POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Najnoviji odgovori  (74592)

Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 22.02.2017
Odgovorio: Mr sci. med. Dr Srđan Milićević

Pitanje broj #151063

Imam bolove u nosnoj kosti u vilici i sad sam počeo da otičem. Doktor mi je dao panklav tablete, popio sam već tri, ali još nedeluje. Imam otok ispid očiju kao kesice i problem sa nosem. Šta da radim?

Poštovana,
potrebno je uraditi nalaz krvne slike i rendgen sinusa.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Opšta medicina | Odgovoreno: 22.02.2017
Odgovorio: dr Tijana Milenković

Pitanje broj #151045

Poštovani, imam problem jer se osjećam opijeno, lose po jačem suncu, po nastupanju proljeća i ljeti. Dok zimi i u jesen, dok sunce nije tako jako nemam taj problem. Imam bolove u vratu s lijeve strane, onda imam često slabost u nogama kao da gubim osjećaj, snagu, zarenje u livoj ruci ispod ramena, zarenje u nogama ispod koljena. Internista mi je radio kolor dopler vrata i rekao da imam ubraznje protoka na sistemu vert art, normalne vrednosti su do 30 a meni su 90 i 70 na desnoj i lievoj starni, kao posledica ekstravazalne kompresije, zbog skolioze kičme. Dijagnoza je insuff art vert. Mene zanima kako može biti insufijencija ako je ubrzanje protoka, čitao sam po internetu, i saznao da je insufijencija smanjenje protoka? Da li ovo može biti od ovoga? Kako može skolioza kicme u srednjem dijelu ledja uticati na krvne sudove vrata?

Poštovani,
insuficijencija arterije odnosi se na smanjenu funkciju iste zbog suženja lumena. Ubrzanje protoka je logično objašnjenje (npr. kao ubrzanje mlaza vode kada se pritisne baštensko crevo). Međutim, to ne znači i bolju prokrvljenost organa i tkiva koje snabdeva dati krvni sud, naprotiv. Zbog slabije prokrvljenosti određenih regija mozga koje snabdeva data arterija imate simptome kao što je opijenost, nestabilnost, osećaj umora i bolovi. Skoliozau bilo kom delu kičme narušava prirodnu ravnotežu čitavog kičmenog stuba koji vremenom poprima drugaciji oblik i na mestima na kojima ne postoji odstupanje od normalnog oblika ne bi li se vratio u ravnotežu. To je dugotrajan proces i u zavisnosti od opsežnosti promene položaja može izazivati razne tegobe.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Opšta medicina | Odgovoreno: 22.02.2017
Odgovorio: dr Tijana Milenković

Pitanje broj #150865

Postovani,
pitala bih vas u ime svoje kćerke. Porodilja je sa bebom od 6 nedelja koja je super beba i voli da je majka doji. Ali mati joj ima veoma velik problem sa bradavicama, ragadama. Obe bradavice su joj ispucale i po malo i krvare. Uglavnom ih je mazala sa lanolinom, zatim sa pantenol kremom, sušila ih je u početku ali joj to ne prija. Položaj bebe pri dojenju je u početku bio u ležećem stavu sada je već dobar. Majka bi htela i dalje da doji svoju bebu ali su bolovi baš preveliki. Da li možete da im date savet. 
Srdačan pozdrav i hvala.

Poštovana,
mogu Vam savetovati samo da kćerka bude uporna i nastavi mazati lanolin, i jedino što može je da, na žalost, istrpi bolove dok ragade ne prođu. Mora stalno raditi na pravilnom položaju bebe prilikom dojenja. Dojenje bi trebalo obustaviti jedino u slučaju pojave infekcije, zapaljenja dojki odnosno mastitisa.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 21.02.2017
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #151042

Dobar dan, 
pozdravljam sve na sajtu pogotovo lekare. Ja sam Danilo, imam 26 godina tj. ove godine punim 27. Imam pitanje za vas i nadam se pomoći. Pre mesec dana sam bio na slavi kod tetke i jeli smo neki dimljeni šaran. Osetio sam u momentu kao da mi košcice ulaze u grlo, brzo sam izašao iz kuće i sve ispluvao na sneg. Tada mi ništa nije bilo, slava je bila 20, a 22 smo išli na planinu i kada smo se vratili počeli su me krajnici boleti. Pio sam čaj, sisao strepsils i prošlo je. Zbog kazne iz saobraćaja morao sam 20 dana u zatvor jer nisam imao 100 hiljada da platim. Počeli su me opet krajnici boleti i dali su mi cefaleksin kao terapiju i sisao sam panadol. Posle toga me je prošlo i počinje ponovo, ali blago. Otišao sam privatno kod doktora da me pregleda, kaže da ne vidi ništa u grlu ali su krajnici loši i za vadjenje su. Imam kontrolu u sredu, pijem tablete hemomycyn 250 mg ali kao da se ništa ne desava ali osećam da mi vilica trne tj prednji deo a do tada mi je desna prednja strana vrata bila zategnuta. Doktor mi je na to rekao da je od stresa i živaca ali za trnjenje vilice još ne zna. Vrat me prošao a bol je prešla na vilicu. 
Šta se dešava sa mnom, pomozite mi.

Poštovani,
na kontroli će vas lekar u zavisnosti od smetnji i izloženosti stresu uputiti kod psihologa. Ako su krajnici za vađenje, poslušajte vašeg lekara.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 21.02.2017
Odgovorio: Mr sci. med. Dr Srđan Milićević

Pitanje broj #151050

Poštovani, 
već godinu dana koristim kapi za nos, a u zadnja dva meseca samo fiziološki rastvor. Obratila sam se lekaru, i prvog puta dao mi je kapi avamys koje su mi pomogle na mesec dana i priča se nastavila. Otišla sam i drugi put, dao mi je kapi momensa i tablete xyzal kao i rtg sinusa. Izveštaj radiologa je sledeći: "zadebljala sluznica maksilarnih sinusa". Još uvek nisam odnela snimak na uvid lekaru, pa me interesuje vaše mišljenje. Hvala unapred

Poštovana,
deluje da imate hronični vazomotorni rinosinusitis.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 14919 |  Sledeća»