POSTAVITE PITANJE LEKARIMA

Moje ime je (opciono):
Moj email je*:
Moj pol je*(označite polje):
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Izaberite oblast*:

Ukoliko postoji potreba dodajte sliku uz vaše pitanje:

Odaberite datoteku
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Plastična i rekonstruktivna hirurgija  (1865)

Lekari saradnici

    dr Dragana  Petrović-Popović
    Prim. Dr Dušanka Milošević
    dr spec. Igor Georgijev
    dr spec. Lazar Pajević
    dr Ljiljana Sekulović Stefanović
    Dr Marijana Bandić
    Mr sci. med. dr Olivera Partonjić Lazović
    Mr sci med dr Vesna Rakic
Pitanje iz oblasti Plastična i rekonstruktivna hirurgija | Odgovoreno: 02.05.2017
Odgovorio: Prim. Dr Dušanka Milošević

Pitanje broj #151913

Poštovani, 
rodjena sam sa rascepom nepca. Operisana sam kada mi je bilo 17 godina, sada imam 26. Sada nism zadovoljna izgledom svog nosa, jer su mi nozdrve nesimetričnog izgleda. Želim da čujem vaše mišljenje po pitanju korekcije nosa, da li je za moj slučaj operacija nosa bezbedna?

Poštovana,
budite slobodni i pošljite mi slike svog nosa na d.n.milosevic@gmail.com kako bih imala detaljan uvid u Vaše stanje. 

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Plastična i rekonstruktivna hirurgija | Odgovoreno: 23.04.2017
Odgovorio: dr Dragana Petrović-Popović

Pitanje broj #145464

Pozdrav,
radili su mi u Crnoj Gori (u Pljevlji 3 puta i u Kliničkom centru jedan put) operaciju sinus pilonidalisa, i opet mi se sinus vratio, peti put. 
Da li postoji način da se trajno riješi problem? Doktori su mi preporučili drugu tehniku operacije, ali ovde niko nije spreman da uradi navedeni zahvat.

Poštovani,
nadam se da nije previše kasno za odgovor na vaše pitanje. Savtujem vam da se javite plastičnom hirurgu. Ukoliko Vam je potrebno neko dodatno objašnjenje možete mi se javiti na moj mail lično drdragance@sbb.rs ili možete pisati ovde.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Plastična i rekonstruktivna hirurgija | Odgovoreno: 23.04.2017
Odgovorio: dr Dragana Petrović-Popović

Pitanje broj #145465

Pozdrav, 
ukoliko možete da pročitate cijelu poruku i date mi savjet, jer imam problema sa pilonidalnom bolesti već nekoliko godina, i rijetko ko hoće da mi pomogne. Imam problem sa pilonidalnim sinusom, recidivom, u potrazi za savjetom, ili bilo čim što bi mi pomoglo u daljem liječenju, koje me muči od 2008. godine. Naime, 2008. godine sam operisao sinus pilonidalis u Pljevljima i tada mi nije zašivana rana već je pušteno da rana sama zarasta. Tako je rana zarasla, za nekih 2, 3 mjeseca, i sve je bilo u savršenom redu nekoliko mjeseci. Poslije nekoliko mjeseci sam osjetio bolove u zadnjem dijelu, otežano mi je bilo kretanje, obojene bokserice, i slično. Ja sam se javio doktoru, po drugi put, i on me ostavio u bolnicu, i ponovno operisao. Ovaj put mi je stavio nekoliko konca. Poslije nekog vremena previjanja, opet se smirilo, i dobro bilo godinu dana. Opet se ponavljaju isti simptomi, i treći put sam operisan, kod istog doktora. Opet ista priča, i nekoliko godina nisam imao problema sa tim, do septembra prošle godine. Doktor gdje me pregledao prof. Dr Zoran Terzić i uputio kod digestivnog hirurga koji je prihvatio da odradi operaciju. U novembru pretprošle godine sam operisan, po četvrti put. Moja rana nakon operacije je bila velika, ogroman rez, i previjao sam se od novembra prošle godine do juna ove godine, kada mi je zarasla. Doktor je rekao da nikada nije imao toliki rez, a tih operacija, tog tipa, on radi mnogo, i takav slučaj kao što je moj. Nakon što je rana zarasla, nisam imao nikakvih problema do unazad nekoliko dana, kada sam, jedne večeri, krenuo da se tuširam i veš mi je crven bio. Prije toga sam osjetio jake bolove dok sjedim. Kada mi je mama vidjela pozadi kako to izgleda, a ona je upoznata sa svim, i pratila je kako je izgledao prethodnih puta taj zadnji dio, rekla mi je da je rupa pozadi, i da iz nje krvari. Stvarno sam se mnogo namučio sa ovom bolesti, što je i sam doktor rekao, da mu je ponekada žao da me vidi da čekam ispred ordinacije. 
Hvala vam unaprijed na odgovoru, i nadam se da mi možete pomoći. 
Rana zaraste, pa pukne. Neki ljekari su mi preporučili da radim kolonoskopiju. I kolonoskopiju sam uradio, sve je bilo u redu. Ali rana je upaljena, rupica se jasno vidi pozadi iz koje katkad izlazi gnoj, nerijetko i krv. Da li postoji način da se trajno riješi problem?
Doktori su mi preporučili da nadjem nekog ko drugom tehnikom radi operaciju, ali ovde niko nije spreman da uradi navedeni zahvat.

