Moj email je*:
Moj pol je*:
Izaberite oblast*:
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Moje ime je (opciono):
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Najnoviji odgovori  (74081)

Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 23.09.2016
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #148798

Moracu da radim, on kaze da ce videti sa glavnim otohirurgom, veca je logika da imam sa desne strane istanjene sig i trans sinuse zbog bolesti iza uveta. Na snimku mri na disku pokazuje levo, aksijalno i desno i da je desno istanjen sinus u glavi. Slaba objasnjenja dobih od mnogih doktora, slabo ko je i hteo da otvori disk i pregled sa mri svi su se hvatali za ct snimak. Samo mi kazite ako na disku pise levo, aksijalno pa desno dok vrtim sliku da li je to verno da je desno desno i levo, levo?

Poštovani,
Trebalo bi da su strane obelezeno dobro i na magnetu i na skeneru.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Logopedija | Odgovoreno: 23.09.2016
Odgovorio: dipl. logoped Smilja Majević

Pitanje broj #148082

Postovanje, imam jedno pitanje u vezi svog unuka koji ima 2 godine i 3 meseca a nista ne progovara ustvari samo jednu rec, , nece, , kad nesto nece. Sve zna da nam objasni i pokaze gestikulacijom ali nista ne progovara. Pre par meseci je cak par puta rekao tata i mama ali mi deluje da nerazume znacenje mada zna kada mu se pokaze ko sje ko, izgleda vrlo pametno ali nece i nece da prica. Da li ima mesta panici? Cerka i zet ga jos ne vode logopedu jer mnogi kazu da dosta dece progovore u trecoj godini pa se i oni tome nadaju ali mene je strah. Dete je vrlo intiligentno, nasmejano voli drustvo jedino sto je vrlo energican mislim u trcanju. Nikada mira nema jedino kada gleda tv. Srdacan pozdrav i puno hvala unapred

Poštovana,
Ja se ne bih nadala već odvela dete kod stručnjaka. Njegov govor dosta kasni i mislim da ima mesta za paniku.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 23.09.2016
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #148789

Postovana mislite na sigmoidalni sinus da nije znacajno ako je jedan umanjen? Sto se tice mastoiditisa meni su na klinickom rekli da je za operaciju i zakazali, te spomenuli i sig sinus. Ja imam bolove iza uha na samom mastoidu, idu do 10 na skali, meni otohirurzi za bolest kazu da ne znaju sta je unutra dok ne otvore, te da mogu da pisu svasta kao nalaz sa radiologije. Da li osteoahoma moze boleti, ja sam upoznao par ljudi sa tim problemom oni kazu da ih ne boli uopste te da se samo stalno vraca. Razmisljam i o samom pregledu eustahijeve tube, pre zakazanog prijema.

Poštovani,
Pregled eustahijeve tube obavezno uradite. Najbolje je da vam sve objasni vaš otohhirurg koji je vas preglerdao i video nalaz magnetne resonance.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti uha, grla i nosa | Odgovoreno: 22.09.2016
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #148787

Postovani nalaz mri mi je da imam mastoiditis chronica, pored toga da mi je levo sinus gracilni desno uredan, da li je to opasno i kako da znam da li je urodjeno ili steceno da je levi istanjen, takodje imacu uskoro mastoidektomiju, otohirurg me malo naplasio vezano za to kad je video.

Poštovani,
To je nesto sto nije znacajno. Hronicni mastoiditis se ne operise. Ako postoji problem u srednjem uvu u smislu hronicne upale srednjeg uva ili holesteatom onda se operise uvo.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Maksilofacijalna hirurgija | Odgovoreno: 22.09.2016
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #148708

Postovani. . Imam frakturu levog prednjeg i lateralnog zida maksilarnog sinusa. . . Pa nakon deset dana imam krvarenje koje se sliva u grlo pa to izbacujem preko usana. . Krvarenje je prestalo nakon nekih 7 dana. . Pa sam ja juce nesto radio. . Trenirao. . I danas krvari. . Krvarenje je onako gusto i po malo izbacujem. . Recite mi molim vas koliko je to opasno. . I jel smem ja da treniram, radim. . Trcim. . Od antibiotika je prepisan pancef 400 mg. .

Poštovani,
Tesko je dati savet putem interneta, jer nemam uvid u tezinu preloma. U svakom slucaju, treniranje treba da odlozite na 4-6 nedelja, dok se ne sanira prelom.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 14817 |  Sledeća»