurnošću da tvrdim da nemaju neka neželjena desjtva. Nedavno sam baš komentarisao ovaj prilično popularan proizvod na konferenciji u LA (košta oko 30$) uz komentar da FDA nije radio testiranje ovog prizvoda.
Preporučujem da ne koristete suplemente koji u svom sastavu imaju više susptanci ( kao u slučaju Anabol 5)
Od suplemenata za masu koji se mogu pronaću na vašem tržištu preporučujem vam protein, glutamin, kreatin, beta-alanin, omega 3, probiotik i multivitaminski kompleks.
Od proizvodjača suplemenata, po pitanju odnosa cene i kvaliteta, imam dobro mišljenje o PHD Nutrition i Ultimate Nutrition

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Pravilna ishrana | Odgovoreno: 12.11.2018
Odgovorio: Mast. prof. fiz. vasp. i sporta Alex Stamenkovic

Pitanje broj #157545

Pre 3 meseca, kao zamenu za doručak, počeo sam da da koristim Herbalife čaj i šejk.  Imam 5 obroka dnevno, na svaka 3 sata, pre svega ishranu baziram na proteinima, složenim ugljenim hidratima i vlaknima, a manje na mastima i šećerima. Smršao sam 13 kilograma za 3 meseca i prezadovoljan sam rezultatima.
Da li Herbalife ili ovakav način zivota imaju neka neželjena dejstva ili izazivaju bolest. Za sada sve deluje previše dobro da bi bilo istinito. Zanima me vaše misljenje u vezi sa rezulta tima koje sam postigao i načinu ishrane koju imam.

Poštovani,
svi dodaci ishrani (suplementi), u skladu sa Zakonom o bezbednosti hrane, se kontrolišu pre stavljanja u prodaju. Sudski proces koji je Herbalife izgubila pre dve godine i platila 200m$, se odnosio na nekorektno plaćanje saradnika a ne zbog neispravnosti njenih proizvoda. Ipak, vodite računa o tome da suplementi različito deluju ili prijaju u zavisnosti od godina, pola ili vašeg načina života.

Smanjenje vaše telesne mase dešava se pre svega zbog 4 obroka u kome se pravilno hranite "celom hranom", odnosno hranom koja nije preradjena, rafinisana, nema praznih kalorija ili sastojaka koje narušavaju kvalitet vašeg metabolizma.

Verujem da u ovom periodu opisani doručak na vas deluje pre svega motivaciono ili da kažem, ima placebo efekat, koji očigledno pomaže u ostvarenju vaših planova. Medjutim, kada biste reverzibilno, zamenili zamenu za doručak vašim uobičajenim obrokom po pravilima koje ste opisali, smanjenje telesne težine bi se sigurno nastavilo do odredjene mere.

Ukoliko niste u nekom posebnom režimu priprema ili oporavka, suplementi apsolutno nisu neophodni za ostvarenje vašeg cilja ali dok imate optimalan unos svih makronutrijenata (proteina, masti, ugljenih hidrata) i mikronutrijenata (vitamina i minerala) za fiziološke potrebe vaseg organizma ne treba brinuti što imate takav doručak. Uradite sistematski pregled i svakako konsultujte vašeg nutrucionistu u budućnosti.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 15169 |  Sledeća»