Postavite komentar

Moje ime je*:
Moj email je*:
Moj komentar je:*:


Ostali komentari:» Pogledajte pitanje

Postavio: lenans
09.01.2010. 22:17:52
Postovana doktorka, tek sada sam zbunjena. Vi mi kazete da nemam problem sa stitastom i parastitastom zlijezdom i ako vec godinama imam povecan pth hormon, a ostali nalazi koje sam uradila vezano za stitastu zlezdu su saroliki. Ponovila sam nalaze stitne zlezde pre par dana i oni su: ft4 13, 3 ref. Vred /9, 1-19, 1/ ft3 4, 5 " /2, 6-5, 7/ tsh 5, 5 " /0, 35-4, 94/ anti -tpo 174, 9 " <5, 6 uradjen je i 25ohd on je 11 ref. Vred. /30-100/ tireoglobulin 0, 57 ref. Vred. /0, 83-68, 0/ kalcitonin < 2. 0 " do 11. 5 dobila sam tri dijagnoze: 1. Struma mikronodosa atoxica 2. Thyreoiditis autoimmunis 3. Hypothreosis incip. Terapija: letrox 25mcg dnevno pola sata pre jutarnjeg obroka. Scintigrafija ptz treba da se radi za 15 dana. Lekar mi je rekao da je bolest dozivotna i da lekove moram da uzimam dok zivim. U zadnje vreme osjecam grebanje u grlu po ceo dan i to me pomalo iritira. Kako je to moguce, da isti problem svi lekari ne vide isto. Jedan mi kaze ovako, vi mi kazete da moji problemi nisu od stitne i pst zlezde i ako imam nodus na stitnoj zlezdi velicina 10x7mm. Ispod donjeg pola levog reznja stitaste zlezde vidi se inkapiusulirana promena 8. 4x3, 2mm koje govore u prilog uvecanoj parastitnoj zlezdi. Medijalno od nje jos jedna mala okrugla promena smanjene ehogenosti promera oko 3, 3x4z4mm koja bi mogla da govori u prilog ektopicne gornje ptz. Ispod ovih promena vidi se nekoliko manjih, starih reaktivno izmenjenih limfnih cvorova. Molim vas jos jednom postovana doktorka, da potvrdite ili opovrgnete dato mi objasnjenje koje sam dobila danas. Ono glasi da moji problemi nisu vezani ni za stitnu ni ptz -u. Mene jako brinu antitela tpo koja su preko 30 puta veca od dozvoljenih, sta znaci smanjen tireoglobulin, sta znaci smanjen vitamin d3 (25-oh) nekoliko puta od donje dozvoljene granice? Molim vas jos jednom da proucite moj slucaj i da vam ne bude tesko da mi na njega odgoviorite. Unapred vam zahvaljujem!
Postavio: saska
19.11.2013. 14:21:49
Dobar dan, htela sam da pitam kako se vrsi operacija parastitastih zlijezda, ide li to laserskim putem i koliko traje oporavak? Pozrav