Stomatologija  (1133)

Postavite pitanje

Pitanje iz oblasti Stomatologija | Odgovoreno: 29.07.2009
Odgovara:

Poštovana,
Želim da Vas pitam šta znači ne-ortodonsko ispravljanje zuba tj. čula sam da dosta poznatih ličnosti ispravljaju zube bez proteza. Zanima me kako se to radi i da li je trajno ispravljanje ta metoda? Takođe zanima me da li se vade zdravi zubi ili se radi sa već postojećim zubima?
Unapred hvala, Ivana.

Poštovana,
Jedini način za ispravljanje zuba kod odraslih je fiksni ortodontski aparat. Često se pod nazivom " neortodontsko ispravljanja zuba" reklamira protetsko zbrinjavanje koje donosi zadovoljavajući estetski rezultat. To podrazumeva brušenje zuba i izradu kruna ili faseta (veniri).
dr Aleksandra Skundrić
Pozdrav.


 Komentari (1)» Postavite komentar

Postavio: vlada
20.06.2010. 18:11:57
Zdravo, ja imam problem sa krivim zubima i veoma sam besan zato sto svaki stomatolog kod koga sam bio kaze da treba da nosim protezu. Ja nisam za tu metodu jer mi se ne svidja, rezultati dolaze tek posle nekog vremena, a i proteza je veoma skupa. Zasto lepo zub ne moze da se struzi ili da se vadi pa da se na to mesto lepo stavi neka zamena koja ce da lici na zub, ne razumem se dovoljno ali sigurno postoji nesto tako, i mislim da za jedan dan moze neko da dobije prave zube i lep osmeh. . . A i metoda ne bi trebalo da je skupa?????