Tinitus

« Previous | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 6 |  Next »

  poslao: Moma | Datum: 23.01.2012


Od pre pola godine osecam neprekidno zujanje ili pistanje u usima. Utisak se pojacava u vreme pred spavanje. Kada uvece legnem da spavam, u prvih pola sata to zujanje bas remeti san kao i povremeni slikovito receno "strujni udar
u glavi", čiji se kraj oseti u prstima šake. Osećaj je neprijatan i uznemirujući. Nakon pola sata nema "strujnih udara" ostaje pištanje u ušima ali ne remeti zaspivanje. Imam 67 godina. Od obolenja imam; poremećen san, okoštavanje u vratu, urođenu anomaliju leve karotide koja ima zaobljenu putanju. Do pre godinu dana imao sam u trajanju oko 2 godine treperenje i lepršanje desne predkomore. Pritisak mi se kreće u intervalu 140-70 a najčešće je u normali, nemam povišen šećer a i ostale karakteristike su u granicama normale. Ne pijem ne pusim, bavim se sportom od malena.

  poslao: sonja miljkovic | Datum: 14.01.2012


Poz. Ja vec 5. Godina imam zujanje u oba uha i sad se malo pojacalo, i slazem se sa tim da je verovatno izazvano sa problemima koje imam sa cirkulacijom, a koja je posledica oboljenja stitaste zlezde, nadam se da ce medicina u skorije vreme naci lek za ovaj dosadni problem: )

  poslao: Seka | Datum: 05.12.2011


Čitam komentare i vidim da svi ovde imaju priličan ''staž'' sa tinitusom. Meni je zujanje u ušima počelo pre mesec ipo dana i stvara mi prilične probleme. Jako sam nervozna, neraspoložena, teško se koncentrišem, teško zaspim zbog jakog zujanja i nervozna sam od ranog jutra kada se probudim sa istim zujanjem u usima. Zujanje je ponekad toliko jako da mi (pojačano i mojom nervozom) izaziva vrtoglavice i mučnine. Lekar mi je prepisao stugeron forte i ksalol, blag sedativ. Svi nalazi su mi bili dobri, pa je doktor kao uzrok zujanja pretpostavio stres i psihičku napetost. Zujanje i jeste počelo nakon nekoliko uzastopnih psihičkih stresova koje sam imala. Ovi lekovi mi ne smanjuju zujanje već samo malo smanjuju moju nervozu, pa je i to nešto za početak, mada mi i slušanje muzike dosta pomaže. Nakon svega što sam pročitala iskreno se nadam da neće biti potrebno da prođe godinu, ili više, kako bih se navikla na zujanje. Inače, mislim da je sajt jako koristan i da pruža dosta informacija o ovom (tinitusu) i drugim problemima. Pozdrav svima sa tinitusom, sa nadom da ćemo moći opet uživati u '''zvuku'' tišine.

  poslao: Petrovic Dobrica | Datum: 23.10.2011


Drago mije da ima dobrich lekara u srbiju ja se nalazim u becu pa bih se obratio vama tinitus vervatno ja imam odavno kupio sam vitafon pa pokusavam nekeko da uklonim zujenje u usima ali nemam uspeha ili ja neznam kako dali biste mi hteli reci kako i kako sa muzikom? Dobio sam i lekove od moje doktorke nase doktorke kilibarde ali ne podnosim tablete. Sta mi vi savetujete unapred se zahvalujem.

  poslao: Ceca | Datum: 04.10.2011


Imam tinitus još od 2000. Godine, počelo je iznenada, bila sam kod orl, neurolologa, pila redizork, beviplex, 3 meseca. Profesorka kod koje sam se lečila “otorinolaringolog – neurootolog” mi pri otpuštanju nije rekla ni da će prestati da zuji ni da neće. Postepeno se smanjivalo, još 2005. Sam se uspavljivala uz radio, a zatim je šum skoro potpuno isčezao. Ali pre 3 meseca se vratilo, rekla bih da je zujanje kao i 2000. Godine. Ovoga puta otišla sam u dom zdravlja, doktorka mi je dala urutal 3x1 tabletu i beviplex, tvrdi da prvi put nisam dovoljno dugo pila lekove, mada smatram da dužina uzimanja leka nije i garancija izlečenja i da tinitus posle 3 meseca prelazi u hronični (ako ste te sreće) , čak i ako pijete lekove, što sam pročitala na više mesta. Konsultovala sam još jednog orl specijalistu koji je rekao da ima smisla piti lek posle 11 godina od javljanja tegoba. Ukratko, počela sam da ga pijem bilo mi je bolje, da bi se pre 10 dana zujanje pojačalo. Slažem se sa onima koji kažu da ne postoji lek za ovo stanje, kao i sa lekarima iz švajcarske, koji su gospodinu preporučili muziku. Treba se okružiti muzikom, nekim delatnostima koje će vas zaokupiti i prestaćete da mislite na tinitus, da razmišljate da li je juče bilo jače ili slabije zujanje. Bitna je podrška odn. Razumevanje okoline, leka nema, ali može se živeti s ovim, uz muziku i spoljašnje šumove koji će maskirati unutrašnje. S druge strane nemojte se izlagati preglasnoj muzici ili buci, koncerti, svadbe, sportske manifestacije, vidite šta vam ne odgovara pa se prilagodite, npr. Meni ne odgovara kada stavim slušalicu na desno uvo u kome je šum, što sam mehanički radila, sada stavljam slušalicu na levo uvo. Idite kod lekara i ispitajte se, povremeno proveravajte sluh i to je to. Izlečenja nema, ali prilagođavanjem se simptomi maskiraju.


« Previous | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 6 |  Next »