POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Najnoviji odgovori  (75548)

Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 17.04.2018
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #156951

Poštovani,

Pre tri dana pila sam mleko direktno iz tetrapaka i tom prilikom u grlo mi je otišao komadić plastike ili folije. I evo treći dan ja osećam bol i grebanje na samom kraju jezika prema grlu, ali ne u grlu nego baš na korenu jezika. Najviše osećam bockanje prilikom gutanja pljuvačke. Žulja me, grebe, bocka. Pokušavala sam to da iskašljem ali nisam uspela. Jela sam ali ni hrana nije uspela da to potisne i protera. Sada me već hvata panika. Da li ovaj problem uopšte može da se reši i kako? Znam da ćete mi reci da treba da odem kod lekara, ali molim Vas da mi kažete koje su opcije odnosno na koji način ovaj problem može da se reši? I da li mogu da se dese neke dodatne komplikacije? 

Poštovana,

Strano telo iz grla može samo da izvadi otorinolringolog. Ako Vas je ogrebalo uzmite da sisate pastile Gelorevoice na 3 sata po 1 pastilu.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Dečija i adolescentna psihijatrija | Odgovoreno: 16.04.2018
Odgovorio: dr Tijana Antin Pavlović

Pitanje broj #155491

Poštovani, 

Imam dečaka od 23 meseca. On sve razume ali problem je njegov nagli bes koji ga ponekad snađe. Toliko pobesni da lomi predmete, ujeda nas, udara, vrišti iz sve snage, čak lupa glavom, a plač je neverovatan tako da ga po pola sata ne možemo smiriti. Napadi se jave odjednom nakon spavanja ili kad mu nešto nije po volji i ne uradiš po njegovom, a ume da plane za glupost ili sitnicu. Tipa skinuli smo mu bluzu ili preneli preko asfalta, a hteo je sam da prođe i tera nas da ga vratimo na predhodno mesto da sam prođe, da mu vratimo bluzu onako kako je zamislio koja ruka ili to, mora otac a ne ja itd. Kako postupati?

Poštovana,

Kako Vaše dete razume složenije naloge koje mu dajete? Kako reaguje kada ga pozovete imenom? 
Uradite mu analizu tri uzastopne stolice na gljivice, prisusutvo candide u stolici može da daje nagle izlive besa i ponašanje koje ste opisali. Pa se javite sa rezultatima.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Dečija i adolescentna psihijatrija | Odgovoreno: 16.04.2018
Odgovorio: dr Tijana Antin Pavlović

Pitanje broj #156432

Poštovani,

Imam dječaka 14 godina. Od kada je krenuo u školu neće da uči. Vodila sam ga prije dvije godine i kod dječijeg psihologa da vidim ima li nekih problema koji bi mogli uticati na učenje, ali doktorica je nakon svih obavljenih razgovora i testiranja rekla da je čak i natprosječno inteligentan. Moj problem je što ga uopšte ne mogu motivisati na učenje. Svaka mjera je bezuspješna. On je potpuno ravnodušan na bilo kakve mjere po sistemu nagrade, kazne i razgovora. Stalno sa njim razgovaram da saznam da li ima nekakav problem i da li mu je potrebna nekekva pomoć, ali on kaže da je sve u redu i da mu nije potrebna pomoć. Do šestog razreda sam mu dosta pomagala oko učenja i učila ga kako da uči. Sada je osmi razred i svake godine su ocjene sve lošije. Imate li neko rješenje za ovaj naš problem? Razrednica me ubjeđuje da je to pubertet, ali meni je neprihvatljivo da baš zbog toga ne voli toliko da uči. Sa starijim sinom (ima sada 27 god) sam se isto ponašala, ali nije bilo ovakvih problema, jer smo uspijevali da kroz razgovor nađemo "zajednički jezik" što sa mlađim ne uspijevam. Da li negdje griješim? 

Poštovana,

Svakako bi trebalo porazgovarati ponovo sa Vašim sinom i sa Vama, možda je prisutan problem pažnje, ne mora da znači da neće da ući, može tako da izgleda.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Dečija i adolescentna psihijatrija | Odgovoreno: 16.04.2018
Odgovorio: dr Tijana Antin Pavlović

Pitanje broj #156551

Poštovani,

Moj sin ima 22 godine. Uspešan na fakultetu. Odjednom imao svađu sa drugom sa fakulteta. Sad priča kako ga prate, kako ga kontrolišu, kako znaju sta misli. I odjednom neće više na fakultet. Da li treba da se zabrinem i preduzmem nešto?Objektivno kćerka kaže koja je zajedno sa njim da on izmišlja.

Poštovana,

Svakako ne treba potcenjivati misli i ponašanje koje ispoljava Vaš sin. Savetovala bih Vam da ode na razgovor sa psihijatrom koji će proceniti da li se radi o "izmišljotinama" ili ne. Preporučujem institut za mentalno zdravlje ili ukoliko imate psihijatra u domu zdravlja obratite se njemu.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 16.04.2018
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #156953

Poštovani, 

U 20. godini života dobio sam alergiju na polen, (sada imam 22), koja se prilično burno manifestuje, po rečima mog lekara, upravo zato što se javljaju prvi put u tim godinama. One su praćene konstantnim sekretom u nosu i povremenim blagim gušenjima, ali ono što je najveći problem jesu upale grla. Gotovo na svakih dvadeset dana stvori se prilično jaka upala grla sa visokom temperaturom i malaksalošću kao i bolnim grlom. Napominjem da se to javlja tako često i tim intenzitetom jedino u vreme sezonskih alergija tiče. Lečim se Pressingom jednom dnevno i Akvamarin sprejem za nos, međutim, to i dalje ne rešava problem upala koje u suštini jedino prolaze na antibiotik. Svestan toga da toliko česta upotreba antibiotika nije dobra i može izazvati rezistentnost. Molim da mi pojasnite da li postoji veza između alergije i tih upala i kako da ih saniram u slučaju da do njih ponovo dođe?

Poštovani,

Uzmite Dymista sprej za nos (2 x 1 sprej za nos) koji ce omogućiti disanje na nos i samim tim infekcije ce biti značajno ređe.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 15110 |  Sledeća»