Moj email je*:
Moj pol je*:
Izaberite oblast*:
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Moje ime je (opciono):
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Najnoviji odgovori  (69697)

Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 18.04.2015
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #136586

Postovanje moj problem traje 3 mjeseca konstantno golivanje u grlu tj dole ispod kljucnekosti lab. Nalazi u redu rtg pluca, spirometrija, sputum, antibiogram, ige test sve u redu orl nalaz minimalna mukoza da li imam te smetnje zbog mukoze a prije tiga svega sam suvo kasljao a sada samo to golicanje u dubini grla nocu ne unapred hvala

Poštovani,
Teško je dati precizan odgovor na vase pitanje bez pregleda. Javite se na d. N. Milosevic@gmail. Com da se dogovorimo za pregled.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Plastična i rekonstruktivna hirurgija | Odgovoreno: 17.04.2015
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #136582

Operisana mi je devijacija nosa i uradjena korekcija pre 48 dana. Da li mogu da pocnem da treniram? I kada kogu da pocnem da nosim naocare?

Poštovana,
Generalo, fizička aktivnost može da počne posle 6 nedelja od skidanja maske kao i nošenje naočara ali to je najsigurnije da proverite kod vašeg hirurga jer sve zavisi o vrsti operacije, o izglednu nosa pre operacije. . . . . . .
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Pedijatrija | Odgovoreno: 17.04.2015
Odgovorio: dr Miroslava Šarac

Pitanje broj #136500

Postovani, moja beba ima 14 meseci i cesto povraca. Kada kazem cesto, mislim na nekoliko puta nedeljno, u proseku oko 4 puta. Da pojasnim - ima dana kada uopste ne povraca, nekada samo jednom, nekad 2 puta, a redje, sto je bio slucaj pre 10 dana, povracala je 10 puta za 2 sata. Jako slabo jede, znaci razlog povracanja kao prejedanje nije sigurno. Kao sto sam vec rekla, jako slabo jede, sitna je, sa 14 meseci ima 74cm i 10kg. Pocelo je sa povracanjem u toku voznje, i mislila sam da joj je muka od voznje, onda se ispostavilo da nije jer se isto desava i kad smo kuci. Inace, nikakve druge simptome nema, u smislu temperature, bledila, proliva. . . Uglavnom, mada ne uvek, povrati posle pijenja mleka. Po savetu naseg pedijatra, dajemo joj kravlje mleko. Pomislila sam da nije mozda zbog laktoze. . . Sadrzaj koji povrati uglavnom ima delove ne svarene hrane i usirenog mleka. Molim vas da me posavetujete i ukazete sta bi moglo da bude po sredi, a ja cu je cim pre odvesti kod pedijatra, ali mi treba savet u medjuvremenu, jer cemo na red stici tek za 2 nedelje. Hvala unapred

Poštovana,
Povraćanje i slabije napredovanje, mogu biti simptom raznih oboljenja. Pedijatar ce nakon pregleda i odredjenih analiza odlučiti da li ima potrebe za promenom nacina ishrane ili je u pitanju nesto drugo. I uputiti na dalje ispitivanje kod gastroenterologa.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Pedijatrija | Odgovoreno: 17.04.2015
Odgovorio: dr Miroslava Šarac

Pitanje broj #136161

Postovani imam bebu za 5 dana puni godinu od 6 meseci koristi humanu pa me zanima dali smem da joj uvedem kravlje mleko umesto mlecne formule ili je bolja kravica ad i na koji nacin dali ga treba razblazevat u pocetku ili kako je najbolje hvala unapred

Poštovana,
Najbolje mleko za vašu bebu i u drugoj godini jeste adaptirana mlečna formula za taj uzrast. Unosi se u kolicini do 500ml dnevno-pri čemu to obuhvata i sve mlečne proizvode. Ishrana u ovom uzrastu nije više bazirana na mleku, vec na nemlečnoj ishrani.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Pedijatrija | Odgovoreno: 17.04.2015
Odgovorio: dr Miroslava Šarac

Pitanje broj #136510

Postovanje! Imam bebu koja ce 20. Napuniti 4 meseca. Dojim je od rodjenja i do poslednje kontrole dodavao je po 1200gr mesecno. Sada sam, na kucnoj vagici, ustanovila da je za 1, 5 mes dodao 1kg. Primecujem i da vrlo cesto uspeva da posisa gotovo svo mleko sa obe dojke. Ritam sisanja mu je preko dana na 2 do 2, 5h, dok nocu uglavnom prvi podoj ima tek nakon 5 do 6h, a onda i jos jedan do jutra (mada ima i noci kada sisa po 4 puta) . Veseo je, ima po 3 pa i 4 stolice dnevno, puno piski, ali dosta i histericno gura ruke u usta, puno balavi, a kad neko jede mljacka i zvace donju usnu. Da li bih trebala da mu uvedem neku dohranu u vidu mlecne formule ili nekog sokica ili kasice? Napominjem i da je na rodjenju imao 3, o50 gr i 50cm duzine, a sada meri 6, 700 gr i oko 66/7cm. Unapred hvala!

Poštovana,
Vasa beba napreduje sasvim dobro, a to sto je sada dobio "samo"1500gr, je i vise nego dovoljno. Ocekivano napredovanje za decu je da udvostruče težinu sa rodjenja do 6-og meseca a utrostruce do prvog rodjendana. Vaša beba vec sada ima tezinu koju bi trebalo da ima sa 6 meseci. Zbog toga vam savetujem da nastavite sa dojenjem bez uključivanja adaptirane mlečne formule, a sto se tice uvodjenja druge, nemlečne ishrane koja se savetuje od petog meseca zivota, sve savete i preporuke cege dobiti od pedijatra nakon pregleda
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 13940 |  Sledeća»