Ocenite članak:
  • 39
(3.56 / 39)

Sepia


sepia

Ovo je homeopatski lek koji se pravi od mastila sipe.

Osobe kojima se ovaj preparat prepisuje su kao tinejdžeri prilično nediferentovani, uživaju u životu i u vezama. Kasnije upadaju u apatiju i postaju ravnodušni prema supružnicima, deci i rođacima. Karakteristični su neutralna osećanja, osećaj otuđenja i nesposobnost pružanja ljubavi. Uglavnom žele da se osame, a društvo ih iritira. Lako i dobro čitaju druge ljude, vide njihove slabe tačke. Uglavnom moraju nečim da se zanimaju – da šiju, pletu, čak i dok gledaju televizor. Ako imaju svetlu ili riđu kosu često imaju pege na nosu i obrazima.

Prema seksu su takođe ravnodušni. Njihov ventil je ples i fizički napor, od koga se osećaju dobro i tako transformišu energiju. Za njih je to alternativni izraz seksualne energije.
Kao tinejdžeri uživaju u seksu pod uslovom da se dobro slažu sa partnerom. Devojkama menstruacije traju i po sedam dana i svakodnevno imaju potrebu za plesom ili vežbama.

Ovaj lek je poznat za oživljavanje brakova u slučaju kada je jedan od partnera upao u to stanje iscrpljenosti i svega mu je dosta. Sepia se prepisuje za hormonalne poremećaji, PMS tegobe, bolne i teške menstruacije, menopauzalne tegobe, kod bolnog seksualnog odnosa, frigidnosti, steriliteta, spontanih pobačaja, nadutosti trbuha, problema cirkulacije, varikoznih vena, bolova u leđima, vitiliga, opstipacija, psorijaze, gljivičnih infekcija i infekcija urogenitalnog trakta. Sepia sprečava pucanje kože na pregibima zglobova i vrlo je efikasna kod osoba koje se osećaju poraženo i depresivno.


 Komentari: 6 | Pogledajte komentare | Pošaljite komentar Postavite pitanje lekaru