Neurologija  (3892)

Postavite pitanje

Pitanje iz oblasti Neurologija | Odgovoreno: 29.01.2010
Odgovara: dr Nikola Vukasinović

Deciji neurolog postovani, moje dete (7 i po godina, krenuo u prvi razred) ima dijagnozu g 40. 1, odnosno pri poslednjem eeg-u je dobio zakljucak - fokalna iritativna aktivnost frontopolarno desno. Radili smo skener glave sa kontrastom i nalazi su potpuno uredni, krvna slika sve u granicama normale. Sve je pocelo u decembru prosle godine kada je imao neku vrstu napada u ranim jutarnjim satima (slicno epi napadu) zbog toga smo i radili skener i eeg. Skener je ponavljam bio uredan ali je eeg pokazao neke dr. Kaze nepravilnosti koje su se sada pri poslednjoj kontroli smanjile ali i dalje postoje. Decembra meseca je dobio terapiju karbapina postepeno smo mu uvodili tu terapiju tako da je posle privikavanja pio po jednu tabletu dnevno. Kontrolu smo radili pre par dana kada je dr. Promenila terapiju i to pola tablete karbapina ujutro i pola tablete od 400mg tegretola uvece. Moje pitanje glasi: da li i jedna od tih terapija moze uticati na njegovo ponasanje? Uvek je bio normalno dete sa normalnim nestaslucima za njegov uzrast medjutim sada je jako razdrazljiv, svadja se, place, bije, u skoli je vrlo neposlusan bez koncentracije, uvece ne moze da spava koliko god da mu je bio ispunjen dan on jedva da zaspi do 23h, iako je recimo u krevetu od 21h!!!!!! Vodili smo ga i kod decijeg psihologa medjutim ona nam je rekla da on uopste nije za nju i da je potpuno normalnog ponasanja za njegov uzrast! Neznam sta da radimo, svakodnevno nas ucitelji bombarduju o njegovoj neposlusnosti teraju da ga ukljucimo u sportske aktivnosti itd. . . . Dr nam je rekla i da bi trebao prestati sa sportom (isao je na kosarku) jer da sve to mogu biti potencijalni okidaci za njega! Molim vas da mi odgovorite sto pre jer stvarno brinem! Hvala

Poštovana,
Nisu u pitanju lekovi, vec samo desavanje napada i oboljenja sto utice na psihu. Umesto ct nadalje treba raditi mr mozga koja ne zraci.
Pozdrav


 Komentari (0)» Postavite komentar

Nema postavljenih komentara za ovaj odgovor.