Sepia

1 | 2 |  Next »

  poslao: L | Datum: 02.12.2016


Davno je postavljeno, ali evo da napišem nešto vezano za to kako se lekovi uzimaju. 

Homeopatski lekovi nisu kao obični lekovi. Mora da odgovara celokupna slika simptoma. Npr. ima raznih lekova koji leče glavobolje, čak i ako su istog tipa, ali ako nemate kompletnu sliku, fizičku-zdravstvenu i mentalnu, koja odgovara tom leku, lek najverovatnije neće učiniti ništa za Vas. 

Homeopatija se zasniva na načelu - slično se leči sličnim. Vaše trenutno zdravstveno i mentalno stanje mora biti slično leku. Doziranje i potencija leka zavise od mnogo individualnih faktora: generalno zdravlje i stanje pacijenta, težina simptoma, koliko je pacijent osetljiv i kako reaguje na lekove, itd. Preosetljivoj osobi će trebati nežnije doziranje. Cilj je da se minimalnom dozom izazovu željene promene, jer je tako najneinvazivnije na životnu silu, koju lek pogura u odredjenom pravcu. 

Generalno, lek se uzima dok ne dodje do značajnog poboljšanja svih simptoma, ili pak do pogoršanja (koje je znak da je organizam već dobio vise no sto mu treba), u kom slučaju se prekida s lekom i pogoršanje se brzo povlači, a dalje nastupa izlečenje. Pogoršanja su uglavnom bezazlene prirode, npr. nešto jače će Vas boleti glava nego obično, i slično. Obično se dešavaju kod osetljivih ljudi, oko 10 %. Pravilnim i pažljivim uzimanjem lekova moguće ih je izbeći u većini slučajeva. U klasičnoj homeopatiji ne postoji "uzmi ovaj lek za to, a onaj lek za onu bolest" "tri tablete dnevno, tri dana i gotovo". Taj pristup je novijeg datuma i spada u alopatiju (zvanično zdravstvo). U manjim potencijama lekovi se mogu koristiti i za akutne situacije, ali ne postoji pravilo "uzmi ovo za ovo". Simptomi moraju da odgovaraju slici leka. Jedan lek će izlečiti npr promuklost koja je jednog tipa, drugi promuklost drugog tipa, itd. Ali u klasičnoj homeopatiji traži se jedinstveni lek koji je trenutno najsličniji pacijentu, da bi "odneo" patološko stanje, i to u jačini koja je pacijentu potrebna. Leči se pacijent, a ne bolest. Kad pacijentu bude bolje, i bolest nestaje. Nadam se da je ovo pomoglo.

  poslao: VESNA | Datum: 27.01.2013


Moje iskustvo sa homeopatijom je odlicno. Ja sam
prezadovoljna.

  poslao: cvetan | Datum: 08.12.2012


Kaoko se koristi ovoj lek

  poslao: Mila | Datum: 15.09.2012


Gde se može u beogradu kupiti ovaj lek?

  poslao: Olivija | Datum: 17.04.2012


Mozete li da napisete kako se uzima sipino mastilo u kojim dozama i koliko puta dnevno, u kom vremenskom rasponu, itd. . Napisite malo opsirnije. Hvala.


1 | 2 |  Next »