Poštovani,
ovo je vrlo često pitanje i vrlo česta situacija u kojoj se nalaze pacijenti sa pilonidalnim sinusom. Preporučujem Vam da se obratite plastičnom hirurgu koji će obaviti detaljan pregled i analize i nakon toga pristupiti rekonstruktivnom operativnom zahvatu za trajno rešenje vašeg problema.
Stojim Vam na raspolaganju za sva dodatna ptianja i konsultacije. Možete pisati ovde, ili ukoliko Vam je zgodnije možete mi se javiti na moj lični mail drdragance@sbb.rs

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Plastična i rekonstruktivna hirurgija | Odgovoreno: 23.04.2017
Odgovorio: dr Dragana Petrović-Popović

Pitanje broj #145982

Poštovani, 
ja sam dijabetičar već 12 godina i koristim insulin. Ono što je bitno je da ja je moj šećer regulisan i pod stalnom kontrolom, a mene zanima da li postoji mogućnost da uvećanja grudi silikonskim implantatima u mom slučaju. 
Veliko hvala.

Poštovana,
pre svake operacije u opštoj anesteziji je potrebno mišljenje interniste i dataljan pregled sa odgovarajućim analizama i pripremama za operaciju pa tako i u vašem slučaju. Nakon toga se zajednički donosi odluka i pristupa operaciji. Potrebno je da dodjete na pregled i nakon toga obavite sve neophodne analize.
Za sva dodatna pitanja mi se možete javiti. 
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Plastična i rekonstruktivna hirurgija | Odgovoreno: 23.04.2017
Odgovorio: dr Dragana Petrović-Popović

Pitanje broj #149531

Poštovani, 
imam 59 god. Mršava sam i imam izražene bore, naročito iznad gornje usne. Pijem lek tegretol i par puta sam dobijala blokade zbog n.trig. Izvršila bih korekciju bora, botoxom, ili hijaluronskom kiselinom. Da li je tačno da botox zateže mišiće i deluje neprirodno tj. blokira mimiku. Koju metodu predlažete, koliko je bolno, i da li je bezbedno zbog neur.trig?
Unapred zahvalna, Mica

Poštovana,
tek nakon detaljnog pregleda i razgovora o Vašim željama i potrebama možemo reći koja metoda je za Vas najbolja. Tačno je da kombinacija botoxa i dermalnih filera daje dobre rezultate, posebno ako to izvodi plastični hirurg. Neprirodan izraz lica i potpuno blokirana mimika su posledica nestručnog davanja botoxa, te zato morate birati dobrog stručnjaka za Vaše lice i telo. Inače, sama metoda nije posebno bolna, pacijenti je izizetno dobro podnose, i nakon toga su vrlo zadovoljni.
Ukoliko Vas interesuju detalji ili imate dodatnih pitanja, možete pisati ovde ili mi se javite na moj lični mail drdragance@sbb.rs

Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 373 |  Sledeća»