POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Stomatologija  (1140)

Lekari saradnici

    Ass. dr Bojan Pejaković
    dr Ivan Stojanović
    dr Jelena Predić
    dr Jovana Jovičić
    dr Marjana Jankovic
    dr Milan Pavlović
    dr Milena Marinkovic
    dr Miona Jovanović
    Spec. dr Mirjana Milutinović
    dr Nataša Zaharijev
    stomatolog Nikola Vunjak
    dr Radule Mrkić
    Prof.dr Saša Stanković
    dr Stevan Conić
    dr Zoran Tačić
Pitanje iz oblasti Stomatologija | Odgovoreno: 05.10.2018
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #159360

Poštovani, postavljam fiksni ortodonski aparat i izvadila sam četvorku iz gornje vilice jer je bio dosta zahvaćen procesom karijesa. Zub je izvađen 2. Oktobra. Mene interesuje smem li da perem normalno zube, odnosno smem li bućkati vodom prilikom ispiranja i na toj strani gde je izvađen zub, pošto bojažljivo ih perem s te strane.

Poštovana,
Normalno se ponasajte sa ranom od zuba. Nema potrebe za bilo kakvim dodatnim ispiranjem. Ako rana ne zarasta, javite se nadleznom stomatologu.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Stomatologija | Odgovoreno: 01.10.2018
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #159316

Pozdrav! Imam problem sa zubom šesticom, u donjoj vilici. Pri tom iz zuba izlaze neke bele loptice, koje su jako neprijatnog mirisa. Uz sve to imam veliku salivaciju sekreta iz nosa. Nisam imao bola toga zuba, ali on je skroz oštećen i popunilo se neko “meso” u tu šupljinu zuba. Pa me zanima da li to može da izazove neke napade kao sto su lupanje srca, i neki oblik gušenja. Posto u posljednjih nedelju dana mi se to dva puta desilo, a sve mi je u redu i sa srcem i sa svim ostalim organima, jer sam radio analize i ostalo. Hvala unapred!

Poštovani,
Tesko je reci bez detaljnog pregleda, ali ste svesni da "kvaran" zub i te kako ima uticaja na obolevanje srca. Tako da, potrebno je sto pre ga se resiti.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Stomatologija | Odgovoreno: 28.09.2018
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #159287

Poštovani, na gornjoj vililci, na jedinicama imam plombe. Pre pet meseci menjala sam ih i sve je u redu. Međutim, kada god čistim koncem između jedinica, dolazi do minimalnog krvarenja i oseca se neprijatan miris na koncu, iako redovono i posle svakog obroka operem zube i očistim koncem. Zbog čega dolazi do krvarenja i blago neprijatnog mirisa? P. S. Svi zubi su mi zdravi. Hvala unapred na odgovoru! Pozdrav!

Poštovana,
Ocigledno da hrana zaostaje izmedju zuba, odnosno da plombe najverovatnije nisu idealno postavljene ili ispolirane. Javite se nadleznom stomatologu.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Stomatologija | Odgovoreno: 17.08.2018
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #158742

Polomio mi se zub i od njega je osrao samo koren, koi je bio pre desetak godina umrtven, po preporuku mog zubara odradeli smo meralokeramicka krunica, sve je ok, izfleda savrseno i neprepoznaje se da nije moj zub, ali mi se brzo rasklati, odem on opet zalepi, al to netraje nesto dugo. Koristi neki brzo suseci cement i kad mi zalepi krunici jedem tecnu hrano taj dan, a sledeci dan uopste ne jedem na tu stranu. Sta bi moglo da bude razlog to razlepljivanje i ima li neko zrajno resenje

Poštovana,
Ima nekoliko resenja ali je potreban pregled i rtg korena. Pogledajte sajt www. Medikdent. Com i eventualno zakazite pregled.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Stomatologija | Odgovoreno: 16.08.2018
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #158723

U junu sam primetila da mi je natekla limfna zlezda i bila sam i kod lekara opste prakse i stomatologa i rekli su mi da mi umnjak pravi problem. Dobila sam antibiotike da pijem, prvo sam pila ospamox antibiotik kako bi se smirila zlezda i posle sam pila dovicin uglavnom nije se bila smirilia u popunosi posle je pocela i vilica da me boli, imala sam hirursku intervenciju u pocetkom avgusta i dobila sam da pijem nedelju dana pre operacije antibiotik clindamycin, umnjak mi je izvadjen pre nedelju dana ali i dalje mi se zlezda nije smirila. Interesuje me posle koliko vremena treba zelzda da se smiri?

Poštovana,
Najverovatnije da uvecana zlezda nema nikakve veze sa umnjakom. Potrebna je dodatna dijagnostika i pregled ukoliko se ista ne smanji za 7 dana.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 228 |  Sledeća»