Endokrinologija  (1924)

Postavite pitanje

Pitanje iz oblasti Endokrinologija | Odgovoreno: 05.07.2009
Odgovara: ass.dr Milena Velojić-Golubović

Poštovana,
Šta znači kada je povišen tsh? Ako je referentna vrednost od 0,63-4,19 a imam 7,586? Pritom su vrednosti ft3 i ft4 u granicama normale. Koliko je ozbiljno?
Hvala unapred.

Poštovana,
Povećanje vrednosti tsh do 10 uz normalne vrednosti ft4 i bez posebnih tegoba naziva se subklinička hipotireoza i ne zahteva terapiju uz praćenje hormona 2 puta godišnje. Ponovite vrednosti hormona jer se relativno ćesto radi i o greškama u laboratoriji.
Ass. dr. Milena Velojić Golubović. Pozdrav


 Komentari (0)» Postavite komentar

Nema postavljenih komentara za ovaj odgovor.
kuca zdravlja
aerogaga.com/karte.php
Table 'q' is marked as crashed and should be repaired

Pregledajte odgovore: