POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Vaskularna hirurgija  (15)

Lekari saradnici

    dr Nemanja Stepanović
Pitanje iz oblasti Vaskularna hirurgija | Odgovoreno: 13.04.2017
Odgovorio: dr Nemanja Stepanović

Pitanje broj #150812

Poštovani,
od pre 4 - 5 godina osetio sam bolove u listovima nogu prilikom malo bržeg hoda. Bolovi su takvi da moram da usporim (stanem). Pri normalnom (usporenom) hodu bolovi se ne javljaju. Pre dve godine po uputu hirurga radjen mi je dopler vena i krvnih sudova donjih ekstremiteta, i ustanovljeno je da je protok normalan i da nema nikakvih problema, tako da nisam dobio nikakvu terapiju. Medjutim, bolovi su i dalje prisutni, pa se obracam vama, kako bi mi dali neki savet. 
Unapred zahvalan.

Poštovani,
da li ti bolovi nastaju uvek posle istog napora, odnosno pređenih metara? Da li prestaju potpuno kada stanete? Da li su u vidu grčeva i probadanja u mišićima? Ukoliko ti bolovi ne prestaju trebalo bi da se javite na kontrolu vaskularnom hirurgu radi detaljnog pregleda i određivanja terapije.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Vaskularna hirurgija | Odgovoreno: 13.04.2017
Odgovorio: dr Nemanja Stepanović

Pitanje broj #151771

Poštovani doktore,
moja dijagnoza je tromboza površinske vene leve noge l80.0. Od terapije sam primala pet dana kleksal 0.6 i longacef. Nakon toga od terapije mi je dato cardio pirin 100 1x1 tab erbaven 2x1 i lioton gel 1000 2x spolja. Sve mi se vratilo posle desetak dana. Čarapu nosim do prepona zato što je cela vena trombozirana. Moram da napomenem da sam lečena od tromboze dubokih vena. 2002.godine mi je dijagnostikovana trudnička tromboza i 2012. godine sam imala spontani pobačaj i opet lečena od tromboze dubokih vene leve noge. 2013. godine sam imala ponovljeni spontani pobačaj bez tromboze. Molim za savet i konsultaciju kako treba da se lečim i koliko dugo. 
P.S. 2012. godine, posle fraksiparina, 6 meseci sam pila sinkum 4.

Poštovana,
obzirom na učestalost tromboza koje ste naveli kao spontane pobačaje moguće je da kod Vas postoji urođena trombofilija (urođeni poremećaj zgrušavanja krvi).
Moj savet Vam je da se javite hematologu radi pregleda i daljih ispitivanja kako bi se utvrdilo postojanje i vrsta trombofilije kao i odredila adekvatna terapija.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Vaskularna hirurgija | Odgovoreno: 09.04.2017
Odgovorio: dr Nemanja Stepanović

Pitanje broj #151624

Već duže vreme imam trnjenje u prstima desne noge. Osećaj je kao da su hladni, a na dodir su normalne temperature. Posle izvesnog perioda, desi se da vrelina probije u prste i trnjenje prestane. Trnjenje je izraženo u hladnijem periodu, jesen, zima. Radio sam kolor dopler krvnih sudova, i sve je u redu. Krvna slika mi je u granicama normale, bez naglašenog holesterola.

Poštovani,
s obzirom da je dopler uredan, problem nije u magistralnim krvnim sudovima. Problem koji ste opisali spada u domen neurologa.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Vaskularna hirurgija | Odgovoreno: 03.04.2017
Odgovorio: dr Nemanja Stepanović

Pitanje broj #151649

Poštovani, 
izmjerei su mi d-dimeri 1516 i sa time me šalju na operaciju vena donjeg exstremiteta iako nema tromboza odsutna. Nisam dobio nikakove lekove, a nije mi svejedno i bojim se operacije, te vas molim da mi odgovorite da li je to normalno ili što da radim? Unaprijed hvala

Poštovani,
sam d-dimer ne predstavlja nikakav parametar indikacije za operaciju vena.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Vaskularna hirurgija | Odgovoreno: 13.03.2017
Odgovorio: dr Nemanja Stepanović

Pitanje broj #151198

Bavio sam se jako dugo košarkom. Nakon prestanka treniram rekreativno u teretani. Imam 29 godina i pre par meseci je došlo do povrede u predelu gornjeg dela lista i oticao mi je skočni zglob. Kako to nije prolazilo par meseci otišao sam kod lekara i otkriven mi je flutirajući tromb. Proveo sam u bolnici nedelju dana i primao terapiju niskomolekularnim herapinom. Uradjen je kolor dopler i videlo se da je tromb fiksiran i nakon toga sam pušten kući. To je bilo pre mesec dana i sada svakodnevno pijem lek „pradaxa“ i nosim elastičnu čarapu. Nema nikakvog otoka i nema bolova. Kada bih po vašem mišljenju mogao da krenem sa laganim treninzima, voženje sobnog bicikla i rada sa težinama (ne velikim, nego laganim koje bi postepeno povećavao), i nakon koliko vremena bih mogao da krenem da radim vežbe za noge? Da li je uz ovaj lek u redu da se piju whey protein i glutamin? Da napomenem da sam u kontaktu sa mojim doktorom i idem na kontrolu, samo želim da čujem još nečije mišljenje. 
Unapred hvala na odgovoru

Poštovani,
niste naveli da li ste uradili neki test na urođene trombofilije (bolesti zgrušavanja krvi), jer bez obzira na povredu koju ste naveli u vašim godinama ne bi trebalo da dođe do tromboze dubokih vena. Za sada izbegavajte treninge sa opterećenjem, ali slobodno smete da šetate i trčite. Savetujem Vam i da ne koristite gore navedene suplemente dok se ne utvrdi pravi razlog tromboze.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 |  Sledeća»