POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Najnoviji odgovori  (75225)

Pitanje iz oblasti Plastična i rekonstruktivna hirurgija | Odgovoreno: 20.11.2017
Odgovorio: dr Dragana Petrović-Popović

Pitanje broj #154429

Postovani, želela bih da vas pitam da li radite smanjivanje usana? Ja sam ugradila silikone od prilike pre deset godina i pre tri godine sam izvadila silikon iz gornje usne zbog toga sto mi je previše bio izbačen deo iznad gornje usne, međutim i posle vadjenja silikona i dalje je taj deo ostao izbačen, ne toliko ali dovoljno da mi se ne svidja. Interesujeme da li postoji mogućnost da se to koriguje (spusti) ? Da li to može da se uradi laserom ili mora hiruski i ako možete da mi kazete cenu? Da li imate ordinaciju u novom sadu? Hvala, tanja

Poštovana,
Moguce je uraditi koreciju asimetrije i velicine usne hirurskim putem ili korekciju hijaluronskim filerima. Potrebno je da dodjete na pregled radi odluke koja metoda je nabolja za vas.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Kožne bolesti | Odgovoreno: 20.11.2017
Odgovorio: dr Dragana Petrović-Popović

Pitanje broj #154426

Postovani, pre oko 7 godina u levom lumbalnom delu ledja pojavila mi se ovalna hrapava povrsina belicaste boje. Vremenom nije rasla ali se boja menjala od zuckaste do sivkaste. Pre nekoliko meseci pocela je da raste u obimu i ispupcila se. Povrsina je postala dosta hrapavija a boja je od svetlo roze dosla do tamno braon. U oktobru sam otisla kod dermatologa i rekao je da je za sada mirno i da treba pratiti. Dijagnoza je benigni tumor koze trupa. Ponovo idem u decembru. Medjutim, izraslina je postajala sve tamnija sa belicastom ivicom koja se polako odvajala od koze i danas je potpuno otpala. Na tom delu je koza hrapava i svetlo smedje boje. Nikada nije svrbelo ni bolelo, kao ni sada. Da napomenem da imam 32 godine i nikakve znacajnije zdravstvene probleme. Da li mi mozete objasniti o cemu se radi i da li je ova promena zaista benigna? Koje bi korake trebalo da preduzmem? Hvala unapred!

Poštovana,
Za pocetak mozete postavti sliku promene. Preporucujem vam pregled kod plasticnog hirurga.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Onkologija | Odgovoreno: 19.11.2017
Odgovorio: Dr Luka Jovanović

Pitanje broj #154387

Poštovani,

Koja ustanova u Beogradu ima operativan aparat za zračnu terapiju (akcelerator) najnovije generacije? 

Poštovana,

Institut za radiologiju i onkologiju Srbije je referntna ustanova za radioterapiju za Beograd i okolinu, mapu na žalost ne znam na pamet. Nešto od radioterapijskih modaliteta se radi i na kcs-u kao npr. Gama nož, ali bilo kako bilo odluku o primeni radioterapije donosi odgovarjući konzilijum. 

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Onkologija | Odgovoreno: 19.11.2017
Odgovorio: Dr Luka Jovanović

Pitanje broj #154425

Poštovani, 

Možete li mi detaljno objasniti šta znači ovaj nalaz rendgena i skenera. Osim metastaze na plućima, ovde ništa drugo ne razumem. Na rendgenu piše: obostrano u plućima tumorske promene topovska djulad- sek. Depozit, levo parahiralno zona konsolidacije parenhima kfs transparentni, srčana senka aortne forme dg. R91 pulmo ad dijagnosticam abnormalis dat uput za ct toraksa,  a na skeneru piše: nalaz: mdct toraxa difuzno obostrano u parenhimu pluća u pleuralno mikro i makronodularne kao i tumorske pojedinačne i silver infiltrativne, heterogene promene, najveća bazalno levo 45x50x75mm pl. Kavumi bez tečnih kolekcija konglomerati ln u levom hilusu u bliskom kontaktu sa levom art. Pulmonalis. U svim spratovima medijastinuma manji ln na prikazanim aksijalnim skenovima jetra i slezina bez fokalnih lezija uvecan desni nadbubreg dijametra 20mm zaključak: metastaska bolest pluća.

Poštovana,

Nalaz skenera je vrlo jasan. Radi se o proširenoj malignoj bolesti, koja pored plućnog parenhima zahvata i limfne žlezde. Do duše iz poruke se ne zna primarna lokalizacija tumora tako da dalje informacije ne mogu da dam. Ali bilo kako bilo odluku o daljem lečenju donosi odgovarajući konzilijum. Nadam se da sam Vam makar malo pomogao.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 18.11.2017
Odgovorio: Mr sci. med. Dr Srđan Milićević

Pitanje broj #154446

Poštovani, 

Imam 20 godina. Pre godinu dana sam prvi put došla u kontakt sa hpv virusom, jer je to bilo moje prvo seksualno iskustvo (za koji mi je rečeno da je vrlo niskorizičan, jer je imao jedva vidljive promene na koži i jako sporog rasta).. Dakle, bila sam u dodiru samo sa jednom osobom. Skoro sam primetila promene u usnoj duplji, koje su po svim opisima i pretpostavkama posledice hpv virusa. Jako se plašim jer sam jako mlada, ne znam na koji način se te promene mogu ukloniti u Beogradu, koliko traje oporavak i što je najvažnije, da li je to početak nečega ozbiljnog? Koliko štete je u periodu od godinu dana to moglo da nanese mom organizmu? Hvala unapred

Poštovana,

Hpv ima, po nekim procenama, 50% seksulano aktivne populacije. Ova vrsta virusa se izgleda samo prenosi direktnim kontaktom. Lečenje je uklanjanje promene radiofrekventnim nožem ili laserom. Skidanje promena je kratkotrajno u lokalnoj anesteziji.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 15045 |  Sledeća»