Moj email je*:
Moj pol je*:
Izaberite oblast*:
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Moje ime je (opciono):
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Najnoviji odgovori  (74047)

Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 23.08.2016
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #148288

Postovani, od pre tri meseca patim od tinnitusa, zujanje oba uva, ali desno uvo vise zuji. Koristio sam stugeron forte 2x1 i beviplex 3x1 oko 2 meseca, a sada mi je uveden betaserc 24mg 2x1. Timpanometrija tip a obostrano. Tonalna audiometrija, uredan nalaz, gubitak sluha na 4khz od 20db. Medjutim, sada mi se javlja osecaj (ponekad) da se uvo zapusi i samo se otpusi za 4/5 sekundi, i to me jako plasi. Da li je to neki predznak akutne gluvoce ili nesto slicno?

Poštovani,
Zapušenost uva je najčesće povezana ss eustahijevom tubom.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 22.08.2016
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #148282

Postovani molila bih vas da mi kazete tantum verde sprej kada se otvori koliki mu je rok trajanja? Ne mogu nigde da nadjem taj podatak. . Imam ga vec 2 godine a nisam sigurna da li jos smem da ga koristim pogotovo što je u pitanju dete od 4god

Poštovana,
Ako je otvoren pre 2 godine nemojte ga koristiti.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 22.08.2016
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #148269

Pozdrav, od kako sam se vratio sa puta iz azije pre 6 meseci imam neprestano bol u grlu dok gutam. Bio sam kod 2 orl specijaliste, vadio krvnu sliku i radio bris grla. Dijagnoza je lateralna hiperemija (crvenilo) ždrela, grlo je inače skroz čisto bez ikakvih promena osim navedenog. Orl su mi davali neke antibakterijske sprejeve koji nisu pomogli i rekli da pijem više vode, nažalost ni ovo nije pomoglo. Krva slika je sa svim normalnim vednostima, a bris grla je negativan. Pipanjem vrata se ne napipavaju nikakve otekline i nema nikakvih drugih problema osim blago bolnog gutanja. Nisam pušač niti pijem. Grlo me boli pri gutanju već 6 meseci, sada u blažem obliku, a u početku je toliko bolelo da nisam mogao da pričam. Ne znam više šta da radim ni kome da se obratim. Brinem se da ovoliko duga upala ne izazove neki veći problem. Zbog čega ždrelo može da bude upaljeno ovoliko dugo istim intenzitetom i kako da rešim ovaj problem? Hvala unapred!

Poštovani,
Javite se na d. N. Milosevic@gmail. Com da se dogovorimo za pregleg.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Stomatologija | Odgovoreno: 22.08.2016
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #148266

Postovani, imam 25 godina i pre dve godine imao sam jaku infekciju od koje su mi desni bile jako otecene da nisam mogao jesti a na ustima sam imao velike rane i otok. Primao sam injekcije i to se povuklo posle desetak dana. Lekari mi nisu tacno rekli simptome sem da su rane bila posledica herprsa. Moj problem je sto mi se od tada desava da mi iskacu povremeno plikovi na usni i oteknu desni. Budu kao jastucici izmedju zuba i bole. To prodje posle par dana ali se povremeno pojavi opet i vrlo je ne prijatno. Zanima me da li je to sve posledica te infekcije i kako da se izborim sa time? Hvala puno

Poštovani,
Moguce je da su tegobe uzrokovane herpes virusom, ali ne mogu nista precizno reci samo na osnovu opisa. Bez pregleda, samo mogu nagadjati.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 19.08.2016
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #148222

Poštovani, moj šestogodišnji sin, unazad tri mjeseca, sa kratkim pauzama, tokom svakog jutra ima napad kijavice. To traje od sat do dva i uvijek u ranim jutarnjim časovima. Ponekada kine i desetak puta zaredom, uz izbacivanje obilnog sekreta, koji je nekad proziran, a ponekad mutne bjeličaste boje. Budi ga iz sna, a tokom dana nije mu začepljen nosić niti kija. Ovo se dešavalo i prilikom promjene mjesta, tokom odlaska na odmor, dakle ne samo kod kuće, već gdje god da se zadesimo. Zbog čestih upala ušiju koje je imao do prošle godine, bila je predviđena operacija trećeg krajnika i ugradnja cjevčica u ušima, ali zbog izuzetno dobrog odgoovra na terapiju, to je odgođeno do daljnjeg. Rađen je i alergo test koji je pokazao alergiju na grinje. Međutim, laički sumnjam da je to uzrok ove situacije sa kojom se sada susrijećemo, s obzirom na to da je higijena u kući na zavidnom nivou, a i imajući u vidu činjenicu da se kijavica javlja bez obzira na mjesto na kojem noćimo i isključivo u ranim jutarnjim satima. Molim za savjet. Unaprijed hvala.

Poštovana,
Potrebno je uključi terapiju za alergiju i ponovo proveriti stanje trećeg krajnika.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 14810 |  Sledeća»