POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Najnoviji odgovori  (74867)

Pitanje iz oblasti Pravilna ishrana | Odgovoreno: 25.04.2017
Odgovorio: dr Aleksandar Milićević

Pitanje broj #151898

Poštovani, 
na internet stranici "Telegrafa" našao sam recept protiv masnoća u krvi. Tekst glasi ovako (citat): "često se umarate i imate slabu cirkulaciju? Ovo je prava stvar za sve ljude koji se zbog slabijeg imuniteta često razboljevaju, kao i za one koji imaju probleme s krvnim sudovima ovaj čudotvorni napitak je neverovatno moćan, a sadrži samo tri sastojka. To su beli luk, đumbir i limun. Sve tri namirnice možete nabaviti lako i jeftino. Mnoge su koristi od ovog prirodnog leka. Radi se o kombinaciji tri super zdrave namirnice koje zajedničkim i svakodnevnim delovanjem mogu napraviti izuzetno pozitivne zdravstvene efekte na vaš organizam. Lek je dobar za lečenje i prevenciju zakrečenja arterija. Takođe, dobar je za regulisanje povišenih masnoća u krvi, sprečavanje opšteg umora organizma, sprečavanje i lečenje infekcija i prehlada, intenzivno jačanje imunog sistema, čišćenje jetre i poboljšanje jetrenih enzima. Ovaj prirodni lek sprečava pojavu slobodnih radikala u organizmu, koji izazivaju najteže bolesti i niz drugih stanja povezanih sa bolestima srca i krvotoka. Potrebni sastojci: 4 cele veće glavice belog luka, 4 kompletna limuna sa korom, manji koren đumbira (3 - 4 cm) ili dve supene kašike i 2 litre čiste vode. Priprema: limun dobro operite pa ga isecite na komadiće. Ukoliko se radi o limunu koji nije organski, odnosno ukoliko je prskan, onda ga tretirajte rastvorom sirćeta i vode. Ogulite beli luk i zajedno sa limunom i đumbirom ubacite u blender. Od toga, pomoću blendera napravite homogenu masu. Tako izmiksovanu smesu sipajte u metalnu posudu, uspite dve litre vode i zagrejte sve zajedno uz mešanje do tačke ključanja. Odmah pre nego što smesa proključa isključite vatru i pustite da se sve dobro ohladi. Procedite kroz srednje gustu cediljku i sipajte u staklene flaše ili tegle. Ovaj lekoviti napitak se pije svaki dan po jedna čaša od 2 dl najmanje 2 sata pre jela, odnosno na potpuno prazan želudac. Napitak čuvajte u frižideru, a pre svakog korišćenja promućkajte. Kura lečenja traje 3 nedelje uz svakodnevno konzumiranje jedne čaše nakon čega treba napraviti pauzu od jedne nedelje, a onda možete opet nastaviti sa konzumiranjem u istom ciklusu. Ukoliko vam ukus ne odgovara možete dodati meda po ukusu. Nakon 3 nedelje korišćenja trebalo bi da osetite značajnu regeneraciju i revitalizaciju tela od korišćenja napitka. Napitak je osim već navedenih blagodati posebno koristan u sprečavanju kalcifikacije u telu koja izaziva kamenčiće u organima i začepljenje krvnih sudova". 
Moje pitanje za vas je: Da li upotreba navedenog napitka u dužem vremenskom periodu (npr. 12 meseci) može da proizvede neke (i koje) štetne efekte po zdravlje konzumenta, ukoliko se napitak konzumira tri nedelje kontinuirano, pa se napravi pauza od nedelju dana, nakon čega se konzumiranje nastavi u novom ciklusu od tri nedelje kontinuirano?

Poštovana,
bez ikakve sumnje se radi o namirnicama koje deluju vrlo pozitivno na Vaš organizam. Svi navedeni efekti su na mestu. Preporučio bih da sve tri namirnice unosite u organizam odvojeno, a ukoliko biste probali ovu kombinaciju možete se prethodno konsultovati sa nutricionistom u vezi iste. Kontrola lipidnog statusa iz krvi i promena ishrane vam mogu pomoći ukoliko imate povišen holesterol i trigliceride.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Opšta medicina | Odgovoreno: 25.04.2017
Odgovorio: dr Aleksandar Milićević

Pitanje broj #151914

Imam 19. godina. Spavala sam sa dečkom i izvršio je ejukulaciju izvan mene, a još nisam dobila higijenski od prošle menstruacije ima 24 dana ja još ne osjećam nikakve simptome u vezi menstruacije. Da li ima kakve šanse da sam zatrudnijela? Ako je izašla bar kap sperme u moju vaginu je li moguće da sam trudna? 
Hvala!

Poštovana,
potrebno je da se javite vašem ginekologu. Ukoliko je prošlo više od četrnaest dana od odnosa možete da proverite vrednosti beta hcg-a iz krvi. One i pregled ginekologa će vam pomoći da utvrdite da li ste trudni.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Stomatologija | Odgovoreno: 24.04.2017
Odgovorio: stomatolog Nikola Vunjak

Pitanje broj #151881

Interesuje me da li mogu i kako da proverim svoj zadah u bilo kom trenutku?

Poštovana,
pouzdanu proveru jedino može da izvrši stomatolog testiranjem određenim metodama. Ukoliko ste primetili neprijatan zadah jako je važno utvrditi uzrok, savetujem da se javite svom stomatologu.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Pravilna ishrana | Odgovoreno: 24.04.2017
Odgovorio: prof dr Maja Nikolić

Pitanje broj #137022

Poštovani, 
koliko ishrana utiče na vaginalnu kandidu i njeno uporno vraćanje? Da li se treba pridržavati neke dijete i koliko ona treba da traje? 
Hvala

Poštovana,
hrana ne utice na vaginalnu kandidu.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Pravilna ishrana | Odgovoreno: 24.04.2017
Odgovorio: prof dr Maja Nikolić

Pitanje broj #136656

Poštovani, 
kako treba izgledati jelovnik jedne trudnice kada na internetu vidimo da sve što je zdravo i domaće sadrži opasnost od listerije ili slično. Kako uopšte biti opušten, da se sa svakim zalogajem hrane nećemo zaraziti. Ja nisam pametna, počela sam da vrtim sve jednu istu hranu u krug, a ide lepo vreme, obilje voća i povrća. 
Kako ga bezbedno konzumirati?

Poštovana,
konzumirati ga posle detaljnog pranja i eventualnog potapanja u rastvor sode biakrbone pre upotrebe.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 14974 |  Sledeća»