POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Psihijatrijske bolesti  (2113)

Lekari saradnici

    dr Aida Zonjić
    dr Dragana Krasić
    Dr Dušanka Petrović
    Psihijatar Ivana Stojković
    Prof. Dr Nađa Marić Bojović
    Prof. Dr Nađa Marić Bojović
    ass dr Olivera Žikić
    dr Tijana Antin Pavlović
     Žarko Petrović
Pitanje iz oblasti Psihijatrijske bolesti | Odgovoreno: 13.08.2018
Odgovorio: Žarko Petrović

Pitanje broj #158614

Poštovani, par godina patim od anksioznosti, uz povremene napade panike. Poslednjih par mjeseci sam počela osjećati bolove u stomaku, glavobolju, stezanje u prsima itd. Vadila sam nalaze, snimala mozak, sve je u redu. 
Planiram raditi i ostale nalaze zbog bolova u stomaku. 

Da li je moguće da se kao posljedica anksioznosti javljaju bolovi i nelagoda u razlicitim dijelovima tijela? 

Stomak me zbog nadutosti često boli, a kad on prestane počnu bolovi ispod rebara, pa onda zglobovi, pa glavobolja, pa stezanje u prsima. Obicno ide tako u krug. Hipohondar sam, užasno me strah nekih bolesti, stalno razmišljam o tome kako se neka teska bolest siri mojim tijelom i stalno po internetu tražim mogući uzrok bola. 
I to me sve užasno muči, jedva funkcioniram.

Poštovana,

S obzirom da pravi problem neurozene razradjujete i ne otkrivate, ona konstantno generise anksioznost i telesne simptome. U slučaju da se naviknete na jednu vrstu senzacija, neuroticni poremecaj ima tendenciju da se "preseli" da pronadje ono sto ne mozete trpeti i tako nastavi da skreće pažnju dok vi ne odlučite da se pozabavite problemom. 

Imate poziv da radite na sebi, pa ako ga ignorišete neuroza je tu kao odgovor.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (1)
Pitanje iz oblasti Psihijatrijske bolesti | Odgovoreno: 25.07.2018
Odgovorio: Žarko Petrović

Pitanje broj #157624

Molim za pomoć! Zbog napada panike i anksioznosti, dr. Mi je prepisala rivotril od 2mg po četvrtinu ujutru i uveče. Pijem ga već godinu dana, nekad samo ujutru. Skoro se desilo da ga nisam pila 4 dana i imala sam takve napade vrtoglavice, povraćanje i užasne bolove, da sam zaglavila hitnu. Molim vas mi recite kako da prestanem da pijem ovo zlo a da ne umirem od fizičkih smetnji. Hvala

Poštovana,
Obratite se psihijatru da vam pomogne oko smanjvanja.
nekada uvedu zamenu akose on alakse skida, a nekada vam objasne kako polako da izbacite lek. Ne na svoju ruku, ne konultujte internet- pravac psihijatar i u saradnji sa njim
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Psihijatrijske bolesti | Odgovoreno: 25.07.2018
Odgovorio: Žarko Petrović

Pitanje broj #158379

Postovani! Poslednjih par veceri poceo sam da vidim nekoliko "osoba" u dnu sobe kad legnem da spavam. Sinoc cu me odveli "gore" nesto kao svemir. Tamo ih je bilo jos. Ne govore ali komuniciraju sa mnom i sve ih razumem. Tu imam 40 dece. Bilo mi je lepo, ali u jednom trenutku sam se uplasio da lo ce da me vrate nazad. Od tada pomeram stvari mislima. Jasno vidim kako se pomeraju tv, komoda. . . Ne znam sta se desava, da li mi mozete reci, molim vas. Sve se pomera oko mene. Da li je moguce da imam tumor ili patim od sizofrenije? Nisam ranije imao takva iskustva. Ne drogiram se. Pijem kada izadjem. Treniram, radim, imam drustveni zivot. Sve je normalno, a ovo je novo. Svaka pomoc bi mi dobrodosla. Unapred zahvalan!

Poštovani,
To sto ste opisali treba d avas zabrine i zato odite do psihijatra da podrobnije opisete sta je bilo, on ce vam pomoci oko otkrivanja problema.

s postpovanjem
zarko
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Psihijatrijske bolesti | Odgovoreno: 25.07.2018
Odgovorio: Žarko Petrović

Pitanje broj #158189

Zdravo, u poslednje vreme dosta razmišljam i vraćam se na neke prošle događaje. . Ne mogu da se opustim i stalno sam nervozna. Imam osećaj da mislim previše. . Kao da mi mozak radi 200 na sat i ne mogu da zaustavim mozak. . Znam da opsesivno razmišljam o glupostima tipa da sam trebala još nešto da kažem u toku razgovora. . I što nisam. . Vraćam prošle događaje, a to mi stvara tenziju u glavi. . A ne znam kako da se zaustavim. . Da li mi je potreban psiholog ili psihijatar. .

Poštovana,
Izgleda da s u u pitanju ruminacije, to vam je nesto nalik opsesivnim mislima ali blaze. Takodje znaci da je voljna kontrola mnogo veca, mozete se lakse boriti sa tim mislima. Ruminacije nataju kada bezuspesno pokusavam u krug na u krug da resim problem i ne uspevam.
razmislite sta su razlozi i izvori vase tenzije i napetosti tak osto cete obratiti paznju na brigu koja vam je u glavi.
a ako zelite razgovor, psiholog, psihijatar psihoterapeut svi bi oni trebalo da budu kompetentni.

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Psihijatrijske bolesti | Odgovoreno: 25.07.2018
Odgovorio: Žarko Petrović

Pitanje broj #158301

Postovani, imam problema sa snom vec mesec dana i nesto malo duze. Naime unesvestio sam se pre mesec dana i onda me je uhvatio strah neki da li cu se unesvestiti opet. Doktori su rekli da nista nije strasno, ali opet u meni postoji doza straha. I ubece kada legnem nemogu da zaspim pa ni za dva sata i samo gledam koliko je sati, i kad vidim da svanjava a ja nisam spavao neko me uhvati neka nervoza. Inace problema sa snom nisam imao pre toliko, ali osecam da ima taj neki period u godini dana kako mi se to uvek desava. Sta mislite?

Poštovani,
Probajte sa misicnom relaksacijom, vezbama disanja. Imate na youtube puno klipova o misicnoj progresivnoj relaksaciji. . .
trebalo bi da pomogne.

s postovanjem
zarko
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 423 |  Sledeća»