Opšta medicina  (1685)

Postavite pitanje

Pitanje iz oblasti Opšta medicina | Odgovoreno: 22.07.2009
Odgovara: dr Bratislava Šarac

Poštovana,
Pre nedelju dana sam počela da osećam blagi bol u levoj dojci. Više se manifestuje kao neki neprijatan osećaj u dojci. Nisam nikada rađala, imam 23 godine. Samoopipavanjem nisam ništa pronašla, nikakvu kvržicu niti bilo šta slično. Kad dodirnem dojku kao da je osetljivija od druge. Ja sam zakazala ultrazvuk dojki u jednoj privatnoj klinici. Da li mislite da je to pametan potez i da li imate pretpostavku šta bi to moglo biti?
Hvala unapred na odgovoru. Pozdrav!

Poštovana,
Blagi bol je verovatno posledica hormonalnog delovanja na tkivo dojke, ali je ujedno dobro što ste zakazali ultrazvu;ni pregled jer ćete tako otklomiti svaku sumnju. Nema nikakvog razloga za brigu.
Pozdrav.


 Komentari (1)» Postavite komentar

Postavio: Danijela
03.08.2012. 19:52:32
Postovana, od pre dva tri dana osecam kao blago peckanje u levoj dojci, ne traje dugo, nego par puta u toku dana, me kao pecne, probode mesto se se nalazi iznad srca, pa me zbunjuje malo. . . A i spavam na toj strani pa uvek pritisnem grudi, kod nas se malo ceka na ultrazvuk nekih 20 dana pa se bojim da ne bude kasno zadnji ultrazvuk sam imala prosle godine i bilo je sve u redu. . Hvala unapred