Ocenite članak:
  • 94
(2.73 / 94)

Tuberculinum


tuberculinum

Tuberculinum je homeopatski lek koji se prepisuje osobama koji vole putovanja, žele da izmene svoj život, puni su romantične čežnje, imaju nepodnošljiv osećaj neispunjenosti. U stalnoj su borbi protiv dosade, često menjaju posao, stan, partnera, kola i dr.

Ujutru, kada se probude, su razdražljivi. Kada su frustrirani, destruktivni su i imaju destruktivne fantazije.

Kao deca mogu imati napade besa, lome stvari, alergični su na mačke, hiperaktivni su i tvrdoglavi. Karakteristično je da su im beonjače plavičaste. Vole hladno mleko, ali su neretko alergični na njega.

Odrasli se boje pasa, alergični su na mačke, ali ih nekada ipak čuvaju u kući. Dok spavaju škrguću zubima i viču. Optimisti su.

U porodici postoje sluačjevi obolelih od tuberkuloze. Ove osobe često obolevaju od respiratornih infekcija. Čest je kašalj, snažan, kratak, suv, konstantan. Nekada boluju i od astme. Bolje se osećaju na svežem vazduhu i u kolima se voze sa otvorenim prozorom. Deca slabo napreduju, žale se na bolove u grudima, često su prehlađena i dr. Ponavljano se javljaju groznica i temperatura, prolivi. Imaju jake glavobolje. Takođe, boluju od artritisa, sa bolovima u zglobovima koji se pogoršavaju od hladnoće, vlažnog vremena.


 Komentari: 2 | Pogledajte komentare | Pošaljite komentar Postavite pitanje lekaru