Moj email je*:
Moj pol je*:
Izaberite oblast*:
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Moje ime je (opciono):
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Bolesti oka  (1587)

Lekari saradnici

    Dr Gordana Pantelić
    Prof. dr Gordana Zlatanović
    dr Jasmina  Nikolić
    dr Radmilo Milenović
     Suzana Manić
    dr Tomislav Tomić
Pitanje iz oblasti Bolesti oka | Odgovoreno: 22.07.2015
Odgovorio: dr Tomislav Tomić

Pitanje broj #138883

Poštovani, imam problem sa okom. Već duže vreme osećam bol i grebanje, kao da imam strano telo. Ponekad prekomerno suzi, a vid mi je blago zamucen. Dijagnostifikovana mi je erozija na rožnjači pre četiri meseca. Rečeno mi je da je stanje površinsko, da je verovatno uzrokovano stranim telom, koga vise nema u oku, i da koristim solcoseryl gel i tobradex kapi 3 puta dnevno, ukupno 5 dana, nakon čega bi trebalo da prođe. Mene još uvek nije prošlo, i dalje osećam grebanje. Kada oko dođe u dodir sa vodom, imam osećaj kao da igle imam u oku. Htela bih da vas pitam za savet šta mogu da učinim. Hvala unapred

Poštovana,
Najverovatnije se radi o recidivirajućoj eroziji (ponavljajućoj eroziji) na oku koja zahteva dugotrajnije lečenje, pa bi zato bilo najbolje da ponovo posetite oftalmologa za detaljan pregled prednjeg segmenta oka.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti oka | Odgovoreno: 16.07.2015
Odgovorio: dr Tomislav Tomić

Pitanje broj #138719

Detetu od 7 god. Je uspostavljena dijagnoza od esotropio vod 1, 0 vos 0, 8-0, 9 sa -0, 25 ax 115=1, 0 rod 0, 9 sa +0. 25/-0. 50 ax 125=1, 1 ros 0. 8 sa +0. 50 dsph=1. 0 fou nalaz uredan. U primarnom polozaju desno oko ide put unutra. Caver test postoji alterans, test konvergencije uredan. Doktorka nije bila sigurna da li uopste treba bilo kakva korekcija. Da li dete treba da nosi naocare ili ne? Hvala

Poštovana,
Na osnovu onoga što ste napisali ne navodite da li je detetu rađen pregledi i u cikloplegiji, tj. Da li su mu širene zenice. Akoje to rađeno i ako je dioptrija u cikloplegiji:
"rod 0, 9 sa +0. 25/-0. 50 ax 125=1, 1
ros 0. 8 sa +0. 50 dsph=1. 0 ",
mišljenja sam da za sada ne treba korekcija, već samo šestomesečne kontrole.
obavezan je i pregled oftalmologa -strabologa zbog skretanja oka.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti oka | Odgovoreno: 11.07.2015
Odgovorio: dr Tomislav Tomić

Pitanje broj #138605

Operacija katarakte je odrađena 13. Maja. U bolnici sam bio 7 dana. Odmah posle operacije sam osetio bolove koji i danas traju. Ne vidim na oko. U junu sam ležao još 7 dana na odeljenju (navodno infekcija) . Danas sam bio na kontrolnom pregledu i doktorka kaže da to tako treba, da konci još nisu ispali, prepisuje mi svaki put nove kapi ali bolovi ne prestaju. Ne upućuje me dalje, inače radi se o odeljenju u prokuplju. Šta da radim? Molim vas odgovor mi prosledite na mail. Pozdrav, brana.

Poštovani,
Ne navodite precizne podatke o tome da li imate samo bolove u operisanom oku ili i grebanje prilikom treptanja i kakva je vidna oštrina tj. Kako vidite sada 2 meseca nakon operacije na oku. Ukoliko je infekcija unutar oka trebali biste se hitno javiti u nadležnu očnu kliniku- jer bolovi u oku nakon operacije katarakte ukazuju na jedno veoma ozbiljno stanje.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti oka | Odgovoreno: 10.07.2015
Odgovorio: dr Tomislav Tomić

Pitanje broj #137627

Objašnjenje za dif. Dg pleoformni adenom unaprijed zahvaljujem. . .

Poštovana,
Dif. Dg pleomorfnog adenoma suzne žlezde je karcinom suzne žlezde, koje se javlja retko, ali sa visokim mortalitetom. Postoje nekoliko histoloških tipova ovog karcinoma, od kojih je najčešći adenocistični karcinom suzne žlezde, zatim pleomorfni adenokarcinom, mukoepidermoidnim i skvamozni karcinom suzne žlezde.
terapija je hirurška, često i u kombinaciji sa radioterapijom.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Bolesti oka | Odgovoreno: 15.06.2015
Odgovorio: dr Jasmina Nikolić

Pitanje broj #137944

Postovani, nosim sociva 2 godine, menjam ih na malo vise od mesec dana, stavljam ih ujutru a skidam uvece. Nikada nisam imao problem sve do sada, kupio sam novi par sociva (pre 3 dana) i vec danas ne mogu da ih stavim (cim dodirnem oko socivom toliko me pece da se i ne usudjujem da ih stavim, a kada sam jedno stavio morao sam odmah da ga izvadim zbog jakog bola i crvenila koje nakon toga traje 10 minuta i onda mi se oko normalizuje) sta je u pitanju? Da li trebam da odmorim oko par dana ili nedelja pa cu moci opet da ih nosim? Unapred zahvalan na odgovoru!

Poštovani,
Niste naveli da li ste promenili proizvođača kontaktnih sočiva, ili eventualnoo rastvor u kome ih držite, ili niste dobro isprali fiziološkim rastvorom pre stavljanja na oko?
svakako bi trebalo baciti ta sočiva koja vam ne prijaju, ukoliko se tegobe ponove, trebalo bi posetiti oftalmologa.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 318 |  Sledeća»