Neurologija  (4282)

Postavite pitanje

Pitanje iz oblasti Neurologija | Odgovoreno: 29.11.2009
Odgovara: dr Nikola Vukasinović

Poštovani, od pre mesec dana počeo je da mi trne palac leve noge, ali samo spoljnji deo (jagodica) . Mislila sam da je to od obuće, međutim i kada danima nosim patike, dešava se isto, doduše trnjenje je blaže. Nekoliko dana me je palac čak i boleo. Nisu u pitanju zanoktice ili urasli nokti. Imam 42 godine, dobrog sam zdravlja, bavim se rekreativnim biciklizmom i planinarenjem, ne pijem, jedino što pušim. Genetski, od oca sam nasledila slabu perifernu cirkulaciju. Jedini uslovno ozbiljniji problem koji sam dosad imala je mikroadenom na hipofizi, koji je otkriven pre 4 godine i zbog kog mi je prolaktin bio 1. 800. Radila sam magnetnu rezonancu glave, nakon čega sam prošla terapiju bromokriptkinom. Sada mi je prolaktin nešto povišen ali nemam nikakve simptome (amenoreja) . Zanima me koji bi uzrok mogao da bude trnjenju palca, tj. Kojem lekaru bi trebalo da se obratim, pošto ovo već počinje da mi smeta, posebno kada sam na planinarenju i dugo hodam. Hvala.

Poštovana,
Radi se verovatno o deformitetu lumbosakralne kicme koji pritiska na nerve, tj. Radi se o blazem obliku isijasa. Uradite mr ls kicme ili ct ls kicme (l4, l5 i l5, s1) i emng nogu. Javite se sa nalazima.
Pozdrav


 Komentari (1)» Postavite komentar

Postavio: Dobrica
28.05.2013. 21:31:59
Cao! Pre 3 dana sam primetio da mi trne prst na levoj nozi, tacnije spoljni deo, t. J. Jagodica. . Od tada stalno proveravam ali stalno je isto. . Kada pipnem ne osecam da sa dotakao. . Inace imam 21, dobrog sam zdravlja, pijem ponekad, ali sam redovan pusac. . Molim vas za pomoc. . Hvala unapred. .