Moj email je*:
Moj pol je*:
Izaberite oblast*:
Godina mog rođenja je*:
Zemlja*:
Poštanski broj i mesto*:
Moje ime je (opciono):
Ne želim da moji podaci budu vidljivi na sajtu stetoskop.info

Plastična i rekonstruktivna hirurgija  (1687)

Lekari saradnici

    Prim. Dr Dušanka Milošević
    dr Igor Georgijev
    dr Lazar Pajević
    dr Ljiljana Sekulović Stefanović
    Dr Marijana Bandić
    Mr sci. med. dr Olivera Partonjić Lazović
    doc dr sci med dr stom Predrag  Kovačević
    Mr sci med dr Vesna Rakic
Pitanje iz oblasti Plastična i rekonstruktivna hirurgija | Odgovoreno: 15.04.2014
Odgovorio: Mr sci med dr Vesna Rakic

Pitanje broj #127222

Postovani, ubrizgala sam metakril pre 3 godine, i posto bih dodavala opet sta je najbolje dodati obzirom na to koliko je vremena proslo. Kako se to slaze sa biopolimerom i sta je najbolje po vasem misljenju.

Poštovana,
Metakril je zabranjen jer može da izazove emboliju, može da odluta u druge organe. Za biopolimer nema takvih podataka. Dejstvo mu je 3-5 godina i ako želite polutrajni preparat to nije loše rešenje mada je moja najtoplija preporuka da to bude neki od preparata hijaluronske kiseline koja je potpuno prirdan preparat i traje oko 8 meseci.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Plastična i rekonstruktivna hirurgija | Odgovoreno: 06.04.2014
Odgovorio: Mr sci med dr Vesna Rakic

Pitanje broj #126855

Postovani, pre 3 dana moj ocuh na cilkularu posekao je 3 prsta, od toga jedan skroz ova dva se drzala na malo, odmah je odveden u bolnicu, za odsecen prst receno mu je da ga odmah baci od njega nema nista, tu je cekao, onda u beogradu cekao 4h da bi ga operisali i na kraju mu usili palac, i kao mozda ce ostati, mozda ne, a kaziprst i srednji odsekli na 1 do 2 cm. Zasto je to odradjeno? Moze loi se sada nesto uciniti dok je to sve sveze? Molim vas odgovorite mi, ja sam tek kasnije cula da su prsti trebali u lewdu biti, a niko od doktora u pozarevbcu nije rekao, pa cak ni u beogradu na banjici

Poštovana,
Uspeh mikrohirurške operacije kojom se prišivaju odsečeni prsti - zavisi od više okolnosti.
zavisi od toga kojom mašinom su presečeni. Kad je rez ravan i kad tkiva nisu pokidana, uspeh operacije je veći. Ako pacijent čuva prste u hladnoj vodi sa kockicama leda - prsti će imati veće šanse da se prime. Ako je vreme od povrede do kad započne operacija - kraće, šanse za uspeh su veće. To sve naravno zavisi i od godina pacijenta, njegovog opšteg zdravlja, da li boluje od šećerne bolesti, bolesti krvnih sudova i slično.
zašto vam nisu rekli u požerevcu kako treba postupati sa odsečenim prstima- verovatno ne znaju proceduru. Ako ste čuli, lekari u srbiji se zalažu da za svaki postupak sa pacijentom postoji obavezan protokol postupanja. To bi rešilo ovakve probleme. Potrebno je da takav protokol postoji i da je zakonom propisan i da se svi pridržavaju toga. Mislim da to još kod nas nije kompletirano.
na zalost, više ništa ne može da se uradi. Prošlo je tri dana a transplantacija prsta može da se uradi najdalje u toku 24 sata. Sto više vremena prodje, uspeh je manji.
ako nije operisan u uc. , kad sve prodje, zatražite mišljenje doktora koji rade na odeljenju mikrohirurgije. Rade u poliklinici kcs, svakog četvrtka sa pacijentima.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (2)
Pitanje iz oblasti Plastična i rekonstruktivna hirurgija | Odgovoreno: 06.04.2014
Odgovorio: Mr sci med dr Vesna Rakic

