POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Vaskularna hirurgija  (31)

Lekari saradnici

    dr Nemanja Stepanović
    Ass dr sci med Srđan Babić
Pitanje iz oblasti Vaskularna hirurgija | Odgovoreno: 05.05.2018
Odgovorio: Ass dr sci med Srđan Babić

Pitanje broj #156328

Poštovani,

Posle operacije vanmaterične trudnoće, otečeni su mi prsti na rukama. Zanima me koji test da uradim, da proverim da li je moguće da je počelo stvaranje tromba. Imala sam taj problem i pre 4 godine posle porođaja vrednosti su mi bile povećane i dali mi u stomaku injekciju. Sada kada sam tražila da mi provere nisu hteli. Pa me zanima koji je to test da uradim privatno?

Poštovana,

Treba da uradite color dopler krvnih sudova ruke, ali treba iskusan ispitivač da Vam radi jer može da se radi o toracik outlet sindromu.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Vaskularna hirurgija | Odgovoreno: 05.05.2018
Odgovorio: Ass dr sci med Srđan Babić

Pitanje broj #156398

Poštovani,

U čemu je razlika između supraselektvne i redovne embolizacije? Da li statistički gledano avm posle prve intervencije uvek počinje da "divlja"? Da li je nekroza redovna pojava posle embolizacije arterije? 

Poštovana,

Zavisi koji se krvni sud zatvata. Embolizacija može dobesti do nekroze.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Vaskularna hirurgija | Odgovoreno: 05.05.2018
Odgovorio: Ass dr sci med Srđan Babić

Pitanje broj #156681

Poštovani, 

20. 03. sam operirala striping metodom proširenu venu. Nosim elastičnu čarapu i nemam nikakvih smetnji. Da li moram mirovati ili se mogu vratiti na posao čistačice? Koliko se treba paziti i što to sve podrazumijeva? Nažalost moj operater je poslovno odsutan u inozemstvu i pri vađenju šavova nisam dobila dodatne informacije. 

Poštovana,

Nakon mesec dana možete najnormalnije da se ponašate i radite.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Vaskularna hirurgija | Odgovoreno: 05.05.2018
Odgovorio: Ass dr sci med Srđan Babić

Pitanje broj #156744

Postovani, izvinite na opsirnosti ali da bih vam objasnila situaciju, ne mogu drugacije. Mojoj majci je prije dvije godine otekla desna noga (iznad koljena do kuka najvise) , otok je toliki da je gotovo desna noga duplirana u odnosu na lijevu. Dopler krvnih sudova je pokazao subokluziju renalnih arterija na obje noge. Ona ne moze da hoda ni 50 metara, bol u nozi koja nije otecena joj onemogucava hod. Prije dvije godine nam je vaskularni hirurg rekao, na osnovu tog doplera, da je potrebna operacija. Citiram njegove rijeci'ovdje se ugradjuje bajpas, to je teska operacija i ne znam kako cete izvuci zivu glavu'on joj prepisuje tada plavix i da hoda preko granice bola, a govori da be nas pozvati cim dodje na red za operaciju. Sada, nakon dvije godine njoj i dalje stoji otok, niko nas nije zvao, puca joj cir na zeludcu zbog cega zavrsava u bolnici. Gastroenterolog zabranjuje dalje konzumiranje plavixa sa tvrdnjom da je taj lijek uzrok pucanja cira jer se ne smije piti duze od godinu dana, sto nam niko nije rekao. Ja odvodim majku kod drugog vaskularnog hirurga koji prepisuje trental i nalaze da se uradi skener krvnih sudova, s uvjerenjem da necemo sigurno cekati jos dvije godine. Skener je pokazao jos gorh nalaz u odnosu na prije dvije godine, sada je potpuna okluzija renalnih arterija. Doktor kod kog je trebalo da odnesem nalaz je suspendovan i vise ne radi u kc crne gore. Moja majka ima 62 godine, ima hobp, desni bubreg je afunkcionalan, pije terapiju za hipertenziju. Molim vas za savjet.

Poštovana,
Trebalo bi uraditi ponovnu evaluaciju stanja vase majke. Prvo bi trebalo resavati bubrezne arterije- ukoliko su bubrezi jos funkcionalnina to bi trebao nefrolog da proceni. A sto se tice plavixa i cira na zelucu, trebalo bi da se ponovo uradi gastroskopija i proceni za davanje antikoagulantne terapije.
trental nece biti od neke pomoci.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Vaskularna hirurgija | Odgovoreno: 05.05.2018
Odgovorio: Ass dr sci med Srđan Babić

Pitanje broj #156835

Poštovani, 

Da li se tablete Detralex (koje sam ranije koristila po preporuci lekara) mogu koristiti tokom 7 dana za akutni hemoroid napad, paralelno sa lekom Pentasa (mesalazine) koje se primenjiju za terapiju kolitisa

Poštovana,

Naravno da možete, samo što kod akutnog hemoroidalnog napada idu 4 tablete dnevno.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 7 |  Sledeća»