POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Najnoviji odgovori  (75637)

Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 21.06.2018
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #157893

Radila sam alergo testove i pokazalo je da ni na sta nisam alergicna. Uprkos tome uvek se desava da imam problem sa otokom sluznice nosa i to mi stvara problem. Imam utisak da bi mi nesto pomoglo kao kad otpusis kanalizaciju gumom kad je produvas. Isla sam kod usnog i kaze da vlazim sluzokozu nosa ali nista ne pomaze. Cak mi se ujutru javi i otok ocnih kapaka i suvoca ociju. Pomazite. Unapred zahvalna.

Poštovana,
Uzmite dymista sprej za nos /2 puta dnevno po 1 sprej u svaku nozdrvu/ izmedju koristite po potrebi hysan care sprej za nos /po 2 spreja u svaku nozdrvu/.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 20.06.2018
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #157869

Poštovani, moj dijagnosticki nalaz: desna submendibularka hipoehogena, hipervaskularozovana sa suspektmim prisustvom kalkulusa 2mm, brz bez uvecanih ln na vratu. Indikovana je ekstirpacija plj. Zlezde u oea. Moje pitanje je da li postoji drugi nacin da se kamen izvadi osim uklanjanja zlezde, mislim da je to bas radikalna mera? Ako postoji gde bih mogla to da uradim?

Poštovana,
Kamen je posledica upale i ostecenja funkcije zlezde. Nekada moze da se izvadi, ali ce se pojaviti novi, tako da je operacija jedino trajno resenje.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Kožne bolesti | Odgovoreno: 19.06.2018
Odgovorio: Mr sci med dr Dragana Petrović-Popović

Pitanje broj #157861

Poštovani, 

Pre dve nedelje sam primetio na koži penisa u predelu korena sa spoljne strane svetlu fleku. Imao sam osećaj kao da je masnije od ostalog dela kože. Prilikom iritacije tog dela dolazilo bi do perutanja i blagih ranica ali bez krvarenja. Osetio bih da me pecka kad perem vodom. Počelo je da se širi i da koža na tom delu bude svetlija, crvenkasta i sjajnija od ostalog dela kože. Počeo sam da mažem Cnnesten, pre 4 dana. Za sada ne mogu da budem siguran da nešto pomaže. Obratio bih se i medicinskoj ustanovi samo da znam kod koga tačno treba da idem. Ako bih hteo da zakažem pregled na osnovu promena na koži, da li to utiče gde se promena nalazi?

Da pogledate sliku vezanu za ovo pitanje kliknite ovde

Poštovani,

Potrebno je da se javite dermatovenerologu.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 19.06.2018
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #157866

Poštovani,

Javljam se u ime svoje supruge. Često ima problema sa gnojnom anginom, otprilike 1-2 puta mesečno. Imala je operaciju sinusa, jer joj je zubar polomio zub tokom vađenja i zub je odleteo u sinus (maksilarni sinis) i onda je bila šivena 3 puta jer su joj konci pucali itd. Međutim, ona od početka 2018. godine do danas ima gnojne angine stvarno često. Rađen je bris grla i jezika i i javlja se bakterija "proteus mirabilis" na jeziku 20% a u grlu 10% . Po antibiogramu pije Panklav. U toku terapije je grlo opet počelo da joj otiče i da se javljaju gnojni čepovi. Rađen je i test na kandidu i negativan je. Doktori ne znaju šta je. Otišli smo na orl oni su joj oprali uši. Veoma su nesposobni da Vam kažem. Ne znamo šta treba da uradimo, ne može da podnese više temperaturu 38 i lekove. Nije prirodno da čovek 2 puta mesečno ima gnojnu anginu. Molim za pomoć.

Poštovani,

Trajno rešenje problema je operacija krajnika a do tada pojačajte imunitet sa Wintervits tbl (1 × 1) .

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Plastična i rekonstruktivna hirurgija | Odgovoreno: 18.06.2018
Odgovorio: Mr sci med dr Dragana Petrović-Popović

Pitanje broj #157844

Poštovani, 

Želim da ugradim silikone u grudi. Da li postoji neki rizik po eventualno dojenje u budućnosti i koliko često silikon mora da se menja hiruški? 

Poštovana,

Precizno Vam mogu odgovoriti tek nakon kliničkog pregleda, određenih merenja i sagledavanja Vaših želja, ali uopšteno Vam mogu reći da se silikonska proteza plasira u džep koji se nalazi ispod misica tako da mlečna žlezda ostaje intaktna i nema razloga da dojenje bude kompromitovano. Silikonska proteza se ne menja osim ako za to ne postoji neki poseban medicinski razlog kao sto je kontraktura, ili eventualno estetski razlog. Stojim Vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja i konsultacije.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 15128 |  Sledeća»