Pitanje broj #126946

Moj drug je isekao prst sa testerom i doktri su amputirali prst do prvog zgloba znaci samo deo gde je nokat. . . . . Ima skoro dva ipo meseca kako je to amputirano. . . Dali mi mozete pomoci ja bih hteo da mu pomognem oko inplantanta sta moze da se urad kod njegovog prsta i gde to moze da se uradi u srbiji gde je to najbolje i najefiksnije. . . . Hvala unapred

Poštovani,
Lepo od vas sto pomažete prijatelju. Na žalost, moram da vam kažem da rekonstrukcija nije moguća. Prst je mogao biti prišiven da ste na vreme došli u urgentni centar na odeljenje mikrohirurgije. Sada mi preostaje samo da poruči protezu koja se pravi za svakog pacijenta posebno. Šaljem vam link sajta firme koja to proizvodi u engleskoj. Kod nas još uvek nema tih mogućnosti. Www. Dorset-ortho. Com
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Plastična i rekonstruktivna hirurgija | Odgovoreno: 05.04.2014
Odgovorio: Ass. dr Bojan Pejaković

Pitanje broj #126918

Dobar dan, intresuje me kakva je procedura i kolika je cena za uklanjanje mladeza? Na ruci je i poveci je, velicine veceg metalnog novca. Bila sam kod dermatologa i preporucio mi je da ga uklonim. Zelela bih da odradim to sto pre. Unapred hvala.

Poštovana,
Takav mladez je svakako potrebno ukloniti zbog malignog potencijala. Pogledajte sajt www. Medikdent. Com i eventualno zakazite pregled.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Pitanje iz oblasti Plastična i rekonstruktivna hirurgija | Odgovoreno: 30.03.2014
Odgovorio: Mr sci med dr Vesna Rakic

Pitanje broj #126450

Radila sam abdomenoplastiku, pre toga sam imala dve carska reza, i sva tri puta sam secena na istom mestu, sada nisam zadovoljna izgledom oziljka, jer je kriv, a i treba da se uradi mala korekcija, nezna kako bih to nazvala ukrajanja krajeva tih oziljaka, inace ova operacija je bila pre sest meseci, i sada mi dr. Kaze da moram da sacekam da oziljak pobeli, inace je sada roze, a deo koji je prvi put secen (morali su da produze duzinu reza u odnosu na carski) je jedva vidljiv. Posle prvog carskog (pre 8 god) oziljak mi je bio kao dlaka i jedva se video, posle drugog (pre 3) je bio svetlo roze, i sada nisam ni ocekivala da ce da bude skoro nevidljiv, jer je seceno sve jedno preko drugog. Moje pitanja su dali moze sada (posle 6 meseci) da se uradi korekcija, ili mora da se ceka, a uz to odustala sam od mazanja preparata od kog bi oziljak bio manje vidljiv, jer po skidanju konaca nisam bila zadovoljna. I dali smatrate da ovaj oziljka posle tri operacije moze da pobeli (izbledi) ? Nadam se da ste me razumeli. I hvala vam unapred.

Poštovana,
Prilikom operacije carskog reza, imali ste mali rez, dovoljan da prođe bebina glava. Moguće da je doktor koji je radio carski rez drugi put, pravio rez tačno preko prvog reza mada više verujem u to da je prethodni ožiljak od prvog carskog reza potpuno uklonio prilikom drugog carskog reza (to je 2-3mm širine kože) .
kad vam je rađena dermolipektomija rez je morao biti tri puta veći kako bi sav višak kože, sa čitavog stomaka bio uklonjen. Rez je roze boje sve dok je "svež", sve dok sazreva. Nekada ožiljak sazri za 6 meseci, ali taj proces može da se produži na 2 godine. Naučna saznanja ukazuju da ožiljak ne treba operisati dok se ne završi taj proces sazrevanja. U retkim situacijama, kad se pojavi hipertrofični ožiljak ili keloid - crvenilo neće proći ni posle više godina a tegobe u smislu svraba, otoka i crvenila su sve izraženiji. Naravno, lekar plastičar može da prepozna da li se radi samo o normalnom procesu sazrevanja ožiljka ili se radi o bolesnom ožiljku. Dakle, još ima vremena da ožiljak izbledi i omekša. Niste trebali da prekidate sa sredstvom protiv ožiljka.
Pozdrav

Postavite komentar Pogledajte postojeće komentare (0)
Prikaži:
1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 338 |  Sledeća»