Moj email je*:
Moj pol je*:
Izaberite oblast*:
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Moje ime je (opciono):
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Najnoviji odgovori  (70531)

Pitanje iz oblasti Bolesti digestivnog sistema | Odgovoreno: 03.07.2015
Odgovorio: dr Mihajlo Božanić

Pitanje broj #138378

Postovani, postovana, vec nekoliko nedelja imam neizdrzive bolove u stomaku koji se pogorsavaju tokom kretanja. Bukvalno ne mogu da hodam. Stomak mi je ekstremno naduven. Bol se smiri kada lezim. Ponekad, ne uvek, taj bol postaje nepodnosljiv tokom jela, odmah posle nekoliko zalogaja (istu namernicu mogu recimo pet puta da jedem a da mi se strasni bolovi dogode dvaput a triput uopste) . Cesto se desi da bolovi krenu bez ikakvog razloga. Bila sam kod gastroenterologa koji je poslao stolicu na pregled i rezultati su uredu. Juce mi je dao antibiotike u slucaju da imam bakterije u tankim crevima. Da li vi imate bilo kakve ideje sta bi to moglo da bude jer ne mogu vise da izdrzim bolove koji predugo traju a za koje ne znam kada ce i dali ce stati. Hvala vam na odgovoru.

Poštovana,
Na osnovu opisa teško je zaključitio čemu se zapravo radi. Bilo bi potrebno ispitivanje dopuniti, možda najbolje u bolničkim uslovima.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti digestivnog sistema | Odgovoreno: 03.07.2015
Odgovorio: dr Mihajlo Božanić

Pitanje broj #138388

Pozdrav. Dugi niz godina imam problema sa povecanim lucenjem zeludacne kiseline. Pre devet godina mi je utvrdjen gerb i ostecenje sluzokoze jednjaka. Pio sam inhibitore protonske pumpe dugo. Danas sam ponovo skupio hrabrost i uradio gastroskopiju. Jednjak je dobro osim sto imam hijatus herniju koja verovatno pritiska jednjak i jednim delom ulazi u njega. Moj problem je sto nemogu bez tog leka (ipp) . Svakog dana pijem sabax od 15 mg vec skoro godinu dana pa neznam dali smem da pijem takk dugo. Doktor mi je danas dao gastal. Inace mi svinkter dosta oslabio i imam velike probleme sa kiselinom i vracanjem zeludacog sadrzaja. Molim za vas savet

Poštovani,
Kad su se počeli koristiti ipp (inhibitori protonske pumpe) u terapiji, dužina uzimanja je, što je i razumljivo, bila dosta ograničena. Kasniji izveštaji pokazuju bezbednost ove terapije tako da se javljaju podaci o korišćenju istih praktično neprekidno u terapiji i do 2 godine. Doktor koji vam je uradio gastroskopiju će moći da vas posavetuje o daljem uzimanju ove terapije, odnosno ev. Nekom drugačijem medikamentnim pristupu
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Plastična i rekonstruktivna hirurgija | Odgovoreno: 02.07.2015
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #137779

Dobar dan koliko kosta chin implantacija i implantacija mandible i korekcija uspavanih ociju po mom misljenju to su najpotrebnije plasticne hirurgije meni i ovaj koliko ce to utjecat na moj konacni fizicki izgled? Hvala vam puno

Da pogledate sliku vezanu za ovo pitanje kliknite ovde

Poštovani,
Obe intervencije ce znacajno uticati na vas fizicki izgled, a to je i zelejni cilj pretpostavljam. Slika nije adekvatna i bez detaljnog pregleda u 3 dimenzije tesko je reci detaljno sta je potrebno uraditi. Pogledajte sajt www. Medikdent. Com i eventualno zakazite pregled.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Stomatologija | Odgovoreno: 02.07.2015
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #138396

Postovani doktore, molim za ssavjet koji mi je jako bitan. M oj problem je sto ne znam koje je najbolje resenje za moje stanje. Moje trenutno stanje je da u gornjoj vilici imam 123 sa lijeve i desne strane i 5 i 7 sa lijeve strane, stim sto je 7 diskutabilna mozda je za vadjenje. U donjoj vilici imam 123 sa lijeve i desne strane i 5 sa lijeve strane. Molila bih vas da me savjetujete sta je najbolje resenje za moju situaciju a da je kvalitetno i na duze staze. Imam 41g. Radila sam i 3d ortopan koji pokazuje da imam dovoljno kosti ako bi morali implantati. Unaprijed zahvaljujem!

Poštovana,
U svakom slucaju preporuka je za mostove, zavisno od stanja zuba koji to mogu poneti. Verovatno ce trebati ugraditi i implante. Ukoliko ne zelite implante moguce je uraditi kombinovani rad, mostovi+skeletirana proteza.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Ginekologija | Odgovoreno: 01.07.2015
Odgovorio: dr Rami Aburas

Pitanje broj #138354

Postovani, nadam se bicete u prilici da mi odgovorite na pitanje. Radila sam briseve. Negativni su na ureaplazmu, mikoplazmu i hlamidiju ali bris vagine i cerviksa pokazuje - epitelne celije, veliki broj gram pozitivnih kokobacila i diplokoka, mali broj pmn leukocita. Doktorka mi je pre briseva ustanovila ranicu na grlicu materice ali je rekla da je mala i da nemam razloga za brigu. Ona je na godisnjem odmoru naredne dve nedelje. Zanima me da li su nalazi losi? Da bih znala da li da idem kod privatnog lekara ako treba da pocnem sa nekim lecenjem odmah. Unapred hvala na odgovoru.

Poštovana,
Ranica na grlicu materice je poledica dugo trajne upale grlica materice (cervicitis i to pokazuje vas bris) koju treba adekvatno leciti.

procitajte nas clanak o cervicitisu i colpitisu na sajtu stetoskopa.
http: //www. Stetoskop. Info/cervicitis-4872-s1-content. Htm
ginekoloska ordinacija “aras”
http: //www. Wix. Com/aburasrami/aras
dr rami aburas
dobracina 6/1
tel. 2622832
064 1188264
ramiaburas@hotmail. Com


Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 14107 |  Sledeća»