Ravni tabani (Pes planus)

1 | 2 |  Next »

  poslao: Maar | Datum: 01.03.2013


Kao mala sam nosila ''rudo'' cipele za ravne tabane. Bas ih nisam volela jer nisu bile lepe: ) medjuti, odradile su svoje i nemam vise problema sa tim. Bavila sam s esportom pa je verovatno i to pomoglo. . . Ne znam da li jos uvek postoje bas te ali u svakom slucaju cipele za ispravljanje ravnih tabana rade: )

  poslao: Robert Marković | Datum: 08.04.2011


Toplo preporučujem svim osobama koje imaju bilo kakve tegobe zbog ravnih tabana da posete ekovel centar za korekciju stopala i da obave preglede i merenja koje oni rade. Pregledi su potpuno besplatni i ne obavezuju na kupovinu ortopedskih uložaka, a oni koji se nakon predloga odluče da ih koriste sigurno će rešiti mnoge probleme, za koje čak i ne slute da potiču od ravnih tabana. Na primer, meni su ulošci pomogli i kod upornih kurjih očiju kojih nikako ne uspevam da se rešim, jer su mi olakšali hod i smanjili pritisak i opterećenje na bolna mesta. Kod dece, osim ravnih tabana pomogli su i pomažu i u ispravljanju x nogu. . .

  poslao: Svetlana | Datum: 23.03.2010


Imam cerku od 14 godina. Ortopedske cipele je pocela nositi od 3 godine i nosila ih je do polaska u drugi razred, do trenutka kada zbog drustva vise nije htela, ali do tada nije ni bilo nekog vidnog poboljsanja. Pocela je i kriviti kicmu, a onda je krenula na balet koji joj je i u jednim i u drugom problemu mnogo pomogao. Zato bih preporucila takvu ili slicnu aktivnost za decu sa ovim problemima.

  poslao: Marija | Datum: 15.02.2010


Imam 60 godina i celog života se patim sa ravnim tabanima. Sada su bolovi u njima, zbog deformiteta - već stalni i svaka pomisao na kretanje i šetnju, me momentalno odvodi do mojih stopala. Šta da radim

  poslao: Daca | Datum: 12.02.2010


Posto taj problem imam od rodjenja, nasledan je i neizleciv. U detinjstvu sam deset godina radila vezbe uz nosenje ulozaka i dugotrajnim boravkom po raznim rehabilitacijama izgubila mnogo slobodnog vremena, drusvo i deciju igru. Posle toga sam lecenje prekinula. Sada kao penzionerka samo mogu reci da su problemi mnogo izrazeniji, bolniji i uzrokuju mnoge druge probleme u hodu i na zglobovima. Moj savet je, da se celog zivota mora nositi adekvatna obuca sa ulozcima koji ce pomagati nozi pri hodu i sacuvati ostale kosti stopala i podkolenice. Takodje bi bilo odlicno da se dizajneri pozabave takvom obucom koja ce pratiti i modna zbivanja i da nece liciti na duboke cipele ili ne daj boze cokule. Moze se napraviti udobna sandala, papuca, cipela, a da tabanica bude adekvatno oblikovana. Zbog tih cokula niko ne zeli da nosi obucu sa dobrim ulozcima na koje noga dobro naleze, a cipela odvratna.


1 | 2 |  Next »