POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Najnoviji odgovori  (75153)

Pitanje iz oblasti Psihijatrijske bolesti | Odgovoreno: 23.09.2017
Odgovorio: Prof. Dr Nađa Marić Bojović

Pitanje broj #153692

Postovani, molila bih vas za savet. Naime, pre pet meseci sam se porodila i unazad u roku od dva meseca tri puta prilikom budjenja u toku noci na par sekundi vidim pauka (odnosno, kao krake pauka koji brzo nestaju) . To mi se samo jos jednom desilo pre dve godine posle dugog i napornog puta autobusom za tursku. Ima li to veze sa umorom ili treba da se obratim lekaru? Molim vas za odgovor, jako sam uplasena sta bi to moglo biti! Hvala unapred!

Poštovana,
Da, to moze imati veze sa psihofizickom iscrpljenoscu, te ce se najverovatnije povuci kada budete uspostavili malo manje naporan tempo i stabilizovali san, kao i post-porodjajni status psihoneuroendokrinog sistema. Promene opazanja neposredno nakon budjenja ili tokom uspavljivanja (kratkotrajne) nisu znak poremecaja zbog koga se treba javljati lekaru.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 23.09.2017
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #153705

Pozdrav imam 20 god i moje tegobe su počele prije jedno mjesec dana. Naime u julu ove godine mi je naglo zagluhnulo uho uz zujanje koje je trajalo 2h i prošlo i više nisam imao problema do početka ovog mjeseca. Hodao sam cestom i osjetim kao da mi se zacepi uho u zvukovodu i prođe i tako i nisam obraćao pažnju na to kad sutradan još gore i ja sam cackao zvukovod i ono se još više pogoršalo gdje je otok iza uha mi se stvorio i kao da mi zagluvi u uhu i kao da mi ima vode u uhu. Otišao sam kod orl specijaliste rađena mi je audiometrija i timpanometrija nalaz je bio u redu, pri čemu je me šalje neurologu. Ja uzmem pit antibiotike i otol h kapi na svoju ruku 4 dana i popustili su simptomi i nisam obraćao pažnju na to ali se povratilo nakon 5 dana. Ispirao sam uši sve u redu, napominjem sluh je u redu. Parim nos svako veče, pošto kao da imam upalu lijevog nosa i ne mogu propuhati lijevo uho kao desno osim ako stanem u nekom polozaju gdje mi bude malo bolje. Isto osjecam u srednjem uhu kao neki "teg" i prilikom naglih pokreta mi zaguvi u uhu, kad drzim duze zacepljeno uho lijevo zagluvi na 10 sec i ostane onaj mali osjecaj zagluvnutosti a desno uho bude u redu, najvise osjecaj kao kad vam udje voda u uho i krene da šumi. Takođe osjećam svrab u tom lijevom uhu kod bubne opne i nebitno malo dirnem zvukovod on zagluvi. Više ne znam šta da radim. Iamte li kakav savjet da uradim, nikad nisam imao problema sa ovim. Napominjem aud i tim nalaz u redu 250 500 1000 2000 3000 herca čujem na 10db 4000 do 12000 20db. Imao sam upalu uha prije 3 god bila mi je blago otecen bubnjic ali tad nista nisam bio cuo i kapao otol h kapi i prolso odmah jedino sto mi je ostala trauma - tinitus razlicitih zvukova zavisno od polozaja, u lezecem polozaju postane sum, kad sam fizicki optrerecen ili kad sam nervozan pojaca se zujanje, itd ali naviko sam. Molio bih vas da procitate ove moje tegove da mi date neki savjet hvala vam od srca na odogovru.

Poštovani,
Otiđite na kontrolni pregle kod svog otorinolaringologa.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Stomatologija | Odgovoreno: 22.09.2017
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #153707

Poštovani, pre 3 dana sam (u toku ljubljenja) ženu ugrizao malo jače za usnu i pojavila joj se modrica. U ovom trenutku boja modrice je standardna - plavkasta. Ne pogoršava se ali jako sporo nestaje. Ne postoji posekotina, samo modrica. Na koji način i pomoću kojih prirodnih ili farmaceutskih sredstava se može ubrzati resorpcija i nestanak modrice na usni, jer joj je to iz estetskih i poslovnih razloga jako bitno? Zahvaljujem unapred, dragoljub

Poštovani,
Mozete probati da grejete usnu da bi se malo ubrzao proces ali 5-7 dana je potrebno u svakom slucaju
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 21.09.2017
Odgovorio: Mr sci. med. Dr Srđan Milićević

Pitanje broj #153689

Primetio sam ovu promenu početkom prošle godine. Ne boli, ne peče, ne svrbi. . . Nikakve probleme ne stvara. . . Upravo sam primetio da je postala krvava (nije do sad) , možda sam je povredio hranom. . . Ali me svakako zanima šta je to na mom nepčanom luku kao i ovo na krajniku. Postoji verovatnoća da sam krajnik povredio čačkalicom dok sam sklanjao čep. . .

Da pogledate sliku vezanu za ovo pitanje kliknite ovde

Poštovani,
Ovo su cistične promene. Jedino lečenje je hirurško. U lokalnoj anesteziji se odstrani. Ne zahteva žurbu.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 21.09.2017
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #153682

Postovani, već 4 nedelje imam jak bol kod desnog uha, isla sam kod orl i on kaze da imam upalu vilicnog zgloba i da trebam da se javim maksiofacijalnom hirurgu. Dobila sam lekove da pijem za umanjenje bola koj ene mogu zbog astme da pijem- zabranjeni su mi pa molim za informaciju sta dalje da radim. Bol je najaci tokon noci u ujutru dok mirujem i dok jedem. Usta ne mogu da otvorim sirom. Upalu sam dobila verovatno zbog zvakanja zvaka- koje sam prestala da zvacem. Da li mi treba uput za maksio. Fac-hirurgiju, kada se dolazi /zakazivanje i sta jos mogu da uradim sa ovim. Hvala unapred

Poštovana,
Bez pregleda ne mogu reci sta je uzrok, tako da sem lekova za bolove ne mogu nista drugo da vam preporucim. Pogledajte sajt www. Medikdent. Com i eventualno zakazite pregled.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 15031 |  Sledeća»